Теория на конспирацията за предотвратяване на Брекзит

Jo-Cox

Разпространява се едно ужасяващо предположение, че Джо Кокс може и да е била убита, за да бъде предотвратен вотът за Брекзит на предстоящия референдум.

Мнозина започват да вярват, че съществува конспирация за осигуряване на гласове за оставане на Великобритания в ЕС – от съчувствие. Разни хора посочват, че убийството е добре познато средство, което често се използва за постигане на политически цели.

Kennedy-50cent-half-dollarРазбира се, всички знаем за убийството на Кенеди – мнозина считат, че то е било планирано, за да осигури популярна подкрепа за започването на Виетнамската война. В действителност Кенеди упражнява правото си на вето срещу подобна мярка, но в случая не това е от значение.

Anna_Lindh_2002Не толкова отдавна, на 10-ти септември 2003 г., беше извършено и едно друго убийство – това на Ана Линд, социалдемократ и народен представител в Шведския парламент в периодите 1982-1985 г. и 1998-2003 г. Ана е издигната като външен министър на Швеция от министър-председателя Йоран Пешон през 1998 г. и е считана за негов заместник като председател на партията; мнозина се надяват, че тя ще бъде следващият министър-председател на страната.

Линд подкрепя идеята за приемането на еврото и се превръща в лице на кампанията за присъединяването в обновения ЕС. В следобеда на 10-ти септември 2003 г. тя е нападната с нож, докато пазарува в Стокхолм. Същата вечер Линд трябва да участва в телевизионен дебат по повод референдума за приемането на еврото като валута в Швеция. По време на нападението тя не е охранявана от шведските служби за сигурност. Умира от нанесените ѝ рани.

Olof_Palme_1974Налице е и неразрешеното убийство на шведския министър-председател Улоф Палме през 1986 г. Палме е обвиняван за това, че е бил благоразположен към Съветския съюз и негативно настроен към ЕС. Убийството му проправя път за присъединяването на Швеция към ЕС през 1994 г. – одобрено от едва 52% от хората на проведения национален референдум.

Макар че Силвио Берлускони не бе убит, ЕС организира преврат срещу него, тъй като той искаше да извади Италия от еврозоната.

Когато гръцкият министър-председател Георгиос Папандреу-младши поиска неговият народ да реши дали да приеме условията на ЕС и МВФ за оставане в еврото, от Брюксел му заявиха, че няма да бъде проведен референдум.

DWN-Van-der-Bellen-TTIP-Hofer-e1461855123372-768x594Наскоро изборните резултати в Австрия бяха фалшифицирани, след като изпратените по пощата гласове решиха изхода на най-оспорвания вот в историята. С минаването на времето резултатите от австрийските президентски избори стават все по-съмнителни. Според официалните резултати Александър Ван дер Белен е победил Норберт Хофер от Австрийската партия на свободата с едва 31 000 гласа (50.35% срещу 49.65%). И в този случай съдбата на ЕС висеше на косъм. Големите социологически проучвания даваха ясна преднина от 53% за Хофер в дните непосредствено преди изборите.

156-676x450Шотландската младеж определи референдума за напускане на Великобритания като „революция“ и се почувства много предадена от „тълпата над 65 години“, която просто си искаше пенсиите от Лондон. Ясно е, че бюлетините могат лесно да бъдат манипулирани. Имаше безброй снимки на това как се извършват очевидни измами, за да се осигури оставането на Шотландия във Великобритания. На практика Дейвид Камерън индиректно заяви, че младото поколение е загубило в референдума и съдбата му вече е предопределена поне „за поколение напред“.

Подобна крайна арогантност не е от полза. Правителствата не се реформират и това ни приближава единствено към момента, в който нарастващото народно недоволство ще разруши системата. Управниците по високите етажи не мислят в дългосрочен план. Те са загрижени само за определените избори в дадения момент.

Та има ли конспирация? Може би. Тези неща никога няма да се разследват, така че всичко е въпрос на предположения. Това, което е ясно със сигурност, е че ЕС ще се разпадне, ако Великобритания го напусне. Залогът е твърде голям, за да не бъдат манипулирани и предстоящите избори.

Актуалният въпрос е как ще бъде прикрита манипулацията и на каква цена.

Превод: Момчил Вачев / Memoria de futuro

Източник: Armstrong Economics

Още от автора: Мартин Армстронг

Мартин Армстронг

Мартин Армстронг е един от най-добрите икономически анализатори в света, наричан „Американският Нострадамус“. Бивш председател на Принстън Економикс Интернешънъл. Известен е със своите финансови и икономически прогнози, които в голяма степен се сбъдват и са базирани на развития от него Модел на икономическото доверие (Economic Confidence Model), както и на разработения от него т. нар. „Pi-Code“, който много експерти считат за „световна формула“. Тя показва как се развива световната икономика и разкрива нейните вечни приливи и отливи.

 1. mich каза:

  Комунетата много обичат да сътворяват конспирации. Не могат да понесат, че света се развива въпреки съпротивата им.

  • Иван Пеев каза:

   Интересно понятие – „комунета“… Такова същество не е познато на науката. Вероятно съществува само в нечии човешки фантазии.

   • Монах на Просветлението каза:

    „Комунета“ като понятие в науката може и да няма, но хората, създали идеологията на Комунизма ги има и те продължават да дърпат конците на световните дела. Вижте само личността на Карл Маркс и неговият произход. Проверете кой праща Ленин с влак пълен със злато към Русия, та да прави пролетарска революция. Проверете #КОИ почва да чисти Сталин от партията, че техните повелители да насъскат Хитлер срещу него. Проверете #КОИ и от какъв произход са вдъхновителите на левите либерални течения – хубостниците от т.нар. Франкфуртска школа. И най-важното – оставете сетивата и умовете си отворени, защото цялата тая информация ще се сблъска с всичко, което знаете до момента.
    Нищо чудно, „другарЕто“ Пеев отгоре навярно да принадлежи към тях – майстори на лъжата и манипулацията, крещящи нагло по навик в стил „крадецът вика „дръжте крадеца““.

    • харпун каза:

     Всичко това може и да е вярно, но това съвсем не означава, че идеите на комунизма са отмрели, или вредни. Той рано или късно ще настъпи. Въпрос на човешко съзнание и етапи на развитие. Между другото в книгите си го потвърждава и самият Сбигнев Бжежински.

    • 80% от българите каза:

     Проверете това, проверете онова… Проверих, Монахо. Плещиш пълни небивалици. Не ти ли хрумна, че тук четат и образовани хора? Сподели, ако обичаш, ти с какво образование си (и не преувеличавай, от правописа ти вече зная :) ).

     • Монах на Просветлението каза:

      И да си проверил (което ме съмнява), едва ли си разбрал нещо повече, от това, което вече знаеш. Но иначе с внушенията виждам, сръчно работиш.

      Ей го Маркс чий е и какъв е:
      https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%81#.D0.A0.D0.B0.D0.BD.D0.BD.D0.B8_.D0.B3.D0.BE.D0.B4.D0.B8.D0.BD.D0.B8

      Както казва един любим мой герой на Балзак, „една от най-отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите“. Та така е и с вас, комунетата.
      Ще видите световно правителство така, както вам ви се ще, през крив макарон!

    • Монах на Просветлението каза:

     В горния ми коментар, нека „Пеев“ да се чете като „mich“.
     Моля, извинете объркването от моя страна.

 2. awdda каза:

  даже само масовата кампания по големите медии срещу Брексит е достатъчен признак кой от какво има интерес.

 3. Безименен :-) каза:

  Мартин Армстронг е „комуне“, колкото на коментиращия правилната глава е на раменете му ;-))). Но виж тия дето го „сетнаха ъп“ и го пъхнаха ж панделата за 12 години са „комунета“ пар ексаланс :-))). Каквото и да означава тая безсмислица „комуне“.

  Проблема с комунизма иде от друго място ;-). И то е практически неразрешимо. Т.е. начело на Партията следва да е Исус Христос, сина Господен.

  Обаче той се ражда един път на 2000 години. Така, че комунизъм съществува, реалния, само за кратък период и само под управлението на божия син.

  Иначе се корумпира за отрицателно време.

  „Детето“, непорастнало, просто отказва, човешко е неспособно да понесе такъв товар, с коригирането на съвкупния грях на цялото човечество.

  На практика всяка власт се „взима“ с конспирация, така че Мартин просто огласи публична тайна. А и не само той ;-))).

  Ей ви го самия Биг „европейски“ бос :

  Elected leaders are making life “difficult” because they spend too much time thinking about what they can get out of EU and kowtowing to public opinion, rather than working on “historic” projects such as the Euro, he said.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/05/prime-ministers-listen-too-much-to-voters-complains-eus-juncker/

  Естествено, че „премиер“ министрите следва да работят върху ЕВРОТО, хартийка с номерче, чието печатане ще направи едни безумно богати, за сметка на други, повечето „европейци“. :-)))

  • Монах на Просветлението каза:

   Няма да им стане тяхната. Видно е, че народите се пробуждат и единствено е въпрос на време да осъзнаят и заклеймят жалките им опити за световна доминация.
   И все пак признавам – планът и организацията им е гениална!
   Как да ги победим?Само и единствено заедно – черпейки от Знанието, което те сами акумулират за собствената им кауза, учейки се от самите тях, използвайки собствените им стратегии по собствените им глави!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни