WikiLeaks ще публикува нова кореспонденция на Хилъри Клинтън

13434246_10209836928948318_1099248126_n

Уикилийкс обещава да публикува електронната кореспонденция на Хилъри Клинтън от периода на нейната работа като държавен секретар на САЩ. Това съобщи Джулиан Асанж за британския The Guardian.

Журналистът заявява, че разполага с изтекли писма на Клинтън, готови за качване в мрежата. Според експерти тези материали могат да се превърнат в „боеприпаси“ за Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия. Милиардерът редовно критикува действия на Хилъри Клинтън, за които според него тя трябва да бъде държана отговорна.

В момента ФБР извършва свое разследване по отношение на Хилъри Клинтън. Сътрудниците на агенцията изясняват дали тя е нарушила федералните закони, изпращайки класифицирана информация чрез лична кореспонденция. Електронната й пощенска кутия беше публикувана през март 2015 г., също на сайта на Уикилийкс. Пробивът беше направен от хакера Марсел Лазар Лехел, който в крайна сметка призна вината си.

Бившият съветник на Клинтън – Сидни Блументал, коментира, че в цялата история с взлома в личната пощенска кутия на Хилари, съдържаща стотици писма с потенциално секретни данни, може и да има „руска следа“. Според Блументал е твърде възможно румънският хакер Лазар Лехел да е работил за чуждо разузнаване и да е участвал в „руска информационна операция“.

3500

Memoria de futuro

Източник: The Guardian

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Ивайло Николаев каза:

    Естествено, че Путин е виновен!

  2. Кирил Костов каза:

    И ако е руски хакер това оневинява ли тази злокобна жена?

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни