Да паркираш без бронежилетка, или как МВР ни разказва приказки за балъци

php1bllah_559x

от Юлиана Ончева

Полицията в Бургас издирва осем души във връзка със стрелбата в „Слънчев бряг” снощи. ОДМВР-Бургас призова всички граждани, които имат информация или знаят къде се намират осемте души, да позвънят на тел. 112 или да отидат до най-близкото поделение на МВР. 

Не знам за вас, но според мен това съобщение е връх на цинизма в държавата ни. Това са същите осем души барабар със собственика на заведението в Слънчев бряг, които участваха в „пререкание и битов скандал за паркомясто“ – по думите на главния секретар на МВР Георги Костов, и в „една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник“ според премиера Бойко Борисов.

След тези, меко казано, странни обяснения на факта, че 30 мутри с бронежилетки и оръжие се движат необезпокоявано в курорта, после се гърмят до смърт с колегите от групата на Божо, някой призовава хората да звъннат да кажат „видях бандит № 6 на ъгъла“. На същото МВР, на което „за съжаление“ никой не се обадил да съобщи, че има спор за паркомясто.

Проблемът с платеното паркиране – и в Слънчев бряг, очевидно е сериозен. Но с МВР в цялата страна е ужасяващ – вече и децата знаят, че ние плащаме заплатите на полицаите, а бонусите им ги дават бандитите. Ние даваме пари за сигурност и спокойствие, тези, от които очакваме да ни пазят, броят суми на практика за същото.

МВР ни разказва приказки за балъци – на нас, с тях се държи раболепно и почтително. От време на време има някой наказан полицай, който се премества на друга длъжност, може и по-висока. До следващия пребит или убит.

При това положение може би е редно МВР поне да плаща лечението на престъпниците, които, както мъдро беше отбелязал бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов – ако бяха в затвора, щяха да са живи и здрави.

Не че и това е сигурно след показаните кадри с побои и извращения от затвора в Белене вчера.

Затова най-добре – не паркирай, огледай се за бронежилетки и се пази от МВР!

Източник: OffNews

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни