Защо не се изучава историята на съвременния либерал-фашизъм?

chukov

В университетите и училищата либерал-фашизмът не се изучава не защото няма достатъчно знания и факти около материята, а защото е идеология на глобализацията, на транснационалните корпорации и на глобалния хегемон. Защото е властваща идеология, която се налага с бомбардировки и кърваво насилие.

Представителите на учебното съсловие не са мързеливи, но повечето от тях се страхуват да не загубят своята работа и не желаят да се занимават с тази тема.

Либерал-фашизмът се счита за престъпен от хората по света от много време. Ако на децата им бъдат показани документи, ако се запознаят с потърпевшите от либерал-фашизма в Европа, Америка, Азия, Африка и Австралия, ще разберат какви човеконенавистнически режими властват днес по света. Какви ужасяващи престъпления се извършват днес по света. Затова  се избягва да се обсъжда въпросът с либерал-фашизма по медиите и учебниците. Затова продължава манипулирането и масовото промиване  на мозъците на децата, а и на някои от техните родители.

Забележка: Не защитавам комунизма. Истината се познава в сравнението. Когато се говори за комунизъм, то трябва да говорим паралелно и за либерал-фашизма. Комунизмът има своите престъпления, но не съм убеден, че престъпленията на либерал-фашизма са по-малки. Напротив, днес престъпленията на либерал-фашизма са рафинирани, чудовищни и нанасят необратими поражения на цялото човечество. Нанасят се необратими ментални и физически поражения на нашите деца.

Източник: Фейсбук

 

Още от автора: Боян Чуков

Боян Чуков

Боян Чуков е съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар на съвета по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години. Бивш кадрови офицер от българското разузнаване.

  1. Владимир Борисов каза:

    Какво е либерал-фашизма? Нещо свързано с путинизма ли е?

  2. хм каза:

    либерал-фашизма е модифицираното отроче на дългоносите „стратези“ сеещи смърт с непрестанни войни, социално инжинерство и изпиване на последната капчица кръв от живота на всяка държава под формата на дългово робство, масмедии, военни конфликти.
    1. Сирия – #КОЙ започна с опитите за сваляне на Асад?
    2. Либия – #КОЙ уби Кадафи?
    3. #КОЙ реве непрекъснато срещу Иран?
    4. #КОЙ строи военни комплекси по целия свят?
    5. #КОЙ либерализира целия свят с военни преврати и инсталира свои хора във всяка държава?
    6. #КОЙ разяжда националните структури със запалване на междуетнически конфликти?
    7. #КОЙ раздаваше баница на Майдана?

  3. хаха каза:

    Буахаха, жалко полуграмотно ченге, това ли ти спуснаха от Кремъл?

  4. Степан К. Бюлбюлян каза:

    Г-н Чуков, терминът „либерал-фашизъм” не е коректен. Историята показва, че фашизъм се среща в отделни държави, в отделни народи и нации. Комунизмът като строй е международен, интернационален и отговаря на глобализма. „Пролетарии от всички страни, съединявайте се!” става „? от всички страни, съединявайте се!”. Както правилно сте отбелязали и глобализмът е една диктатура на определен кръг хора от различни страни, обявили се за либерали, и от там според мен терминът либерал-комунизъм е по-точен.
    Що се отнася до „представителите на учебното съсловие”, особено тези от университетите, те са продажни и некомпетентни, които промиха и продължават да промиват мозъците и манипулират мисленето на поколенията и бъдещите политици. В същото време по една или друга причина спецслужбите и политиците проспаха изместването на ценностната система на българина и неговата идентичност, довело до съответните промени и изкривявания в държавността.

  5. Trial каза:

    Присъединявам се към критиката на г-н Бюлбюлян – т.нар. „Либерал-фашизъм“ е лява идеология, производна на Марксизма и имаща малко общо с фашизма. В момента нейни подразделения са Културния Марксизъм, Нео-прогресивизма, Феминизма и прочее производни на теоретиците на т.нар. „Критична теория“ от „Франкфуртска Школа“, която се явява шаблон за контрол и социална трансформация.
    В това кратко видео са очертани основните щрихи на агендата зад идеологията на модерното ляво.

    https://www.youtube.com/watch?v=c7as0pFxPYc

  6. Trial каза:

    От друга страна, погледнато през перспективата на икономиката, при наблюдаващите се сраствания м/у щатския държавен и частен капитал, може би подобно сравнения все пак не е изгубено от смисъл. Като добавим и факта, че „глобал-демократите“ ползват методи за налагане на политиката си от хитлерово време (Gleichschaltung der Presse:
    http://www.bildblog.de/65528/sehen-alle-gleich-aus-diesmal-sogar-wirklich/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Gleichschaltung), аз сам не съм сигурен как да дефинирам случващото се. Въз основа хората, които го вдъхновяват идеологически (безродни космополити и глобалисти – доказани комунисти) или въз основа онези, които движат делата му (по фашистки).

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни