Проф. Велислав Минеков: Управляват ни много прости, недоразвити хора

velislavminekov

Живеем в държава, където образованието не се цени. Управляват ни много прости хора, недоразвити, хора, които едва четат, а може би изобщо никога не са чели. Това е ситуацията и сред управляващата администрация, и дори в парламента. Как да обясните на подобни хора за ползата от образованието?! Много са тъжни нещата, аз не виждам шанс за оправия – всеки нормален си взима багажа и напуска.

Това заяви проф. Велислав Минеков в предаването еМисия България в ефира на Би Ай Телевизия.

Според него причината е преди всичко политическа.

„Населението трябва да разбере да не гласува за себеподобни, особено населението, стоящо умствено по-ниско. Тъй като себеподобните не дават резултат. Те може да са много симпатични със своя простоват тон и елементарни навици, но те са неспособни да управляват, а единствената им способност е да крадат, заразяват се с нея като с чума“, посочи още проф. Минеков и допълни, че в България няма нормална политическа ситема и не е ясно кое е ляво и кое е дясно.

По думите му у нас има тежка загуба на морал, тъй като той е изтръгнат още след войната и дълги години в България хората са живели с лъжа.

Проф. Минеков сподели своите наблюдения и опит за образователната система в България и Турция, като бе категоричен, че би привнесъл много неща от съседната ни държава.

„В Турция образование се прави с пари, изсипват се огромни средства за образование. Там всеки трети учи нещо. Няма малък или голям град, които да няма своя културен център, това, което тук наричаме читалище – там дава шанс за дообразоване“, разказа преподавателят.

Проф. Минеков допълни, че в Турция грижата за образованието е изключително държавна политика.

Скулпторът посочи като сериозна разлика и фактът, че в Турция има живи градове и села, където хората могат да се реализират, а у младите хора няма желание за имиграция, подобно на тези в България.

Източник: BiT

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Stoyan каза:

    Horata trqbva da razberat che izborite sa iluziq sazdadena da zabludi naroda che ima izbor. Za koito I da se glasuva nishto nqma da se promeni.Napravete si sami izvodi kakvo trqbva da se sluchi za da ima promqna kam po dobro. REVOLUCIQ

  2. таня каза:

    Революция няма да помогне-решението е БОЙКОТ НА ВСИЧКО ЗАХРАНВАЩО СИСТЕМАТА И СТАТУКВОТО!!
    Но СЪЗНАТЕЛЕН И ЦЕЛЕНАСОЧЕН БОЙКОТ!!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни