DHL покори и баварските планини с транспортни дрони „Парселкоптер“

2016-05-12_025945

Компанията за доставки DHL проведе тримесечни тестове с трето поколение дрони „Парселкоптер“. Експериментите бяха част от по-мащабен проект за изследвания и нововъведения, проведен между януари и март тази година в баварската община Райт им Винкл.

pr_g0_050916_2Така за първи път доставчик използва безпилотното летателно средство парселкоптер за логистични цели в своята верига за услуги. Частни клиенти от височините на Винклмоос-Алм и от Райт им Винкл бяха поканени да изпробват специално разработени станции, подготвени за парселкоптера. По време на тримесечните проби клиентите просто оставяли пратките си в станцията и така задействали автоматичната доставка чрез парселкоптера. Осъществени са 130 автономни цикъла със зареждане и разтоварване. (на снимката – станция на DHL, пригодена за използването на парселкоптер)

Видео:  демонстрация на изцяло автоматизирания процес на доставка от клиент до клиент:

Като част от опита, технически подобрената машина трябвало да се справи с по-тежки товари, по-дълги разстояния и доставки в планински район, известен със своите географски и метеорологични предизвикателства. Първата задача била да се овладее ситуацията с непостоянното време и драстичните температурни промени в тази област и така парселкоптерът провел поредица безупречни полети.  Всяко кръгче от долината до височина от 1200 метра надморско равнище покривало 8 километра полет. Дронът бил натоварен с обичайните спортни принадлежности или жизнено необходими медикаменти, като пристигал до целта си само 8 минути след излитането. Достигането на същата дестинация отнема 30 минути шофиране с кола през зимата.  Екип от РейнксоВестфалския Технически университет на Аахен в следващите месеци ще анализира данните от експеримента. Информацията ще бъде използвана за тестове в други райони.

pr_g0_050916_3Федералното министерство на транспорта осигурило зона за полети специално за осъществяването на този проект, а Авиационните служби в Горна Бавария предоставили необходимите разрешителни. Общинските Власти в Райт им Винкл съдействали, за да се гарантира безопасността и да се осигури необезпокояваното провеждане на експериментите.

Обмислят се серия опити и в градски условия.

Превод: Memoria de futuro

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни