Безвизовият режим с Турция – панически ход на провалящите се „европейски лидери“

908

Ангел Джамбазки

angel djambazkiПредложението за визова либерализация между ЕС и Турция е заплаха за националната сигурност на Република България. Тежко лицемерие и двуличие на самоизбралите се „европейски“ лидери.

Приемането на предложението ще бъде пряка заплаха не само за нашата национална сигурност, но и за сигурността на гражданите на държавите-членки на ЕС. Известно е, че властта в Република Турция организира, финансира, обучава и тясно сътрудничи с главорезите от най-човеконенавистната терористична организация в света – Ислямска държава.

Визовата либерализация ще даде възможност на хиляди джихадисти с произход от Западна Европа, намиращи се в момента в района на Близкия изток, да се завърнат обратно в Европа –  вече с „нови“ турски паспорти. За да се заемат с нови подвизи, като тези в Париж и в Брюксел.

Отделно, визовата либерализация ще отпуши нова имигрантска вълна – този път от кюрди, които ще залеят ЕС, в опит да избягат от гражданската война, която води срещу тях властта в Турция. Неоосманистката диктатура в Турция води политика на геноцид и етническо прочистване на кюрдското население, както на собствената си територия, в провинциите Източен Анадол и Диарбекир, така и на територията на Сирийска Арабска Република и Република Ирак.

Затова се търси възможност поне част от близо 20 млн. кюрди да бъдат изтласкани от турска територия и прехвърлени на територията на държавите-членки на ЕС.

Категорично е невъзможно Турция да е изпълнила за има-няма два дни техническите условия за премахване на визите. Убеден съм, че това твърдение на ЕК е нагла политическа лъжа. Това погрешно решение е част от паническия опит на все по-тежко провалящите се т.нар. „европейски лидери“ да замажат катастрофата, която предизвикаха с имигрантското нашествие, с опита си за квотното разпределение и като капак на всичко – с унизителното и скандално „споразумение“ между ЕС и Турция, което в същността си е тежък политически и финансов рекет от турска страна спрямо Европа.

Предложението за визова „либерализация“ е един вид награда и поощрение за все по-агресивната, неоосманистка и ислямистка диктатура в Турция. ЕК демонстрира потресаващо лицемерие и двоен стандарт по отношение на собствените си „ценности“ и „принципи“, като свободата на словото и медиите, правото на информация, правото на изразяване на политическа позиция.

Всички тези уж основни демократични принципи и либерални стандарти на ЕС са смазани в Турция и продължават да се потъпкват нагло, арогантно и демонстративно от турските власти, току под носа на канцлера Меркел. Журналисти се бият, арестуват и малтретират; редакции на печатни и електронни медии се превземат с полицейско насилие; политическите противници се бият помежду си директно в залите на турския парламент.

По тази причина категорично и убедено ще гласувам против предложението за либерализацията на визовия режим за турски граждани в ЕС. Тази позиция бе обсъдена и се споделя почти изцяло от всички национални делегации, с малки изключения, в политическата група на Европейските консерватори и реформисти.

Още от автора: Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки е български политик, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат от 2014 г.

  1. Димитров каза:

    Де Булкит де!

  2. Мишо Константинов каза:

    По едно време се чудех, дали е възможен по-голям кретенизъм. Сега вече не се чудя. Както се казва, възможно е всичко, което не противоречи на законите на физиката. А завладяването на Европа от ислямските нашественици очевидно не противоречи на законите на физиката. Явно нещата трябва още и рязко да се влошат, за да почнат да се подобряват. И понеже чаршафите също са малоумни, сега ще треснат Германия ей така, за кеф и за демонстрация на превъзходство. И тогава ако не дойде Лидерът, не знам кога ще е.
    Бъдете здрави!

  3. маргаритка каза:

    Мисля, че Германия ще бъде щадена до последния момент. Тя е „окото на бурята“. Не са хич малоумни тарамбуките.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни