Българи броят 100 млн. евро за „Токуда”, но я дават за 35 на турци

TD_2010_07_Proekti_1

Председателят на БЧК Христо Григоров пред Фрог нюз

Семейство Токуда продава всичките си дружества в България. Български индустриални структури проявиха интерес към японската група и поканиха БЧК да участва в преговорите. Тези индустриалци след задълбочен анализ пресметнаха, че реалната цена на сделката е 100 млн. евро. Тази стойност беше предложена на японските партньори. Искам да подчертая, че БЧК не участва с никакъв финансов ресурс в тази сделка. Това заяви пред Фрог нюз председателят на БЧК Христо Григоров.

Въпреки предлаганата крупна сума ние не бяхме приети. Това означава, че продажбата е предрешена в посока на турския купувач „Аджъбадем”, който предлага 35 млн. евро.

Писахме писмо до семейство Токуда и изразихме учудване защо след като има още един партньор никой не иска да се срещне с него, поне да чуе неговото предложение. Нямаме никакъв отговор до момента.

Другият партньор е извикал консултанта Артър Стърн, който движи нещата в България, и си е позволил да каже: „Те са несериозни, нямат парите”. Направили са всичко възможно да отклонят вниманието на семейството да не допусне тази структура, в която беше интегрирана и БЧК, да седне на масата на преговорите. Това ни кара да считаме, че има лични интереси в сделката.

Артър Стърн се е опитал по време на срещата с д-р Токуда да даде квалификации за Червения кръст, които може да ги даде само в съда. Само съдът може да каже дали си почтен или не, дали си мафиот или не. С колегите ми обсъждаме дали да не го дадем на съд.

Българските инвеститори бяха готови да вложат големи суми за купуване на супер оборудване и болницата да бъде вдигната на още по-високо ниво. Вместо да изпращаме хора в Израел, Германия, Турция и другаде, тези хора можеха да се лекуват в тази болница и отделно да вземем пациенти от балканските страни.

Източник: frognews

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни