Вътрешният министър на Белгия: интеграцията се провали

1458825267

Вътрешният министър на Белгия Ян Ямбон заяви, че политиката за интеграция на чужденците в страната се е провалила, съобщи Агенция Фокус. Той също е добави, че значителна част от мюсюлманската общност в страната е „аплодирала“ терористичните актове от 22 март и е замеряла с камъни и бутилки полицаите и журналистите по време на ареста на Салах Абдеслам, предаде Интерфакс.

„Терористите могат да бъдат арестувани и отстранявани от обществото. Но те са само върха на абсцеса. Под тях има тумор, който значително по-трудно се лекува. Ние можем да направим това, но не за няколко дни“, поясни министърът, призовавайки да се „преодолее политическата коректност“ и нещата а се наричат с истинските им имена.

Според него опасността от радикализацията на младежите от третото или четвъртото поколение мигранти „се е закоренила прекалено дълбоко“ в някои квартали защото „Белгия в течение на години игнорира тревожните сигнали“.

След терористичните актове в Париж от 13 ноември 2016 г. Ямбон предизвика спорове в страната със своето обещание да „прочисти Моленбек“, след като се изясни, че част от членовете на терористичната група, организирала атаките, е с произход от този брюкселски квартал, който в момента е получил репутацията на главен източник на джихадизъм в Европа./ Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни