Орбан: Докато това правителство диша, няма да приемем нито един мигрант

1422375836_orban

„Докато това правителство диша няма да приемем разпределението на квоти, няма да приемем нито един мигрант“. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан след терористичните атентати в Париж.

„Казваха ни, че не било хуманно. Но, аз питам кое е по-човешко? Да затворим границата за нелегалните или да поставим в опасност живота на европейците? Правото на самоотбрана е над всички. По-силно, от която и да е идеология и икономически аргумент“, смята Орбан.

„По един брутален и организиран начин терористите използваха масовата миграция, вмъквайки се в тълпата на бягащите и търсещи по-добър живот“, каза пред парламента в Будапеща Орбан. Министър-председателят определи „правото на европейците на самоотбрана, като най-голямо право“, каза още той.

„Ние не казваме, че всеки мигрант е терорист, но никой не може да каже колко терористи вече са дошли и колко пристигат всеки ден“, каза още Орбан.

По-рано властите в Будапеща затвориха границите със Сърбия и Хърватия, за да спрат масовата нелегална миграция в Унгария.

Атентатите в Париж, при които загинаха 129 души предизвикаха ново напрежение в ЕС относно политиката спрямо мигрантите, след като до трупа на едно от камикадзетата бе открит сирийски паспорт. Орбан смята, че „Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум за защита на външните граници, културните и икономически интереси“. Той се обяви и за гарантиране на правото на гражданите да влияят върху решенията на ЕС. ЕС е слаба, нерешителна и парализирана в тази мигрантска криза, смята унгарският лидер. Според него дори и един допуснат терорист е прекалено много.

Източник: в-к Стандарт

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни