Бъчварова въвежда цензура с нов закон

bachvarova

Тероризмът в Париж има пряка връзка с политическата коректност и преследванията за говорене на истината

От 2016 г. държавните институции ще актуализират плановете си за борба с радикализацията и тероризма, като една от идеите е забрана със закон на крайно радикални идеи и призиви към насилие. Това става ясно от Плана за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма 2015-2020 г., които правителството предстои да приеме в началото на декември и е подготвен от Румяна Бъчварова, съобщава Епицентър.бг.

Под дефиницията „крайно радикални идеи“ може да се сложи всичко, което не се харесва на някого. Неудобни журналисти, анализатори, сайтове, телевизии, предавания или организации могат да бъдат смазани по субективни причини и неясни критерии.

Журналистите тряба да я питат какво разбира под „крайно радикални идеи“.  Да даде примери с Орбан (Унгария), Фицо (Словакия), Земан (Чехия), Качински (Полша).

Особено за организации, които според запознати са от нейната мрежа, като например Българския хелзински комитет? Крайно ли е да номинираш доказан убиец за човек на годината, например? Или да говориш за геополитика? Крайно радикални идеи ли изповядва Саркози, който иска да прави България и Сърбия бежански зони? А нашият президент?

Цензура и страх ли се опитва да налага Бъчварова? Разправа ли готви с тези, които не споделят нейните мултикултурни идеи и благоприятно отношение към „бежанците“?

Под лупа ще бъдат следени всички сайтове, „съдържащи екстремистка пропаганда и открити призиви за насилствени действия“, пише в доклада на вътрешния министър Румяна Бъчварова, очевидно по нейно усмотрение и на шепата организации, които получават щедро финансиране отвън. Видяхме в Париж каква работа свършиха. Преследваха дисидентите срещу либералния режим, а не убийците и терористите. Тук тя прави същото.

Източник: Obshtestvo.net

 

  1. ЛИАХИМ ВЕЧНУГ каза:

    БРАВО! НАЙ-ПОСЛЕ! ЧЕСТИТ НИ ЗЗП (ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО)!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни