Орбан: Европа е предадена от заговор и е жертва на конспирация

1422375836_orban
*

Унгарският премиер Виктор Орбан, който подкрепя твърда линия по отношение на кризата с мигрантите, заяви, че Европа е била предадена от конспирация, водена от могъщи финансисти, левицата и представители на неизборни длъжности, съобщава Франс прес.

„Европа беше предадена. Aко не защитим интересите й, континентът няма повече да принадлежи на гражданите, които живеят тук“, заяви Орбан на конференция в Будапеща.

Той назова конкретно американския финансист от унгарски произход Джордж Сорос. „Плановете на добре организирани финансисти, тези, които мислят отвъд националните държави, и на ръководители, които никога не са били избирани“ може да станат реалност“, заяви Орбан. Той обвини левицата в Европа, че работи за отслабване на националните държави в полза на международното измерение и космополитизма.

„Трудно е да си представим, че големи европейски страни, притежаващи огромни добре функциониращи разузнавателни служби, може да не са били подготвени за ежедневния приток на хиляди бежанци в Европа“, каза Орбан. „Хората се съмняват, че това може да не е било случайност“, добави той.

Освен това Орбан заяви в интервю за общественото радио, че Сорос оказва значителна подкрепа на активистите, „които искат да подкрепят всичко, отслабващо националните държави“.

Унгария обяви, че има намерение да оспори квотите, определени от ЕС, за разселване на бежанци сред страните членки. Будапеща ще откаже да приеме търсещите убежище, изпратени на унгарска територия от Западна Европа.

„Кой в Европа е гласувал, за да позволи на хората да пристигат незаконно с милиони и след това да бъдат разселвани в страните от ЕС“, попита унгарският премиер в същото интервю.

„Това, което се случва днес, не се случва на демократична основа“, добави Орбан и заяви, че ЕС е изоставил законността за сметка на анархията. „Имиграцията е културен проблем, заложена е нашата идентичност“.

/БТА/

По публикацията работи: Елка Василева

Източник: Dnes.bg

  1. T.Стоянова каза:

    Изключителен политик!

    • Михаил Пехливанов каза:

      И аз съм на същото мнение като Вас!!! Изключителен политик, защо нямаме такъв в България!!! Защооооооо……

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни