Затъването на имиджовия министър Бъчварова

bachvarova

БГНЕС

“Ние имаме криминален случай и работим по него, който му обръща внимание, питайте него.” Това каза вътрешният министър и вицепремиер по координационната политика Румяна Бъчварова по повод стрелбата с цели два гранатомета срещу бившата барета, бивш съветник в ДАНС и подсъдим по аферата “Октопод” Алексей Петров.

Румяна Бъчварова има самочувствието на добър социолог, и успешен имиджмейкър на премиера Бойко Борисов. Ако наистина е такава, то тя трябва най-добре да знае, че последното нещо, което трябва да прави един управленец е да се дразни от въпросите на медиите, които дори в България все още са медиатор между властта и обществото. Да не обръщаш внимание на толкова показен атентат, който се явява повторен опит за убийство за някогашен съдружник на действащия министър-председател, няма да повиши доверието в управлението, а още по-малко ще ограничи нарастващата липса на сигурност у гражданите.

Но нетипичното битие на Бъчварова като вътрешен министър в последната над половин година вече дава своето отражение. Отговорността й обаче ще става все по-тежка, защото въпросите стават все повече, колкото и да не й се иска на вътрешния министър-социолог. И снизхождението, с което гледат в ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ към вицепремиера по политическата координация на Четворната коалиция, няма да продължи още дълго, особено когато усещането за безнаказаност се засилва, от провеждането на изборите, през разпределението на обществените поръчки, до задкулисните политико-икономически договорки.

А въпросите стават все повече:

Кой е убиецът на 16-годишния Георги в Борисовата градина?

Къде е убиецът от автомагистрала “Струма” Емил Първанов-Ембака?

Как реално се охраняват българските граници и на какво се дължи рикоширалият изстрел, убил афганистански мигрант?

Кога политическото ръководство на МВР ще понесе отговорността за безредиците и очевидната фалшификация на изборни протоколи, не само в софийската зала “Арена Армеец”?

Колко разследвания са започнали органите на МВР за проверка за манипулации на изборните резултати? Какъв е реалният ръст на битовата престъпност – кражби, грабежи, изнасилвания и убийства?

Какви действия предприема МВР, за да се противопостави на тази нарастващата несигурност у ежедневието на българина? Колко разследвания на органите на МВР за източване на ДДС са приключили и материалите са докладвани на прокуратурата?

Какви реални мерки предприе политическото ръководство на МВР в изминалите повече от шест месеца, за да се ограничи непрестанното нарастване на бюджета на ведомството? Нещо, което е сред причините за актуализацията на държавния бюджет за 2015 година с близо 900 млн. лв.

Това са само част от въпросите, на които е напълно ясно, че вътрешният министър Румяна Бъчварова, не разполага с отговори. Вероятно и заради това в изборната нощ, между няколкото си медийни съветника и неясно защо присъстваща на извеждането на избеснелия Волен Сидеров от НАТФИЗ, вътрешният министър чистосърдечно заяви: “Ние сме на работа, не на брифинг”.

Защото когато един вътрешен министърът мисли повече за собствения си имидж и този на министър-председателя, то тогава нито сигурността ще е налице, а още по-малко обществото ще вярва, че държавата, в която му се налага да живее, не е държавата на произвола и безнаказаността.

 

Източник: БГНЕС

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни