Ирак разреши удари на военновъздушните сили на Русия на своя територия

iraq-map

Правителството на Ирак е упълномощило Русия да нанася удари по конвоите на терористите от „Ислямска държава”, преминаващи от Сирия на територията на Ирак. За това съобщава турската информационна агенция Anadolu. Даденото разрешение е направено в хода на координацията за сигурност между Ирак, Русия, Иран и Сирия.

По-рано ръководителят на Обединения комитет на началник щабовете на Въоръжените сили на САЩ Джоузеф Данфорд заяви, че Вашингтон ще престане да оказва помощ на Ирак, ако страната помоли Русия да вземе участие в борбата срещу „Ислямска държава” на иракска територия.

Коментарът на A-specto:

Ирак е под ултиматум от САЩ, които нито се справят с терористите, нито разрешават на Русия да се справи. Не само това, но САЩ непрекъснато пречат да се унищожи „Ислямска държава”. Тяхната коалиция срещу терористите е фалшива и служи за това да продължи управляемия хаос в Близкия изток. САЩ са в истерия от възможността Русия да изземе влиянието им в Близкия изток, помагайки на Ирак и Сирия да се освободят от терористичната организация „Ислямска държава”. Все повече обаче ислямските държави започват да разбират КОЙ умишлено ги хвърля в непрестанни войни. Русия се превърна в надежда не само срещу тероризма в света, но и като фактор, който може да спре чудовищните хегемониални напъни на САЩ, които използват смъртта на милиони хора за задоволяване на държавни стратегически и частни корпоративни интереси. Външната политика на САЩ е жертва на частни решения за свръхпечалби. Светът е на път най-после да схване това, независимо от всеобхватната американска медийна логорея за „демокрация” и „човешки права”…

Източник: „A-specto“

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни