ООН осъди остро действията на гранична полиция край Средец, иска спешно разследване

cf0ab555ca3b1437a2f4c3e427440a54

Върховният комисариат за бежанците към ООН (ВКБООН) в България осъди остро случая със загиналия имигрант край Средец, който беше прострелян от граничен полицай. Това заяви Борис Чеширков, говорител на ВКБООН пред БНР.

„Във ВКБООН сме дълбоко шокирани от инцидента, при който загина имигрант. Осъждаме това, че се е стигнало до смърт на човек от Афганистан, търсещ  закрила, и че това се е случило, докато той се е опитвал да стигне до безопасността на България и да упражни своето универсално човешко право да потърси убежище. Призоваваме България разследването да бъде незабавно, задълбочено, прозрачно и независимо“, заяви той.

„Бежанците търсят безопасност, търсят сигурна среда. Те са изпаднали в отчаяние и заради това отчаяние, при липса на законови пътища към България и към Европа, те търсят каналджии, търсят трафиканти и тяхното движение се случва чрез престъпни мрежи“, заяви Чеширков.

Чеширков напомни, че тази година има най-голям брой загинали имигранти в опита им да достигнат Европа, но това е първият случай на застрелян имигрант на граница на Европейския съюз.

 

Източник: Банкеръ

  1. Biser каза:

    Награждаване на българските граничари от Средец
    За българите, както и за всяка сериозна държава, границите на страната винаги са били, освен всичко друго, и символ на държавност. Има държавни граници – има държава, няма държавни граници – няма държава. Границата е свещена и нерегламентираното й пресичане винаги се е смятало за държавно престъпление.

  2. eric silver каза:

    В ООН да си гледат работата.Първо да питат САЩ колко мексиканци са убити на границата им и защо построиха ограда там ,а после да развиват теории.Могат и към Израел да направят допитване за оградите и стрелбата. България е малка държава и тази сган не ни трябва.Нито са бежанци ,нито са бедни. Бежанците и бедните са в бежанските лагери в Турция. Тези които идват насам защо не стоят в тези лагери и не чакат войната да свърши.Защото не са бежанци, а емигранти които изпълняват план.Първо идват мъжете. После идват жените с децата. След това се повличат и роднините им. След това раждат по 5-6 деца. След 15-20 години и тези деца се женят и раждат. Увеличават се с геометрична прогресия.После започват да искат джамии и отделни училища, признаване на майчин език ,телевизионни и радио предавания и т.н. Създават общности с техния манталитет и култура. После започват да искат права. Накрая започват да влияят на изборните резултати там където живеят и започват да правят техни затворени диаспори..Това ако не е нашествие здраве му кажи. Спомнете си как беше завзето Косово. Това си беше генерална репетиция.

  3. Val Oost каза:

    оОН са банда богати старци с психични отклонения,перверзи,сдисти и педофили. И кой не знае вече вече на кого слугуват ?!

  4. Венко Венков каза:

    А, как аз, да упражня, своето универсално човешко право, да живея спокоѝно, в собствената си страна?Как, моите деца, да живеят спокоѝно в собствената си страна? Докога ще позволяваме, на ментално увредени политици и организации, да ни казват, кое е правилно и кое, не?

  5. Една българка каза:

    Ами ООН е масонска организация. Те също са навсякъде където има конфликти. Всичко вече е толкова изгнило, че отвсякъде висят парцалите им. То не са комитети, комисариати, НПО-та, и каква ли не още смрад и дрипи. БЪЛГАРИ, по- голяма гавра едва ли е имало от това, което правят сега с нас и с децата ни. Исляма е рожба на ватикана, а хайде да познаем–ватикана чие творение е На тази религиозна еденица се отчитат всички тайни, а и явни служби. През нея , по-точно зад нейния параван се крият истини,от които коси настръхват. Това зловоние е ариманично творение, Говоря ви за луциферо- ариманична трансформация, а не за вяра. Исляма нито е вяра, нито религия. Това е тайното живо оръжие–без разум и интелект, а само с инстинкта за размножаване и хранене, за да съществуват. Хора, нещата не са от сега, нито от вчера. Това е от хилядолетия, но стигнаха до момента, в който изхода за тях се затвори. Ще се повторя пак, като напомня на всички да четат ,,Жидов гроб,,от Иван Вазов–там много добре е описана участта на предателя.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни