Спрете безумията по телевизия Алфа! Зрителите не са идиоти!

17715873502_b5ed884879_o

Съжалявам.

Нямаше как да не напиша този материал. Почувствах се длъжна да го напиша. И ще ви кажа защо. Познавам много хора, които се осведомяват от телевизия Алфа за случващото се по света и у нас – защото на фона на тоталната промивка, която тече по казионните медии, Алфа за тях се явява като единствен източник на истината. В медията на партия Атака се представят факти и гледни точки, които липсват в телевизионните канали, следващи стриктно официалната цензура, информационното затъмнение и изкривяването на действителността.

Повод за реакцията ми е видеоматериал, който ми попадна случайно като линк в социалната мрежа. Моля ви преди да продължите да четете, изгледайте поне една минута от него и ще ви бъде напълно достатъчно да се ориентирате. Предупреждавам ви, че е възможно да изпаднете в пълен културен шок и в тотален потрес, в каквито изпаднах аз. Но ви съветвам да изгледате поне до 4-тата минута, защото градацията е неописуема и накрая достига до гротескно кресчендо:

Кликнете тук

Да. Именно. Можете да цъкнете на всички прогнози за времето. Същата „гениална“ схема с бурен водопад от абсурдни тъпизми.

Мислех си, че само казионните медии са генератори за създаване на идиоти. Затова и отдавна не гледам никакви телевизии – освен ако нещо не „изпадне“ в мрежата. Оказа се, че съм много назад с материала – в т.нар. „Прогноза за времето“ по Алфа, към нещастната аудитория директно се използва обръщението „Здравейте, скъпи пациенти!“. Последвалото малоумие, на фона на странна географска карта с анимирани кончета, препускащи чак до Карпатите, е всичко друго, но не и прогноза за времето. Хора, аз не просто изпаднах в шок. Аз се изумих, потресох и отвратих! Такава простотия не бях срещала в нито една треторазрядна кабеларка за всичките 25 години „медиен плурализъм“! Водещият на прогнозата за времето сричаше написаните му думи, които обясняваха как кучето на Бойко Борисов хванало тения и как водещият лично отишъл да му я извади! И това действие беше описано с истински възторг и опиянение до най-малката подробност. Тъкмо щях да прекъсна възмутена това безумие, и водещият ме задържа с важното инфо как всички можем да отидем в някаква гербаджийско-депесарска баня в Бургас, и как ГЕРБ щял да ни подмие дупетата със сапун с аромат на гербери!

Казвам ви, замръзнах от изумление!

Винаги съм се отнасяла толерантно към партия Атака, защото години наред Волен единствен изричаше истините по много въпроси. Дори съм гласувала за Атака, за да има кой да говори истината от трибуната на парламента. Прощавах съзнателно на Волен махленския, скандалджийски „пиар“ и стотиците нелепи изцепки. Поне говореше истини. И до днес Атака има такива поддръжници, сред тях и някои интелигентни, образовани хора (но те са все по-малко) , които залагат именно на този аспект от дейността на националистическата партия – един вид, в името на истината.

Но не. Явно нещата в Алфа, а следователно и в Атака, вече са тотално извън контрол.

Или може би вече са влезли във фазата на пълния контрол?!

Май е второто?!

Защото да поднасяш истината по този крещящо малоумен начин, е по-голямо престъпление от нейното премълчаване или изкривяване. Защото всеки нормален ум ще се отврати от така поднесената „истина“ – като поредна доза наркотик за пълни идиоти! Или както са наречени зрителите правилно от самия водещ – пациенти.

Жалко за умните и способни хора в Атака, жалко за поддръжниците на Атака, които в голямата си част за честни, изстрадали и родолюбиви българи, и са истински патриоти. Жалко!

Вече съм почти напълно убедена.

Някой иска да ги превърне от истински патриоти в истински идиоти.

Ясно е, че телевизия Алфа няма финансовия ресурс да бъде технически обезпечена, модерна медия. Не става въпрос за това. Не това прави телевизията самодеен кръжок за всякакви волни упражнения, в каквото реално се е превърнала. Всъщност, тя не може да се нарече самодейна – защото да си самодеец в която и да е област, е достойно действие. През вековете българският дух е оцелявал именно в читалищата, където самодейците са поддържали искрата на Паметта – и за щастие, така е и до днес.

Това не е просто невинно излъчващ в ефир телевизионен кръжок.

Това е неслучайно и целенасочено допусната медия, типичен пример за контролирана медийна опозиция, оставена да бълва на воля предавания за идиоти и да принизява светостта на националните идеи, които прокламира. Защото качеството на патриотизма, който се лее от Алфа, е предназначен не за нормални (да не говорим за интелигентни!) хора, предназначен е най-вече за отчаяни, низвергнати, изгубили всякакви ориентири в реалността гласоподаватели. Това са тези, които не се поддават на неолибералния бълвоч, изливащ се на талази от казионните медии. За тях е приготвен друг бълвоч – с който да си измият съзнанията в кабелната политическа сапунка, вместо да ходят до банята в Бургас, за да им подмият дупетата. Всеки нормален човек ще избяга от това малоумие и ще превключи по неволя на bTV и Нова. Защото последните поне се държат естетично.

И явно това е целта.

Логично е положението в Алфа да е огледало на положението в Атака. Все пак с програмната схема на телевизията няма как да не са запознати партийните лидери. Вероятно и те гледат Алфа, защото често гостуват в ефир.

Затова нямам никаква идея защо Сидеров е допуснал чак такова падение.

Ще кажете, че може би прогнозата за времето е изключение?

Де да беше само прогнозата за времето обаче! Спомням си как неотдавна тв-водещи гонеха политици от другите партии и им раздаваха живи кокошки, като гонитбата се озвучаваше от кудкудякане на кокошки в ефир. Примерите и безумията са много.

Още веднъж ще кажа – жалко за умните и свестни хора в Алфа – като чистосърдечния и интелигентен Николай Михов, като невероятно способния и талантлив анализатор Георги Сенгалевич, като балансирания и внимателен Ивелин Николов. Жалко и за кадърните и можещите в Атака – като неуморния боец Магда Ташева, или уравновесения и напълно адекватен Явор Нотев.

Не случайно казах „адекватен“.

Защото наред с истината, от Атака и Алфа струи пълна неадекватност в начините на нейното поднасяне. Атака вече 10 години упорито отказва да порасне.

Волен Сидеров е четящ и интелигентен човек. Затова не допускам да не е наясно с обратния ефект, който постига с публичната и медийната опаковка на идеологията си. Не е възможно да не вижда, че това толкова ниско ниво е обидно за всеки нормален човек.

Много разочаровани хора напуснаха Атака и бяха обявени за предатели.

Хич не съм убедена, че всички те са били предатели.

Почвам да мисля, че предателят е друг.

Защото да девалвираш националната и патриотична идея до идеология за идиоти – това е най-голямото предателство от всички възможни. Това е задушаване на самата идея, трансформацията й в профанно, несериозно, маргинално и смехотворно занимание.

Има една съществена подробност обаче – тази идея идва от пространствата на Сакралността. Тя е от вековете. Тя е свещена. За нея е пролята кръв. За нея е платено с живот.

И никой, никой няма право да пипа нескопосано Там, където се влиза само на пръсти!

Затова, моля ви!

Спрете безумията по телевизия Алфа!

Спрете да превръщате патриотите в идиоти!

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. Светослав Атаджанов каза:

  Драга Христина,
  Опитал съм се преди около 2 години да нарисувам портрет на Волен. Защото като типичен мегаломан, с поведението си е като грозноватите испанки, излизащи с маймунките си, за да изглеждат по-красиви от тях. Та така и с обкръжението му, вкл. в телевизия Алфа. Ако ви е любопитно постинга ми е „Счупената кукла Волен“ Търкаля се още в мрежата djani.blog.bg/politika/2014/01/08/schupenata-kukla-volen.1226324

 2. Robert Dimitrov каза:

  Само пълни олигофрени гледат „Алфа“ и слушат Волен Сидеров. Той говори и прави каквото му наредят от Москва, нопрекалява с искуствения патос. При това лъже съзнателно, защото макар да е посредствен и не особено интелигентен, глупостите, които разпространява са дори още по-невероятно тъпи , освен изфабрикувани. Фалшивият медал от руската Дума , например. Така че, защо да го спират- нека има и канал за най-жалката утайка на обществото – равноправие преди всичко!

  • Memoria de futuro Memoria de futuro каза:

   Не е вярно това, което казвате за аудиторията на Алфа. Не обиждайте народа си – и без това е достатъчно измъчен. И точно защото не е вярно, написах този текст – за да уважават малко повече аудиторията си и да не я превръщат насила в идиоти.

  • Иванов каза:

   Не мисля, че съм идиот, но гледам Алфа. Ако трябва да избирам , Америка или Русия, то второто ми подхожда повече! Нито една причина не виждам която да ме накара да бъда на страната на янките! Те винаги ще ти забият нож, ако ги изоставиш! Вие от какво мислите, че ги е страх политиците ни! Веднъж продали се, нямат връщане назад! Волен не е между тях! Поне аз така мисля! Доста от неговата партия, които избягаха в Скат, отидоха там да лапат. Просто се усетиха, че при, Волен, това няма да ги огрее! Все пак това е само мое мнение.

  • Сава САвов каза:

   Първо ; …..Света се дели на българи и цигани /сиреч ниско интилигентна , безинтелектна и нагла измет./ Второ ; ….Ние БЪЛГАРИТЕ , пишем на кирилица ,а не на латинеца , от Кубратово време мнозинството българи изповядваме православна християнска вяра , а не католическа , протестанска или мюсюлманска вяра……Ние БЪЛГАРИТЕ говорим на Български език – език който е близък , сходен или почти еднакъв със повечето славянски езици, какъвто е руският например …. Ние БЪЛГАРИТЕ сме дали на руснаците и писменност и православие ……А ТЕ РУСНАЦИТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА СА НИ ОСВОБОДИЛИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО , А НЕ ЧИЧО САН …….БЛАГОДАРЕНИЕ на РУСИЯ ние съществуваме като нация и териториално и идентично и духовно / ……а не на бившият европейски съюз , който прати католическите си рицари срещу Калоян , който ни смачка с Берлинският договор и ред други неприятности дощли от запад……..или на сегашният европейски съюз който благодарение на наште продажни политици ни смачка и ни направи свой васали и роби …../ …….Така че нормално е БРАТ , БРАТА да търси …….Да драги ми Роберт , нормално е , ние българите да контактуваме с народ , който имаме едни и същи религия и писменост , най-сходни езици ,и респективно взаимни интереси / за разлика от вас циганите/ ……..Но нито Волен Сидеров , нито Тодор Живков са ходили в Москва ,да се КЛАНЯТ или да правят това което им наредят руснаците …….ТОВА КОЕТО ПИШЕШ Е СМЕШНО И ЖАЛКО……КАКТО И САМИЯТ ТИ ……РОБЕРТ ДИМИТРОВ – ЦИГАНСКО ИМЕ И БЪЛГАРСКА ФАМИЛИЯ , ВСИЧКО ТОВА НАПИСАНО НА ЛАТИНЕЦА , ГОВОРИ И ЗА ПЪЛНА ГРОЗОТИЯ И ЪПСУРД . ……..РОБЕРТ пък ДИМИТРОВ …….СМЕШКООооо………Моля се на БОГ ; ФАМИЛИЯТА ДА НАДДЕЛЕЕ НАД ИМЕТО ТИ………… А и трето….. ; ….ПРОЩАВАМ ТИ ЧЕ НАРИЧАШ НАС БЪЛГАРИТЕ – ПЪЛНИ ОЛИГИГОФРЕНИ И ЖАЛКИ УТАЙКИ НА ОБЩЕСТВОТО …….ПРОСТЕНО ТИ Е , ПРОСТЕНО ТИ Е , ЗАЩОТО СИ ЦИГАНИН , НОРМАЛНО Е ДА МРАЗИШ БЪЛГАРИТЕ ……..ПЛУЖЕКА ЗАЩО ПРАВИЛ ЛИГАВА ДИРЯ ?!?!? …..ЗАЩОТО НЕ МОЖЕЛ ДА ЛИТНЕ ВИСОКО ,КАТО ОРЕЛА.

 3. Хулио каза:

  Христина Христова започна да се появява по ТВ 7 и започна критиките по Алфа. Христова, само преди година пишехте как Волен е единственият , за когото може да се гласува и т.н. Сега обаче , когато от ТВ 7 явно насочиха взор към патриотична и русофилска аудитория и Вие започнахте да гостувате там(няма да е изненада за мен ако са ви предложили и работа там) и вече Волен е лош? Защо? Защото трябва да ударим по Алфа. Да, прогнозата за времето е пошла. Но защо са ударите по Волен? Поръчка? Натегачество? НЕ вярвах в това, Христова. Следих Ви от дълго време, но ме разочаровахте. Смея да твърдя, че имам добро възпитание и добро образование. Симпатизирам на Сидеров и на ПП АТАКА и не ме е срам да си го призная. Не симпатизирам обаче на журналисти, които са останали извън борда на медиите и, които с цената на всякакви пасквили са готови ако могат да се намърдат някъде. На топло, на заплатка, че май от новия проект „мемория“ нещо не потекоха средства. инж. Христо Баев – Бургас 46 годишен

  • Memoria de futuro каза:

   Г-н Баев, когато си единствената алтернатива на статуквото, нямаш право да изпадаш в другата крайност на политическата чалга. Защото това, за което говоря в този текст, също е чалга, просто от друг жанр. И е еднакво опасна и смъртоносна като тази, срещу която се борите. Патриотичната чалга също отблъсква много хора, разочарова ги и ги кара да страдат. И преди, и сега съм писала за Атака по един начин – амбивалентно – защото самата Атака и Волен не са еднозначни. Винаги съм подчертавала това. Що се отнася до обвиненията ви в комерсиалност – тук сте съвсем далече от истината. Канили са ме в много медии. Приемала съм само там, където все още има някаква „чистота“ и опит за обективен анализ. Щом Атака и Алфа имат претенцията да бъдат гласът на истината, трябва да могат да чуят и истината за себе си. Само така може да се роди оздравителен процес. Всичко друго е заравяне на главата в пясъка. И лъжа.

 4. Буден Български дух! каза:

  Уважаема г-жо Христова,
  Вие бяхте всред приятелите ми във фб! Но, на 14 юли т.г. поради атака и пробив на стената ми във фб с поствано поне 8-9 порно-видео, приключих завинаги с нереалната „реалност“!!!
  Харесвам по принцип изказаните Ваши позиции! Като с особено внимание следя коментарите Ви относно ПП Атака! Да, абсолютно сте права, че в случая с тези волни текстове към прогнозата за времето, се дразнят голяма част от интелигентните, бих казала сериозните зрители! Разбирайте – истинските Българофили! не този е начинът да се „разнообразят“ изключително сериозните дискусии в ефира на ТВ Алфа! НО…Всичко останало, което плюе по лицето на тази единствено бранеща, поне чрез 90 % от членовете си, Българска родолюбива партия, е мерзост и преструвка, ако първо не сте лице в лице, на живо поставила въпроса на г-н В.Сидеров!! Това е пътят единствено за конструктивен и резултатен диалог! Другото си остава – подронване на авторитет, и инфантилна форма на защита на собстеванат позиция, била тя и правилна и резонна!

  • Memoria de futuro Memoria de futuro каза:

   Господине, нека направя едно важно уточнение – аз не съм свързана с Атака и нямам достъп до нейното ръководство, нито до нейния лидер. Пиша публицистика и анализи, като наблюдавам нещата отстрани – и така е редно. Това е и функцията на публицистиката – да бъде огледало и да дава коректив. Всяко нещо има своята тъмна и светла страна – свикнала съм да виждам и двете. Писала съм и за други партии – и за всичко останало, което считам за важно. Останалото е вътрешна работа, в случая е работа на самата партия, а не моя. Важното е да се предизвикват оздравителни процеси, защото обществото ни е много болно и това е на всички нива. Заравянето на главата в пясъка не води до никъде. Напротив – става по-лошо. И това важи за всичко. Така мисля аз.

 5. Стефан каза:

  Да действително има много за какво за критикувате ръководството на партия Атака но не смятам, четук тук трябва да решаваме вътрешно хартиените ни проблеми.Време е Г-н Сидеров най сериозно да ревизира работата на кадрите ни и да направи нов СТОИНОСТЕН подбор на хората от ръководството местните структури в противен случай рискуваме да се получи разпад в партия АТАКА.

 6. Ангел Кънчев каза:

  „Това е неслучайно и целенасочено допусната медия, типичен пример за контролирана медийна опозиция, оставена да бълва на воля предавания за идиоти и да принизява светостта на националните идеи, които прокламира.“

  Предаване, чийто формат не харесвате, не може да е доказателство за конспирация, целяща унижаване идеите от сериозните предавания. Или пък, целяща компрометиране на политиката на партия Атака. Надяваме се осъзнавате, че вашето изречение, което цитирах по-горе, е злостен коментар, граничещ с клевета!

  В качеството си на програмист, т.е. на висшист и сертифициран по Майкрософтски „интелигент“, смело заявявам, че форматът на прогнозата за времето или на кудкудякащите награди по никакъв начин не се отразява на отношението ми към политиката на партия Атака. Има ли някакви унижаващи или компрометиращи неща в парламентарната дейност на партията? Партийните членове и активисти принизяват ли като гости или водещи в политически предавания дейността или идеите на Атака?

  Ако отговорите са отрицателни, то значи цитираното по-горе ваше изречение е изхвърляне на бебето заедно с мръсната вода (при положение, че приемем, че това, което не харесвате, е мръсна вода). Идеализирането на Атака, както и приемането, че симпатизантите на Атака трябва да сме само висшисти, е вредно. То не помага за прилагането на програмата на партията, на която изглежда симпатизирате.

  Ако по една телевизия дават любимите ви филми, но и от време на време пускат концерти на банди, които не понасяте, то това принизява ли филмите и прави ли ги по-лоши? Дали има конспирация за принизяване на филмите, които иначе с удоволствие гледате? Или просто е нарушен идеалът ви за телевизия, която трябва да дава само любимите ви филми и нищо друго? Ами ако някой харесва тези концерти? Нима сте готова да обвините в пошлост всяко предаване, което не отговаря на вашите представи за възвишеност (било прогноза за времето или даване на награди, иронизиращи златния скункс на „Господари на ефира“)?

  Аз също не харесвам прогнозата за времето по Алфа в сегашния й вид, но просто не я гледам. Според мен тя е някакъв отдушник за гнева спрямо властимащите, а може би и за раздразнението от непрестанните иронизирания в същия стил спрямо Атака. Никога не бих си позволил от тези предавания да вадя генерални изводи като вашите, още по-малко да нападам един от малкото ни политици с разработена национална доктрина и с достатъчно кураж да я отстоява в една доста агресивна среда.

 7. Ангел Кънчев каза:

  По повод твърдението, че някои напускащи не са предатели, а са предадени…
  Кой от напусналите Атака развива идеите й по по-добър начин? Кой публикува по-добра доктрина или представи същата доктрина, но по по-добър начин? Ако не може да намерите такива, то значи обвиненията в края на статията нямат смисъл (пък дори и да са верни за някои отделни бивши атакисти). Ще сложа линкове към повече информация за напусналите Атака, за да добиете представа какво представляват бившите атакисти:

  Напуснали депутати от 41 НС и активните им мероприятия срещу Атака:
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/NS41.php#cleavage

  Напуснали депутати в 40 НС и активните им мероприятия срещу Атака:
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/NS40.php#fired

  Как някои от бившите атакисти се опитват да си присвоят Атака и каква дейност развиват (потърсете „Скандалът започва“):
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/offshore.php

  Още напуснали Атака – отворете т. „2.6 – 2.8: Другите в „Атака“, неонацизъм и другите срещу „Атака“:
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/hypocrisy.php

  • Dino каза:

   Атака няма доктрина !
   Плагеатствана е от доктрината на „Идея за България“, с автор Дора Апостолова.

   • Ангел Кънчев каза:

    Глупости!
    Истината е, че 7 от 20-те точки на Атака бяха заимствани от кръга Нова зора, който участваше в коалиция „Национално Обединение Атака“ на изборите през 2005г. Останалите 13 точки, както и програмите на Атака, са си на Сидеров и екипа около него. Да не говорим, че са резултат от дългогодишна журналистическа практика години преди Дора да реши да се прави на нещо в Интернет…

 8. Деянов каза:

  Доста забавно :)
  Болшинството коментиращи май изобщо не са схванали основната идея на Христина, въпреки , че се пишат „интелигентни“ и „образовани“ :)))
  ( ама големи сладури, чак си написали и професиите , сакън някой да не би да се усъмни , че са интелигентни :)))) )
  Г-жо Христова , и аз като вас пиша на едно място и съм се убедил, че май е по-добре да го напишеш като за 10 годишни , за да няма все недоразбрали :)) С които после да изяснявам по 10 пъти какво съм искал да кажа :))

  Абе сладури коментиращи, ако една безупречно ( и подходящо ) облечена дама отиде на официален прием, обаче цялата лъха на чесън , с какво ще я запомнят? С това, което е казала ? С тоалета й ?
  Ама разбира се , че с чесъна! :))) ДО ЖИВОТ всички ще си спомнят как е осмърдяла всичко наоколо.. :)))
  ХРИСТИНА ТОЧНО ТОВА ВИ КАЗВА – че чесънът в случая е неудачен :))
  А вие намерихте сума ти теленца под вола… :)))

  Същото се отнася и за Волен! Той още от началото си „намирисва на чесън“ и затова винаги ще си стои с 1-2 % подкрепа! Толкова години съм се чудил – абе на тоя човек няма ли кой да му каже как да се държи ,как да говори , че хората да поискат да го чуят??
  Уж бил умен..
  Умният човек знае , че хората вземат решенията си ЕМОЦИОНАЛНО , а не РАЦИОНАЛНО !
  Вижте как говори пожарникарят. Всичката подкрепа , дето я има, да не би да е заради идеите му? Заради интелекта му? :) Заради морала му ? :)
  Но има ПОДХОД човекът! Харизматичен е ! И знае как да говори! Простимко, сладко..
  Не се репчи постоянно , не прави клоунади.. :) Ако Волен беше като него , а пожарникарят като Волен? Дали подкрепата им щеше да бъде същата ? :)

  Колко пъти ми се е случвало!! – Виждам хора, дето ругаят по Волен. Питам ги – „Защо го плюете човека? “
  – „Абе мани тоя идиот“ .. ми отговарят
  – „Добре“ викам им, вие прочетохте ли поне една книга от този идиот ?
  – „Ами не“
  – „А следите ли какви проектозакони предлага партията му в парламента? “
  – „Ами не“
  – „Серсеми сте вие тогава“ – им викам – „плюете човека, който прави точно това , което и вие искате да бъде направено в тази държава!! Поне го чуйте..“

  Та така , мили мои, стоят нещата – как да чуят хората какво им казва Волен, като още като се появи на екрана – превключват канала ? :))
  ПОДХОД трябва , подхоод.. Стил. Усмивки искат хората, лъчезарност.. На запад се плащат огромни пари за да те научат на всичко това!! Защото без това не може!
  СЪДЪРЖАНИЕТО не е достатъчно.. иска се и ФОРМА за съжаление..
  Какво като съм му изчел всичките книги , публикации в „Демокрация“ и всички речи в парламента?? Какво като съм гласувал досега за него ? Толкова години минаха , а неговата подкрепа все 2 % си стои ? Колкото и да сме му верни, си оставаме 1 -2 % , не е ли така?

  Но нека и малко „позитивност“ накрая, че така е модерно вече .. :)
  Най-вероятно е чиста случайност, но забелязвам, че на политиците по света със сходни идеи, (но с по-голяма подкрепа от неговата!) все им се случва нещо – или им пада самолета, или катастрофирват на равен участък , или ги застрелват , или се оказват болни от рак..
  ( в Латинска Америка , пак по някаква случайност разбира се , се оказа , че за една година всичките 5 националноотговорни и „против статуквото“ президенти , са болни от рак.. )

  • Ангел Кънчев каза:

   Гледам някакви претенциозни сладури не са проумяли още, че формата и харизмата, от които се впечатляват, се оформят от големите глобалистки медии („масмедиите“) с техните лъжи, инсинуации и спекулации. Затова и на националистите „все им се случват“ разни „случки“. Само каква харизма щеше да има Сидеров, ако по масмедиите пускаха имидж-мейкинга му (предаването „На фокус“ по Алфа) вместо имидж-мейкинга на Бойо Борисов и поръчковите анти-Атака предавания…

   В статията тук обаче става дума за предаване от медия на Атака, а не от масмедия. Въпросът е как от ирония в стил „Господари на ефира“ (нали уж е много успешно и гледано това предаване) авторката стига до извода, че Сидеров принизява идеите на Атака. Или Сидеров няма право да си прави майтап с другите така, както те си правят майтап с него?

   Дори да не се харесва едно предаване на някого (включително и на мен), то може да се харесва на много други. Дори и да е толкова лошо, колкото опитвате да го изкарате, предаването не се води от партийни активисти и не е сериозно политическо предаване. Дори да приемем, че това е чесънът, който дамата яде в къщи, то очевидно тя не ходи на приеми след като го е яла…

  • Memoria de futuro Memoria de futuro каза:

   Деянов, благодаря за прекрасното разяснение :) Надявам се да е било полезно за читателите :) Ето тук преди почти 2 години писах по темата по-подробно, може да ти е интересно ;) http://avtorski.pogled.info/article/50593/Volen-Ludiyat-ili-prosto-lud
   Като цяло темата предизвиква интереса ми не от днес. Поздрави!

  • ST каза:

   Ало, това да не сте проф. д-р Христо Деянов от ТВ Скат? То пък вашият Далавери Винкелов е голяма стока! Да кажете нещо за него, а???? Или не Ви стиска…. Бла, бла…

 9. Деянов каза:

  Та, както казал народът – всяко зло за добро! :))

 10. Mario каза:

  Христина, кажи колко ти плащат на статия и писане на коментари.

 11. Мхм каза:

  Бе какво ни занимавате с Болен Пидеров…

 12. АнТоНиМеН каза:

  Само Сидеров или някой от обкръжението му може да потвърди еднолично ли е управлявана телевизия Алфа или от група интелектуалци, но няма как да не се съглася с г-жа Христова.
  С интерес съм гледал някои от предаванията, като без съмнение повдиганите теми и анализи ярко контрастират спрямо медийната завеса спускана от „национални медии“. Това няма как да остане незабелязано и неоценено от широката общественост и със сигурност ще държи във възходяща градация популярността на медията. Но, уви !
  Всичко друго бих приел донякъде в „Прогноза за времето“ – закачки с облачетата, интересни кадри, любопитни факти, та дори и някоя посъблечена кака, но това си най-прилича на плоска инфантилна пиеска. Актьорчето определно може да бъде заменено от кой да е първокласник – децата цитирайки стихотворения поне се опитват да придадат някакъв патос.
  Другото идващо ми на ум е „Одата за Волен Сидеров“ ! КАКВО !
  Чувайки я за първи път изпаднах в шок. Е това вече е неподправена ШИЗОФРЕНИЯ .
  Волен – възвишен идеалист и лидер в борбата с империализма /капитализма/ се е скрил, като усойница в пазвата на „демокрацията“ и чака ли, чака момента ,в който да впие зъби в опустошеното и тяло.
  Той, Волен, така ми напомня на един омраз , срещу когото са загинали около 27 млн. руснаци. Но това не ми изглежда правдоподобно, все пак той е русофил, а дали е българофил ?!
  Към участващите в проекта АТАКА имам едно послание: разграничете понятията народна симпатия и привързаност. В политиката първото е променливо , като годишните сезони, а второто е отредено за достолепните в нея – уви, на вас това не ви отива.

 13. Направо цвете каза:

  Има наистина някои наивни неща в телевизия Алфа,но на фона та тоталната лубрикатна либерастия,третополовост и политкоректност на повечето останали телевизии,то Алфа си е направо цвете.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни