Д-р Цветеслава Гълъбова: 11 години търпим вулгарност и войнстващ примитивизъм

Снимка: www.vlastta.bg

 

 

Д-р Цветеслава Гълъбова е завършила медицина в Медицински университет – София  и бизнесадминистрация в УНСС. От 1994 година работи в Държавната психиатрична болница „Св.Иван Рилски“ – Нови Искър, където 4 години е била лекар ординатор, 11 години – началник на отделение за мъже с остри психози, а от 2009 г. е директор на болницата. Съдебен експерт по психиатрия повече от 15 години. Национален експерт по психиатрия на Българския лекарски съюз.

Уважаеми сънародници, българи по света, протестиращи и седящи у дома или почиващи на морето,

всички ние сме в тинята, нашето НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО е смачкано и овъргаляно в дълбокото блато от мерзост, цинизъм и отвратителна калинчеста наглост. Нашето общество насила е разболяно от рак, чийто метастази са проникнали навсякъде, до най-интимните дълбини на общественото съзнание, поради което ние понасяме нови и нови унижения, вулгарности, изречени от човека, който раздава нашите пари като свои и заедно с това изпраща полови привети на нашите майки. Аз съм погнусена от анатомично-порнографския изказ, който разкрива дълбоко стаявани тайни. Но оставям настрана психоаналитичните си интерпретации, защото в случая не те са важни.

ВАЖНО Е НАШЕТО ЧОВЕШКО И НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО! Ние сме БЪЛГАРИ, ние сме преживели робства, войни и катаклизми, но на такова унижение никой и никога не ни е подлагал. Когато изслушах записа, аз – майката на две дъщери и баба на внук, наистина се изчервих от срам, гняв и омерзение. Държавата ни е превърната в клоака, в селски нужник – разкривен и смърдящ на фона на една прекрасна природа. 11 години ние търпим ескалиращи унижения, вулгарности и войнстващ примитивизъм. Една госпожа, инсталирана за председател на народното събрание, бива етикетирана с грубо нецензурен израз, а същата тя днес наказва депутат от опозицията, че използвал думата мишка. Това било обида. Една друга госпожа, инсталирана за председател на парламентарна група, си позволи да обвини колегите си от опозицията, че сваляли авторитета на народното събрание!?!?! Няма такава наглост и цинизъм, няма. Президентът на Република България е наречен „прост летец“. Но той е избран от над 2 милиона българи. Които разбираме, че „са тъпанари“. При това явно все още „неоправени“, но им предстои.

Уважаеми сънародници,

Нямаме време да чакаме редовни избори. „Ще ни оправят“ и ще докажем, че всички сме „тъпанари“. Обръщам се и към българите в чужбина – моля, направете тази изящна словесност достояние на европейските телевизии и радиа, защото нашите доста срамежливо и с половин уста съобщават тази новина – смотават я между другите.

Да спасим страната си, да спасим себе си и достойнството си – друго вече нямаме!!!

Още от автора: Д-р Цветеслава Гълъбова

Д-р Цветеслава Гълъбова

Д-р Цветеслава Гълъбова e директор на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, където работи от 1994г. Завършила е медицина и бизнесадминистрация. Национален експерт на БЛС по психиатрия. Съдебен експерт по психиатрия повече от 15 години.

 1. бг смешки каза:

  това е нивото на народа у БГ ! някой друг щше оправи нещата ние ще седим и ще си караме кефа ! да ама НЕ . докато мисленето е такова НАВЪН !

 2. Лакотавакан каза:

  Ох…смешката пак е тук. Хубаво е да има веселба! Смешка, я напишете още някой виц, забавно е.
  Това, което прочетох по горе е чудесно, поддържам същото мнение. Но, моля, да ми бъде позволено да вмъкна нещо – търпяхме и още ще търпим, защото нямаме полезен код. Историята, нашата БГ история, помни, че ние сме търпеливи, защото сме Божи народ, а Бог търпи…защото прощава на своите палави деца. Но стигне ли се до там, че да се ядоса…налага здраво. Знаете, нямаме загубени битки… Реални, имам предвид. Нима не виждаме, че СветЪТ днес е полудял в цинизма си?! Нима не виждаме, че Титаник потъва. И няма друг кораб да помогне! (Е да, и Брус Уилис не идва, нали, смешка?) Нека не гледаме ни французи, ни рОмънци, ни други, а подготвяме себе си за новия свят, свят не на пари и луксове, а свят на сила и равновесие. Днес той се ражда и пак наши чеда ще му дадат новата култура.

 3. Лакотавакан каза:

  Всичко е започнало с Нас и всичко ще започва с Нас. Е, бойците срещу нас не са глупци, напротив, силни и най-вече интелигентни са. Но… търпението е онази сила, която вкарва врага в собствения му капан. Айкидо, знаете, нали?
  Днес ние сме на улицата. В опасен капан сме!!! Сияйните същества лесно могат да се разпознаят сред глутниците врагове. Да пазим тях, но и да покажем…махнете БГ писателите от учебниците, махнете БГ героите от историята, но те са в нас, БЪЛГАРИТЕ и те са пак на улицата. Те…не умират. Те…са в божия ген, НАШИЯ ГЕН. Да пазим божието в нас. На битка не срещу нЯкой си, а на битка за Културата, за нас.
  От един участник и в двете първи, студентски стачки. ( Надеждата беше една, а ето къде сме сега)

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни