България се управлява от организираната престъпност, превърнала се в политическа сила

ivo-hristov-fin

Проф. Иво Христов пред симпатизанти в Пловдив

Защо има смисъл да участваме в тези избори?

Конституционният съд отмени текстовете, отнасящи се до задължителността на гласуването и по-точно – санкцията, която се налага за задължителното гласуване. Или казано простичко – на 26-ти март никой не е задължен да гласува.

Защо беше въведена тази разпоредба? Защото не могат да се накарат хората да гласуват по други причини. Така едно съвършено право се превърна в задължение. Когато не можеш да накараш големи групи от хора да участват в този процес, тогава се опитваш да го подмениш по друг начин.

Това означава, че демокрацията е приключила. Приключила е по простата причина, че политическите партии са престанали да са това, което са поне по определение – организации за представителство на интереси. Те трябва да представляват определени групи хора и да отстояват интересите им в парламентарната борба. Индикация за каква болест е това?

За сериозно заболяване, за което трябва да съберем лекарски консилиум върху трупа на българската политическа система на 21 век и да поспорим върху това – пациентът по-скоро жив ли е, или е умрял? Ако четете моите книги, ще видите, че пациентът е умрял, но 40 дена след смъртта може да се съживи. Това обаче е индикация за по-сериозен проблем.

Проблемът е, че българската политическа система, българските партии и самонареклият се политически елит, всички вкупом ги няма. Поради тази причина народът се отврати. Преди време ми беше зададен въпрос защо младежта е аполитична, не участва и не се интересува от политика.

Отговорът е ясен – когато едно нещо не ви върши работа, вие преставате да се интересувате от него! Как се получи така, че за 25 години острието, енергията на нацията – младите хора, категорично отказва да участва в политиката? Младежите осъзнаха, че политиката не е място, където техните интереси могат да бъдат защитени.

Огромна част от българите също осъзна, че политиката (тук са използвани много епитети) е „мръсна работа”, и не е далеч от истината. Всичко това означава, че 25 години след т.нар. преход ние сме в по-лошо положение, отколкото в началото.

Положението на държавата преди 30 години и сега показва две съвършено различни Българии. По данни на ООН България преди 30 години е била сред трийсетте най-развити страни в света. В момента се намира след 60-то място. По редица показатели като конкурентоспособност, като спазване на закона, по свобода на пресата и словото, по зачитане на човешки права и други държавата ни е на 100 – тно място. България стана Африка в Европа. Нещо повече – г-н Юнкер съобщи, че Европа на две скорости вече е факт. Проблемът е, че България ще бъде задната.

Преди години заявих, че България е периферна територия със затихващи функции. По всички основни показатели – икономически, социални, здравеопазване, продължителност на живота и др. България е на последно място в Европейския съюз и вече изпада на последните места на Балканите. Ние си изпуснахме държавата! Всяка година от България изтичат 1 милиард долара под формата на неплатени данъци и такси, мита и контрабанда.

България всяка година субсидира богатите държави в Европейски съюз с най-важното, с най-милото си – своите деца. Сивото вещество на България! От 9 млн души, колкото сме били на 10 ноември 1989 г., в момента България наброява около 5 млн. българи. Такъв погром никога не е бил в българската история!

България не само че обезлюдява, тя се лишава от най-важното – своя национален труд. Подменя се българският психоментален код. Ние сме в огромна опасност. Такава, каквато никога не е имало в българската история. Но това не се разбира, защото ако отворите, както ги нарича моят преподавател проф. Андрей Фурсов, „Средства за масова дезинформация”, те ще ви съобщят, че ние сме много добре, че имаме 3% ръст по системата пари-въздух-пари’.

Защо е важно сега на 26-ти март, да се опитаме да спрем този процес?

Нямам илюзии, че ще бъде лесно. Срещу нас са изправени мощни сили. Вкараха ни в една игра преди 25-30 години, от която трудно се излиза. Най-лесно е да скръстиш ръце и да кажеш: „Нищо не зависи от мен”. Когато си жертва или се държиш като жертва, теб ще те изядат. Какво може да се направи в тази ситуация?

Страната се управлява за първи път в рамките на т. нар. преход, който е пълен с мерзавци, от организираната престъпност, превърнала се в политическа сила. Може да не сме богати, но нека бъдем поне почтени. На нас ни съобщават, че не сме горди българи, че нашите освободители са били наши окупатори. Очаквам скоро в учебниците на нашите деца да пише, че нашите aнгло-саксонски приятели са тези, които са ни освободили от турското присъствие. Една лъжа, казана хиляда пъти, става истина.

В рамките на три генерации може да се промени общонационалната памет. Аз вече виждам какво се случва, особено при най-младите генерации. Първото условие за националния провал и загуба е безразличието.

Нашите деца са безразлични към страната си. Те гледат на нея като на „тази страна”, в която ще бъдат образовани, а след това ще си хванат шапките и ще заминат в обетования рай. Впоследствие ще разберат, че не е никак обетован, но това – по-късно.

Какво се случва тогава, какво можем да направим?

Единият вариант е да скръстим ръце и да кажем, че нищо не зависи от нас. Това, между другото, е и мотивация. Защо аз въпреки моите огромни резерви към българската политика и към българската социална ситуация най-сетне приех да участвам в тези избори.

Струва ми се, че най-сетне в българската политика трябва всички да започнем да мислим – не само аз, моят приятел Тома Томов, Елена Йончева или някой друг, а всички ние – това е наша работа, не тяхна!

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако нашият проект е полезен за вас и желаете да участвате като дарители, можете да ни подкрепите чрез PayPal или по БАНКОВ ПЪТ.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: проф. Иво Христов

проф. Иво Христов

Доц. Иво Христов е завършил Юридическия факултет на СУ “Св.Кл. Охридски” и е доктор по социология. Преподавател по “Социология на правото” в катедра Социология на ФФ на СУ “Св. Кл.Охридски. Ръководител на катедра „Приложна и институционална социология” на Философско-исторически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” от 2009 г. до 2013 г. Експерт на Комисията против корупцията в 37 Народно събрание, съветник на Комисията по правни въпроси в 38, 39, 40 и 41 Народно събрание. Сфера на интереси: социология на правото, историческа социология на модерните институции, социология на модернизацията.

  1. Елена каза:

    БКП и ДС направиха организираната престъпност, а авторът Иво Христов ги рекламира.
    Срам!

    • Даниел каза:

      Мисля че плочата с митичната ДС се поизноси за тези 27 години. 30 години това е цяло ново поколение което автора успешно анализира и на което успешно преподава.

      • Елена каза:

        Де да беше се износила! Непрекъснато се обновява – децата и внуците продължават „делото“.

  2. Алек каза:

    На всеки глас е равносилно пари.Не гласувайте.Така партиити ще получат по малко субсидии.

  3. Светлин каза:

    Здравейте бихте ли пуснали някой статия на Петър Клисаров ама без трансхуманизъм и други подобни да направите някаква договорка,Интересни анализи правеше преди.

  4. Марина Сифакис каза:

    До сега гласувах ,но положението не се променя.Парите ни ги вземат по един или друг начин.Като се появят хора можещи да изгонят престъпниците ще гласувам!

  5. Вили каза:

    Брееей,какъв песимизъм,брей! Аз пък съм сигурна,че този път БСП ще бъде това,което търсим-с хора като проф.Иво Христов(и другите).Този път наистина трябва да се спасява България,защото сме стигнали дъното.И всеки го осъзнава,но най-зле от всички партии са ГЕРБ(бившите върли комунисти).Такова“свободно падане“ България никога не е правила.Никога! Срам! „Знаещи и можещи“ хора има много,но…кога и как да станат политици? След 10,20,50 години ли? Ще живеем ли толкова?! Стига глупости! Имаме прекрасни умове и сега(и честолюбиви),които могат да се задействат за доброто на всички.Толкова ли е трудно за проумяване?А най-лесно е нон-стоп да критикуваме хора,които не са ни направили нищо лошо,но…явно,някои хора правят яка“подривна дейност“ срещу БСП.
    Ама наистина ли не осъзнаваме,че малките партийки са всъщност“патерици“на големите,но разделят вота и после получаваме пак онези,които…ни докараха до това-да мразим всичко и всички,заради начина си на живот?!…Време е…

  6. atirador каза:

    Ами много хубаво- сега тръгнали БСП да събират нови лица и неопетнени(още) личности…ами добре…след това ГЕРБ ще направи същто…след това и другите…и така до края на света…..и пак нищо е да не е нищо – минимална промяна. Българи, да ви е ясно докато не се обединим всичките нищо няма да се получи.Нещо голямо си силно като емоция това ще ни обедини! няма значение положително ли ще е или отрицателно-важното да е голямо.Имахте пример 1994г извадка за 2-3 дни- Световното по футбол. Е сега следва нещо подобно което да направи така,че да не се питаме ти коя прартия си а ти българин ли си. Но както са казали пророците – всяко нещо с времето си.

  7. ddivanov каза:

    Авторът е син на комунистическата номенклатура и драстично РЕТРОГРАДЕН човек.
    БСП никога – НИ-КО-ГА няма да стане нормална партия.

  8. Безименен :-) каза:

    Те, по-голямата част, вероятно 80-90%, от тях ще се върнат, особено като им стане безпощадно ясно какво ги чака, не само тях а и внуците им, там където са. Кризата ще ги принуди, тя е епична, за нея ще пишат поколения напред :-(.
    Но това пак не ви топли, защото безработицата ще достигне висини несравними дори и с 30-те на 20 век, Великата Депресия. Буров разказва много колоритно, какво е било тогава. Колко колоритно описваше „емигрантското“ правителство тогава и как са се драпали за таш..те :-). И Борис 3-ти взима власта, знаете после ЗЗД и т.н., нали?
    А тогава населението на страната е било предимно аграрно, т.е. безработицата по селата и малките градчета е била ниска. Градската е била доста по-висока ;-). Тогава например дори Америка, е била 20% градско – 80% селско, сега е обратното ???
    Погледнете само колко от популацията в момента си осигурява прехраната в София и Варна и ще разберете за какво ви говоря. Как ще решите проблема за мен е загадка ?

    Сбито:
    При левъридж на финансовата система имате урбанизация на страната – основно протекла при комунизма. Сега кризата делевъридж-ва финансовата система – т.е. върви обратен процес на де-урбанизация. Колко хора знаят от къде се хваща мотиката, за трактор се искат „скилс“ ;-).
    Ей ви едно филмче да се повеселите ;-).

    https://www.youtube.com/watch?v=QgvtmO7c-UU със сълзи съм се смял на тая сцена :-))))))))).

    П.П. На едно градско момиче се опитах да му обясня тренда и решението ;-). Тя ме погледна все едно виждаше самата смърт ;-))).

    П.П.П. Евтиния антикомунизъм и антифашизъм няма да ви спаси. Напротив такива посредственици само още повече ще влошат нещата. Но ще поживеем и ще видим.

    П.П.П.П ДС има във всяка една Държава. Например в държавата символ на победилата „Демокрация“ са десетки, ФИМА, ЦРУ, ФБР, АНС, ДИА, Пентагон и т.н. и т.н.

  9. Станьо Тенев каза:

    БОЙКО БОРИСОВ ОТ ЧИКАГО: ЦИГАНИ, ТУРЦИ и ПЕНСИОНЕРИ СА ЛОШ МАТЕРИАЛ.
    Сигурно голямата част от населението не е забравило “крилата” фраза на Министър-председателя Бойко Борисов за “лошия човешки материал”, благохулно произнесена на 5 февруари 2009 г. в православната църква “Свети Иван Рилски” /Чикаго/.
    Унизителната политика на ГЕРБ към “лошия човешки материал” се материализира във всички досегашни бюджети, включително и в бюджет 2017 г. Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ – от трибуната на НС и във всичките й изявления в средствата на масова информация, при обсъждане увеличението на ниските пенсии, за да защити политиката на геноцид към българските пенсионери нагло и безцеремонно лъже и заблуждава, като заявява: “Не защото нашите майки и бащи не го заслужават, а защото това разваля целия модел на пенсионното осигуряване за времето, в което всеки се е осигурявал. Как ще обясним, че хора, че някои, които не са работили през всички години и не са се осигурявали, ще получават толкова колкото тях. Разваляйки пенсионният модел по идея на патриотите, ние демотивираме хората да се осигуряват”.
    Какво пречеше на ГЕРБ, като дълго управляваща партия да подобри модела на пенсионното осигуряване ? Със сигурност негативното отношение на ГЕРБ към “лошия човешки материал”-е станало не само реторика, а основна водеща политика.
    Лъжите и манипулациите на Менда Стоянова бяха разобличени от Димитър Байрактаров от ПФ, който обърна внимание, чл. 68, ал.1 и 2 от Кодекса за социално осигуряване касае хората, които са придобили право на пенсиониране за придобит осигурителен стаж и възраст, а не за всички пенсионери с ниски пенсии ! Демагогията на ГЕРБ по отношение на пенсионната реформа беше разобличена от Корнелия Нинова от БСП, но това не попречи на Менда Стоянова да продължава да сипе лъжи и манипулации по медиите, че УЖ ще се развали модела на пенсионното осигуряване, че тези които не са се осигурявали ще получават колкото тези, които са се осигурявали, че се демотивират хората да се осигуряват – като умишлено насочва вниманието на хората към първото предложение за увеличение от 300 лева и игнорира предложението на ПФ за 200 лева. По изчисленията на председателя на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Хасан Адемов за увеличението до 200 лева са необходими малко над 200 мил.лева.
    Не кръчмарски сметки, не демагогия, не пренебрежително отношение и обиди за “лош човешки материал” заслужават хората с ниски доходи, а дълбок поклон пред тях, които с труда си построиха фабриките, заводите и изградиха кооперативите – в студ и пек висяха по строителните скелета и газеха калта на кооперативните блокове – за да построят материални блага за десетки милиарди, от които милиарди такива като Бойко Борисов, Менда Стоянова и т.п. вече 27 години си живуркат – а “лошият човешки материал” мълчаливо и послушно мизерства и чака не подаяние от 4 лева, а радикално разрешаване на проблема.
    Искането на ГЕРБ опозицията да посочи откъде ще дойдат парите за увеличението на пенсиите до 200 лева е пълна манипулация ! Правилното и справедливо разпределение на бюджета е задължение на управляващите. А те могат да дойдат от намалението на субсидиите за партиите, от коригиране на дефицита от 1,4 % на около 1,8 % – ЕС допуска дефицит до 3 %, от средствата за саниране- вместо 1 милиард да се заделят 800 мил.лева, от 3 милиарда излишък -малко “мазнинка” за която говори Бойко Борисов да се задели и за пенсионерите и т.н.
    Парите са налице, но ГЕРБ нямат желание и политическа воля да решат проблемите на “лошия човешки матершиал”.
    В предстоящите парламентарни избори милионите “лош човешки материал” от цигани, турци и пенсионери трябва да накажат ГЕРБ, като насочат гласовете си към партиите, които по-добре ще защитят интересите им, за да не забравят политиците никога сентенцията, че “политиката преминава през стомаха на човека” /К.М./ !
    02.12.2016 г. Станьо Тенев
    с.Струпец, общ.Сливен.

  10. Колега каза:

    За сведение на критиците му, професорът е един от малкото обществени говорители у нас, които изключително достъпно и едновременно с това отлично аргументирано успяват да обяснят заобикалящата ни среда и нашето незавидно място на дъното в нея. А това е особено важно , тъй-като у нас днес е небивал дефицит на слово и мисъл за бъдещето, както и за СМИСЪЛА на човешкото съществуване въобще, за сметка на изобилието от пошлост, халтура, разврат, дезинформация, агресия и безперспективност! А дълбоко уважаваните от мен американски мислители обичат да казват, че бъдещето принадлежи на този, който умее да си го представя.
    Мнозина зомбирани идеолози-магове у нас от семейството на великия маг Иван Кръстев днес неистово защитават нещо, което не разбират! Нещо повече – те не разбират, че тези, които са ги „инжектирали“ с евроатлантическа мисъл и пет цента не дават за НАТО, Европа, дори и за САЩ. За тях значение имат единствено изкривеното им чуваство за вечна власт и съществуване. „Тези“ са онези може би по-малко от 1 % от човечеството, които притежават де факто земното богатство и за тях планетата Земя е нещо като лично имение, в което няколко милиарда човешки същества са излишни, и могат да се разпореждат с тях, така както с камъните и плевелите в градините си.
    Военно-политическите противоречия са нищо в сравнение с всичко онова, което ще произтече от разработките за човешкия геном, трансхуманизма, Изкуствения интелект и т.н. и което мнозина определят като „конспирация“. Между другото конспирация не е мръсна дума -вземете всеки един британски речник и ще видите, че конспирация означава таен (секретен, достъпен само за определена група от хора) план за причиняване на вреди на някого). А именно тези „фантасмагории“ действително са най-важното умишлено нещо в наши дни, което се прави за да се изменят коренно устоите на този свят. То е заложено и най-важното финансово е СПОСНСОРИРАНО за изследвания и прилагане. То ще позволи да се контролира изкъсо продължителността на живота, а оттам вероятно и начина, по който ще се управлява Света – това ще е Свят, в който ядреното оръжие няма да има никакво решаващо значение за спечелване на гледната точка. Информацията за подобни амбиции е обществено достъпна – нещо повече – бих казал, че тя дори не се крие и контролирано се разпространява с цел, след време станалото да не бъде ШОК за човечествотото и да предизвика всеобща революция и временна задръжка на процеса. Не случайно милиарди долари отидоха за да са създадат филми като Zeitgaist, Матрицата, Хари Потър, междузвездни войни, книгите на футуристите Джеймс Кантън и Мичиу Каку, които загатват и нещо повече – карат хората да се възхищават на заложените в тях конструкти
    Но независимо, че господарите на света, както ги описва професор Христов в много от своите интервюта най-вероятно ще успеят, макр и лимитирано, но в края на краищата, те ще претърпят крах. Защото това, което са си мислят, че е възможно е далеч от разрешените им способности и възможности и е против замисъла на Бог за Вселената. Ще каже някой Бог ли? Какъв Бог?
    Четете Библията! Там изключително ясно са описани много от нещата, които са се случвали и които предстои да се случат.
    Може да се каже, че Библията (Св.Писание) съдържа информация, която е останала неизменна при промените на социалните и културни параметри на битието в хода на историята. В това си качество, Тя би могла да се изследва като информационен източник, за да се открие потвърждение на някои метафизични допускания в обяснението на новите реалности, касаещи ограничените ни познавателни способности, изчерпването на нашия Свят и визията за бъдещето му. Независимо, че Библията не е строго научно доказателствен материал, сюжета който следва, е на един свръхестествен, но въпреки това подчинен на лесно-откриваема и проследима логика процес, касаещ нашето Битие от началото му и водещ до крайно състояние, което можем да определим като един модел на идеалното тоекратично общество (съответстващ в много отношения на мечтите на съвременните футуролози).
    Основната концепция която представя Библията е, че Един Свръхразум-Творец, наричан „Господ на силите”, поддържа ритъма във Вселената. Той е извън човешкото разбиране (не е описан като нещо средно между дядо Коледа и Супермен), но все пак е достатъчно познаваем чрез Писанието и феномените на Природата.
    Новосъздаденият Земен свят е „твърде добър” в началото (идеални условия за живот и баланс на действащите сили) според първите глави на Битие , а човекът има перфектната генетична програма и висши умствени способности. Грехопадението довежда до промяна в условията за живот на планетата и генетичната програма на човека. Смисълът на понятието „грях” не се изчерпва с поглеждане в чуждата дамска пазва или препиване по време на Коледни пости – в Библията грехът е дефиниран като нещо далеч по-сериозно и касае доброволния отказ на творението да съществува без „санкцията” и правилата на Създателя си – съществуване със стремеж за пренебрегване на заложените параметри в програмата само по себе си залага деструкция на програмата. За точния механизъм на гореспоменатата промяна липсва конкретна информация, но ясно се разбира, че след грехопадението на Адам и Ева, Бог е ограничил достъпа на първата човешка двойка до реалност/социум/общество/цивилизация, известни с името Едемска градина или Рай, която е била еманация на божествения замисъл, тук на Земята. Апропо, според мнозина допускания, водата, съставляваща днес Световния океан в годините преди потопа е била в такава форма, която й е позволявала да бъде не на повърхността на планетата, а в нейните атмосферни слоеве, като по този начин се е грижела за перфектните климатични условия от онези дни. Уви, след потопа, земния климат е с тенденция за непрекъснато влошаване.
    Завесата която отделя видимия от невидимият свят се открива в Писанието в Исая 14:12-14 и в Езекил 28 – там се информираме за най-високопоставеното Божие творение във Вселената – „Денница, син на зората“ (Луцифер – лат. ез., което в никакъв случай не е описано като грозно същество с рога, копита и тризъбец). Това творение, в даден период от съществуването си (много преди създаването на Земята), оспорва правото на Бога да определя Битието и ритъма на реалността, забравяйки, че самия той Луцифер е създадено същество, което по същност няма как да има характеристиките на един вездесъщ създател (Библията дефинира това като „тайната на беззаконието”). Този бунт се развива до война (Откровение на Йоан 12:7), за която от съвременна гл.т. може да се каже, че е едно огромно по мащабите си информационно противоборство между разумните същества във Вселената (във всеки случай не е война водена с рицарски мечове или лазерни бластери). Тя се е случила в период преди нашата планета да бъде създадена, а на страната на Луцифер застават 1/3 от разумните същества във Вселената (Откровение 12:4). Библията информира, че Земята е единственото място във Вселената, където на Сатана е дадена възможност да доказва хипотезите си – Земята е арена на тази война! И това е причината за всички човешки беди – алчност, егоизъм, агресия, злоба и тотална дисхармония, чиито извор е тумор, причинен от вируса на греха, и обхванал плътно човешката сърцевина – духовния център и генератор на човешките мисли!

  11. Колега каза:

    Библията прогласява, че Творецът има План за спасение на падналата човешка раса и възстановяване на идеалното й естество. В центъра на този план стои Исус Христос и бъдеща реалност наречена „Ново небе”. Концепцията „Небесно Царство” е една своеобразна форма на социален живот, за която ние можем да имаме готовност единствено, ако физическото ни тяло се промени след явление, описано в четирите Евангелия на Новия Завет като Възкресение. Царството ще бъде установено при второто идване на Христос, когато Сатана, заедно с всички негови проявления ще бъдат унищожени за винаги (Мат. 24 гл; Марко 13 гл; Лука 21 гл; Йоан 14 гл.). Точното време на Второто пришествие не е известно (Откр.16:15: „Ето, ида като крадец”), но белезите, по които наближаването му може да се разпознае, са описани в Библията като „последните дни“.
    Последното време е период, който днес от гл.т. на съвременните реалности и научни хипотези, можем да причислим към това, на което сме свидетели в момента. Описаните белези са: увеличаване на знанието като цяло (Дан. 12:4); морално-нравственото израждане на човечеството (2 Тимотей 3:1-5); войни и военни слухове (Мат. 24:6,7); конфликт между труд и капитал (Яков 5:1-5); безгрижие и порочна житейска философия (Лука 17:26-30); непознаване на Божието естество (Лука 18:8); природни аномалии и бедствия (Лука 21:11,25,26).
    Сред прогнозите за същия този период, фигурира и издигането на една специфична обществена система (Откровение, глава 13, стих 11), чиито символ е един „двоен звяр” („звярът” в Библията означава управление, държавност), която ще се наложи в света. Ясно е описана главната характеристика на въпросния звяр – има вид на агне, но действа като змей (Сатана). „Двойният звяр” съответства на съвременните схващания на Големите държави за управление на сложни социални системи и процеси (истинските действия не отговарят на добрите намерения), изразяващи се в „двойния стандарт” и т.нар. „ситуационна етика” – от една страна са приказките за демокрация, толерантност, мир, сигурност, човешки права и т.н., но от друга са амбициите за конструиране на Свят само за целите на „омагьоана“ група от хора, самоиздигнала се или по-точно считаща себе си, че е достигнала до нивото на Бог.
    Днес почти всекиму е ясно, че свят в който най-добрите технологии се създават за да унищожават живота и да контролират свободната воля, свят в който технологиите за поддържане на живота са едни от най-недостъпните за обикновенните хора, а технологиите които го деградират са най-евтини, е свят, ирационален по смисъл! Въпреки тази яснота, както обичат да декламират социалните учени днес набира сила процес, при който нормалността и а-нормалността, извънредността и редността започват да си разменят местата .
    Независимо от негативните последствия на т.нар. „последно време”, Библията информира читателите си (Матей 24:6) да не се смущават от тези обстоятелства. Рационалното послание е, че щом човечеството е регистрирало признаците на последните дни, то не трябва да се поддава на паника, а да осъзнае, че е стигнало до пределите на човешката цивилизация при така изменените вече генетични възможности и може да продължи до „футуристичните си висоти”, само след реновиране потенциала на Първоначалния човек, но не от някакво човешко усилие или мисъл, а лично от Бог. Може да се каже, че повествованието на Библията следва ход до един установен предел на историята, който ментално не можем да надскочим, независимо от технологиите ни. Бих се опитал да илюстрирам последното с един пример – невъзможно е безкрайното генериране на смислови понятия с краен (ограничен) набор от писмени и/или звукови знаци (каквито са азбуките) – рано или късно, рационалните комбинации от гласни и/или съгласни букви се изчерпват.
    „Отчуждаването” ни от заложения стремеж към хармония, разбирателство и справедливост роди теории насочени към оправдаване и изявяване на човешката агресия във всичките й форми. А това изцяло противоречи на принципите на Всемирният Разум (Твореца) описани в Библията и локализирани от съвременната наука – Вселената и живота в нея могат да бъдат в състояние на вечност, НО само в условията на деликатна връзка между Първопричината (Създателя) и творенията й. Рецептата която Писанието дава за тази хармония, не обхваща лишени от логика машинални ритуално-религиозни действия, а едно осмисляне и приемане за ръководни принципи на генетичната програма на личността на Исус Христос и неговите мисли, действия и спасителна мисия.
    Та в тази връзка, хора като професор Иво Христов са изключително необходими за да може да има повече хора, които да се стремят да разберат естеството на битката между Бог и Луцифер и проявленията й на Земята и да приемат Спасителната вест, която беше проповядвана от Исус Христос. Едновременно с това приелите Спасителната вест няма да станат жертва на плановете на Луцифер да измами колкото се може повече души да се преклонят пред невъзможния да просъщесвтува Нов Земен Свят по негов образ и подобие (известен сред нас като Нов световен ред) вместо пред Бог !
    Изборът е Ваш, както се казва! Съжалявам, ако за някого това горе е отегчително!

  12. Свилен Цеков каза:

    Съгласен съм с всяка теза на Иво Христов, конкретно в тази статия, само с едно не съм съгласен и не разбирам: Защо професорът приема като морален стожер БСП- партия изкривила и изопачила идеологическите основи на своя предшественик БКП? Партията майка /БКП/ от своя страна също не може да претендира за образец на чистоплътен морал. Факт е, че А.Луканов /с лични заслуги/ и партията му като цяло дадоха живот на групировките, ангажирайки бивши спортистчета с приключила спортна кариера и бивши стопански ръководители от първия и втория ешалон на соц-икономиката, с цел да контролира вота на изборите и икономическата ситуация в страната, за да бъде удържана властта на „системните партии на статуквото“ с умело дирижирани ротации, на всяка цена. Нароените от БКП- БСП, СДС, ДПС, повечето БЗНС-та, НДСВ, ГЕРБ и контролираната мнима и колкото и да е малобройна- реална опозиция създадоха безвремието и мъртвата зона, в която живеем днес. За професора не е ли важна историята? Моралът отвлечено и безсмислено понятие ли е? Писна ми да ми втълпяват, че забравата и безпаметността са нравствени добродетели. Те не са по-безобидни от подмяната на историческите факти, за която пише Иво Христов, защото без забравата е невъзможна въпросната подмяна. Подмяната е възможна само след изтритата от съзнанието памет за миналото. Това е също и иронично намигване към „Memoria de futuro“, тъй като паметта за бъдещето всъщност е спомен от миналото. Така, че професоре не на нас тия евтини номера. Може и на моменти да имаш гениални попадения, но не забравяй, че има и зли гении. Полуистината е лъжа.
    Иначе си напълно прав: „Политиката е мръсна игра“ – макар това да е една тривиална и отдавна известна истина, а не твое прозрение.

    • Славчев каза:

      Господин Свилен Цеков, „за протокола“ напомням, че никога не съм членувал в БКП. В БСП също. Според мен Иво Христов избра БСП, защото повярва на нейния лидер. Г-жа Нинова изчисти БСП от старите безидейни оядени и лишени от живец кадри, въведе мандатност и бе сред противниците на Истанбулската конвенция. Това е пътя, по който една партия може да изчисти името си. Твърдя, че БСП няма нищо общо с БКП. БСП на Луканов, на Първанов и Станишев нямат нищо общо с БСП на Корнелия Нинова и е несериозно да преписваме на Нинова греховете на предишните лидери. В момента единствената политическа сила, която има силата да промени страната към добро е БСП. ГЕРБ няма волята, нито потенциал да подобри положението. Другите политически образования нямат необходимата подкрепа от обществото. Обективния анализ води до това заключение и ако искаме да спрем пътя надолу трябва да подкрепим Нинова и БСП. Знам, че това решение е трудно за много хора, но друго решение не виждам. Ако някой измисли друг път, моля да сподели. С пристрастия и хули по адрес на този или онзи проблемите ще останат.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни