Някой чупи Системата отвътре. Това е добра новина

2017-02-11_030918

Представете си в предизборен дебат проф. Иво Христов, журналистите Тома Томов и Елена Йончева, от една страна, срещу няколко тикви, от друга страна. Към колекцията от бистри умове можем да добавим и експерта по национална сигурност Славчо Велков. И още няколко нови за реалната политика лица (като младия, особено начетен и впечатляващ Крум Зарков), чрез които Корнелия Нинова направи абсолютен удар, издигайки ги за водачи в листите на БСП в предстоящите парламентарни избори. Едно е сигурно – ако се осмелят да влязат в предизборни дебати, ГЕРБ и наричащите себе си „реформатори“ ще бъдат схрускани с огромно удоволствие и с минимално усилие като пикантен чипс. Защото е очевиден фактът, че те нямат нито една молекула от менталния капацитет, компетентността и безспорната експертиза на горните четирима.

И е добре, че не са само тези четиримата.

Повече от десетилетие се нагледахме и наслушахме на откровени глупаци и простаци, на изключително нагли, некадърни и неграмотни издънки, на откровени крадци, на всякакви смехотворни лелки, на монтирани безмозъчни марионетки и мутри, които се обявиха за политически елит на България. Последен нагледен пример беше студиото на „Панорама“ от вчера, населено с цяла плеяда от стари, предизвикващи абсолютна непоносимост муцуни, и един тотално неадекватен водещ, обитаващ блатото на дояждащата грантовете си БНТ, която вече се превръща в заплаха за психичното здраве на хората, а оттам – и за националната сигурност. „Националната“ телевизия излъчва всеки ден поредния парад на един отиващ в небитието псевдоелит, след който остана невиждан досега потоп, предизвикващ единствено разруха и смърт – тунели-убийци, цистерни-убийци, язовири-убийци – списъкът може да бъде продължен с десетки примери, чийто резултат е един – национална катастрофа като след война.

ГЕРБ и „Реформаторският“ блок се оказаха достойни наследници на всички свои предшественици от последните 27 години и доунищожиха и последното, което беше останало от клета България – нейните хора. Единствената реформа, която този път наистина зависи от всички нас, останалите тук човеци, е тази – никога повече самозванците и тяхната феодално-административна клиентела да не бъдат допускани до държавното и местното управление. И по възможност – да бъдат изправени пред съда. Казвам по възможност, защото затворите няма да ни стигнат, ако това случайно се случи и ако някога се сдобием с реален Главен прокурор.

Странни неща започнаха да стават в България, немислими допреди няколко месеца.

В настоящия исторически момент е явно, че едно ново ядро в БСП се опитва да счупи Системата отвътре и поема изцяло нов курс. Всяко следващо действие на почти неразумно смелата Корнелия Нинова го потвърждава. За себе си съм убедена, че такава радикална дързост явно има и неслучаен геополитически гръб. Не, не от Изток. Не от Русия. А от Запад, отвъд Атлантика. От Новия Запад, който си пробива път през пукнатините на рухващата глобална неолиберална Система.

Бидейки консервативен и десен човек (с цялата условност на това понятие, тъй като разделението в света вече е друго и не е старото ляво-дясно), с чиста съвест мога да кажа, че с днешна дата Корнелия Нинова е политик и стратег №1 в България. За мен е абсолютно парадоксално, че именно лявата БСП в момента действа като най-консервативния и адекватен политически субект у нас. Впечатляващото е, че разбиването на марионетното президентското статукво чрез издигането на ген. Румен Радев, вече е последвано от стремеж за разбиване на цялото политическо статукво, като драматичната промяна беше предизвикана първо в самата партия.

000020

Как ще свърши всичко това – зависи не само от социалистите и техния лидер, но и от самите нас, стоящите извън БСП; зависи от внимателното ни вглеждане във всички ходове по националната шахматна дъска. За съжаление Нинова още в началото, явно съвсем съзнателно, допусна и първото петно по чисто новата и така старателно излъскана предизборна дъска. Но почти винаги, за да настъпваш в битката, трябва да умееш и стратегически да отстъпваш. Кристиян Вигенин като водач на листата в Ямбол е фрапантната нелепица на Станишев, пред когото лидерът на БСП със сигурност е трябвало да направи неприятно отстъпление от заявените идеологически принципи – въпреки че това никога няма да бъде признато от нея. Да, жалко наистина за избирателите от Ямбол. Но все пак те имат реален шанс с преференциален вот да отпратят фена на украинския Десен сектор в небитието. Може би съществува и вероятност пленумът на БСП в събота да не одобри „левия“ либерален еквивалент на „дясното“ либерално недоразумение ми(ни)стър Дани, от когото току-що се отървахме. Вътрешните борби на лобитата в БСП ще продължават, но със сигурност пробивът вече е направен. Така или иначе, протежетата и личните фаворити на брюкселския интернационалист Станишев със сигурност ще бъдат принудени да обърнат палачинката и да се вслушат в новия тон за песен на своето българско партийното ръководство, в противен случай ще бъдат линчувани от самите си съпартийци и от дълбоко ненавиждащите ги редови социалисти.

Крайно време е истинският, скритият елит на България да застане на мястото си – в редиците на законодателния орган и в държавното управление. Защото разрухата в държавата вече е толкова повсеместна, че друг изход за национално спасение просто няма. Корнелия Нинова го разбра прекрасно. Иво, Тома и Елена са първите „светулки“, които чрез гражданската квота бяха допуснати на реален терен в тъмните и мътни доби на дълбоката политическа нощ. Дано наистина те са едва първите и дано бъдат привлечени мнозина читави и кадърни люде, готови да поемат отговорност за бъдещето на своя народ.

hr-hristovaА ние ще продължаваме да ги следим, да бъдем искрен коректив и да ги подкрепяме в трудната битка. Нека им пожелаем успех и нека се надяваме, че ще оправдаят нашето доверие. И че никога няма да има повод да попаднат под безпощадното острие на нашето перо.

Едно е сигурно –

предстоят ни интересни времена.

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако нашият проект е полезен за вас и желаете да участвате като дарители, можете да ни подкрепите чрез PayPal или по БАНКОВ ПЪТ.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. проф. Людмил Георгиевl каза:

  Присъединявам се към надеждите на Христина, защото съм убеден в почтеността и качествата на приятелите Тома Томов и проф. Иво Христов, а също на Елена Йончева и Славчо Велков!

 2. БСП каза:

  идва разрухата ако тия комунисти се докопат до властта!!

  • Приятел каза:

   Коя разруха – до която ментално наказани като вас ни докараха ли? Май наистина си вярвате, че дори и в дъното може още надолу да се копае…

 3. Лакотавакан каза:

  Някога, като дете, ходихме от училище на очен преглед. Оказах се късоглед и ми сложиха очила. Боже, сякаш светът пред мен…светна, точно така, ярко се освети… беше станало чудо! От тогава нося очила.
  Наскоро пак ходих на лекар. Увеличиха ми диоптъра и … пак стана чудо – Светът отново ярко светна! Да, ама схващате ли – светът светна, ама благодарение на очилата, а не на здравето ми!!!?!
  Така е и с новата промяна – светът обещава да „светне“, ама чрез очилата, които ни слагат, а не на реално оздравяване! Защото който и да дойде на власт, богатите ще си останат, а те винаги ще ръководят. Да задам следният въпрос – Вие, които и да сте, вземете, че заемете някакъв политически пост и незнайно откъде Ви се обадят и Ви кажат или взимате 100 000 лева гарант и ще правите каквото Ви кажем или ще ви изкараме педофил и изнасилвач на деца, какво ще предпочетете?!!!!!?
  Да речем, че сте патриот и откажете парите… Знаете ли, допускате ли как ще се отвратят хората от Вас, като разберат, че сте блудствали с увреденото дете на съседите? Дали ще Ви повярват, че сте невинен, при толкова много свидетели?!
  В интересни времена живеем… Но пък откъде да знаем, че това е древно римско проклятие?!
  Моят съвет… постъпете като плъховете на „Титаник“…

 4. Мълчанието на Агнетата каза:

  На тези избори „Козяците“ участваха с два коня. Цецка мамата и Генерала.
  Логиката е много елементарна. От Голямата бяла къща добре виждат, че все повече хора се усещат какъв бич е управлението на Групировката за обикновените хора. За да задържат контрол над властта „Козяците“ знаят, че трябва да има един силен кандидат и ако може да минава за ляв защото при тази всеобща мизерия хората естественон започват да се ориентират в тази посока. И тъй като тук все още не им трябват бунтове и метежи, които при продължително управление на ГЕРБ неизбежно биха се случили, то те трябваше да имат силен ляв кандидат на БСП защото това е партията, която минава за лява, макар че винаги е провеждала дясна политика когато е управляваща. Ако „Козяците“ искаха ГЕРБ да управлява щяха да кандидатират Тиквоча. Той и без това много искаше да е президент защото това му даваше пет години сигурност. Все пак му оставиха вратичка да се спаси като подаде оставка. Корнелия се готви за премиер (или поне за човек, който ще дърппа конците ако БСП стане управляваща) и поради тази причина около нова година беше в щатите. Аз лично смятам, че на Генерала тепърва ще му сърбаме попарата. Единствената ми надежда е да е поне достатъчно хитър (ако не интелигентен или умен) та да се ориентира накъде духат ветровете в геополитиката. От друга страна обаче приказките му за това, че ЕС трябва да се запази на всяка цена изпращат друго послание и убиват дори и тази малка надежда. Има още доста знаци, които трябва да ни държат нащрек и да не очакваме чудеса.

  http://snimki.be/store/1/751486851404.jpg

 5. ор. подполк. Желю Железов каза:

  Прочетох внимателно направените до сега 18 коментара. Ако ми е позволено обобщено мнение, бих казал, че всички без изключение автори са слабо грамотни в областта на науката ПОЛИТИЧЕСКА ИКОНОМИЯ. Ако показват някакъв интерес и познания върху нейния предмет – икономическите отношения, те са или плод на т. нар. здравия разум, или трохички от ерзац-наука, която наричат ИКОНОМИКС. А точно тук, както е казвал Хегел, „е зарито кучето”.
  Това обобщение, за съжаление, важи, малко или много, и за цялата съвременна българска интелигенция, в т. ч. и за споменатите Тома Томов, Елена Йончева, Иво Христов, Славчо Велков и Крум Зарков, които приемам като умни, талантливи, ерудирани и почтени.
  Тук отново ще изкажа убеждението си, че интелигенцията може да изпълни историческата си мисия и да се отблагодари на народа, който я е отчувал, ако, наред със специфичните знания върху всеки от отраслите на научното знание, овладее в определена степен и политическата икономия от произведенията на Маркс, Ленин, Роза Люксембург и Сталин, както и от произведенията на съвременни автори от Изтока и Запада.

 6. Лакотавакан каза:

  Г-н подполковник Железов, позволявам Ви обобщено мнение, но аз също, за съжаление, съм изучавал ПОЛИТИЧЕСКАТА ИКОНОМИЯ. Прави ли Ви впечатление обаче, че нашата световна икономика, изобщо целия ни живот днес, се носи от плещите само и САМО от материална консумация?! Ние, всички, продаваме стоки и само стоки – колкото по-хубава опаковката, по-богат носител?! Дори медицината е вече стока, милосърдието и то – колкото по-платен, толкова по- милосърден!!! Не Ви ли хваща страх?!
  Вие сте военен – защо се използват огромни купища, бих казал планини от пари, за нещо толкова ненужно – оръжията?!!! Нима трябва слабо грамотните18 автора да прочетат ПОЛИТИЧЕСКАТА ИКОНОМИЯ, за да им стане ясно, че Вашата професия е ненужна?!!! В световен мащаб?!!!
  Господине, т.нар, от Вас интелигенция наистина има историческа мисия, но тя не е споменатата от Вас, а именно обратното – да вземе всичките тези научни знания и да ги захвърли на боклука. (бих искал да се изразя доста по-грубо, но „тук“ сме, мисля, културни хора) Да започне със собственото си поведение да ни измъква от блатото на консумация и да покаже на хората, че имаме чувства – че да си влюбен с мерцедес или без мерцедес в едно прекрасно създание от противоположния пол е с еднаква „тежест“.
  Че е време да се спре да се набива на хората от теле-екрана хапчетата против диария, а да започне да се говори, че е по-хубаво ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАШ, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ЛЕКУВАШ?!!! И че нямаме нужда от политикономия, защото имаме всичко достатъчно за един достоен живот.
  Между другото, знаете ли, че в Германия за килограм домати вече трябва да платиш към 20 лева?! Някак си не виждам как ПОЛИТИЧЕСКАТА ИКОНОМИЯ ще ми помогне да обясня на майка ми защо нещо което няма вкус, струва 20 лева?!!!
  Прощавайте, че се заядох с Вас, но все пак съм политически неграмотен. С уважение към образованието Ви –

  магистър /………/ Лакотавакан

 7. Мълчанието на Агнетата -2 каза:

  Подложени сме на съвременен холокост: Умишлено изтребление и прогонване на българския народ от земите му.

  Искам да Ви благодаря!
  Има дни, в които с огромно желание искам да Ви изкажа признателност за това, че всички Вие, представители на българския народ, успявате стоически да издържите на този нечовешки тормоз, натиск, унижение, налагано от вътрешни и външни сили в собствената Ви Родина. Едни намериха път навън, други останаха тук напук на всеки и всичко.
  Поздравявам Ви за коравия Ви дух, че издържате. Понасяте геноцид, който бедпощадно иска да премаже волята на българина, за да стане тя слаба, а личността безпомощна и безхарактерна. Често, когато гледам изморените и отрудени лица на хората на улицата, искам да им стисна ръката и да им кажа, че им се възхищавам. Възхищавам Ви се, защото само стар дух, може да издържи да върви все още с изправена глава, макар и стръвнишки газен от матрицата.
  Умишленото изтребление и прогонване на българския народ от земите му е съвременният холокост. Холокост може би по – жесток от изпълнения през Втората световна война, защото тук мъчението е трайно и продължително, дълго, и безкрайно. Столетия. А Европа и заобикалящият ни свят се правят, че нито виждат, нито чуват за този целенасочен план за изтребление на човешки същества в 21 век.
  Българи, поздравявам Ви за търпението, силата, вярата и куража да крачите с вдигната глава, но с твърде изтощени лица, в поредния ден, в който Ви предстоят поредните безумни предизвикателства!
  Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари

 8. Цвета Кирилова каза:

  Подложени сме на съвременен холокост: Умишлено изтребление и прогонване на българския народ от земите му.

  Искам да Ви благодаря!
  Има дни, в които с огромно желание искам да Ви изкажа признателност за това, че всички Вие, представители на българския народ, успявате стоически да издържите на този нечовешки тормоз, натиск, унижение, налагано от вътрешни и външни сили в собствената Ви Родина. Едни намериха път навън, други останаха тук напук на всеки и всичко.
  Поздравявам Ви за коравия Ви дух, че издържате. Понасяте геноцид, който бедпощадно иска да премаже волята на българина, за да стане тя слаба, а личността безпомощна и безхарактерна. Често, когато гледам изморените и отрудени лица на хората на улицата, искам да им стисна ръката и да им кажа, че им се възхищавам. Възхищавам Ви се, защото само стар дух, може да издържи да върви все още с изправена глава, макар и стръвнишки газен от матрицата.
  Умишленото изтребление и прогонване на българския народ от земите му е съвременният холокост. Холокост може би по – жесток от изпълнения през Втората световна война, защото тук мъчението е трайно и продължително, дълго, и безкрайно. Столетия. А Европа и заобикалящият ни свят се правят, че нито виждат, нито чуват за този целенасочен план за изтребление на човешки същества в 21 век.
  Българи, поздравявам Ви за търпението, силата, вярата и куража да крачите с вдигната глава, но с твърде изтощени лица, в поредния ден, в който Ви предстоят поредните безумни предизвикателства!
  Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари

 9. Фен Христинов каза:

  Татяна Дончева вика онзи ден:
  Нинова е част от паралелната държава на мафията! Как паралелната държава ще бори сама себе си?!
  Коя е Татяна Дончева, бихте попитали, че и ще бъдете прави при това да задавате подобни въпроси?
  Но пък и Дончева има право да пита!
  Дончева е с недостатъци – това е ясно, но защо да слушам повече славещите и викащи тук: Ура!

  http://eurocom.bg/shows/video/delnici/4539
  за тези, които нямат време, да гледат след 9-та минута.

  Нещо тайно и подмолно се случва в тази държава – нещо, за което трябва просто да гадаем. Рано е за категорични отговори.
  Хипотези имам много.

  Полковникът по-горе каза нещо изначално много важно! Базовото обществено отношение е отношението на собственост.
  Това е приключил и решен въпрос в България.
  Там никой няма намерение да пипа.
  Последиците следва да са ви ясни.
  Иначе красиви думи ще бъдат редени много и напоително.

 10. аз каза:

  Другарката седесарска станала „модерната -лява“-
  с лафа на Лилов, приятеля на Горбачов, приюти антимодерния Христов за да симулира промяна.
  Момчето яко се натегна.
  „Живеем във времената на великата пародия. „- Александър Дугин
  Поредният постмодерен „симулакрум“, симулация, имитация, фарс. Влака на историята ни подминава отново. Историята се повтаря. Ние сме вече в 1944. Вместо да пуснем да пуснем Южен поток веднага и да заплюем ПЕС и левите в Европа, ще чакаме до последно да видим как ще я кара консерватора Тръмп. Нашата Консервативната революция е свързана с Москва … нашето дясно е свързано с православието. Пак станахме за смях . На балканите само ние се държим за антируската политика на Европа. Путин победи левите глобалисти в САЩ и идва ред на левите идесните в Европа. Българският елит до последният момент ще с победените. Горко на победените- на българският народ.Елита има нова опция за измъкве – ама ние от БСП сме русофили. Русофилите , които спират Южен поток, за да могат левите и десните в Европа да държат Украйна далеч от Путин и Русия и да не може да се възроди Евразийската импери на популиста ПУтин. Катастрофата започната от БСП през 1990- обръщайки България срещу Русия ще бъде довършена през тази година. Поредната катастрофа този път от изродените наследници на борците против Хитлеризма. Парето е прав – след изродените децата идват внуците… както Богдан Филов беше наследник на опълченец- русофил , така и днешните наследници на на русофили-борци против Германия и фашизма, дошли на власт през 1944 с идеята за вечна дружба с Русия , станаха борци за парите , постовете и стипендиите на обединена антируска Европа. Горко на българския народ- Прозападните ни елити го предадоха отново. Горко на победените!

 11. ddivanov каза:

  Позорно е дори за новоизлюпен професор да се подвизава в световната мрежа като долнопробен фалшификатор на политическите факти в България и в света.
  Професор ИВО ХРИСТОВ действува като ТРОЛ с псевдонима ИВО МАКЕДОНСКИ.
  Ако той продължава да троли, дали това е съвместимо по закон с качеството му на водач на листа за парламентарните избори?

 12. Богдана трифонова каза:

  Ново люпило от стар полог

 13. audio in каза:

  Като лишавате от глас някой читател, поне дайте някакъв аргумент! Счупена сиситема ли?!

 14. Виолета каза:

  Коментара ми е изтрит?!…Отново срам!Не очаквах това! Отказвам се да пиша каквото и да било!
  Хм! Значи,че срещу ГЕРБ не трябва да се пише!?Къде живеем,какво става…!?
  Да,такава е народопсихологията-да се снимаме с бабички,с надеждата те да разкажат колко прекрасен
  човек е“еди кой си“,та пак за него да гласуваме,нали?! Срам! Защото тези стари хора нямат информация за нищо и е най-лесно да ги гушнем за малко,да им се усмихнем,да се снимаме с тях и-
  готово,да продължаваме с пъкления си план! Срам ме е,че бях върла привърженичка и защитничка на ГЕРБ толкова години,срам!… Браво на Корнелия,браво!Нямам повече думи…Който се интересува,ще разбере…
  А пък Христина Христова е блестящ ум! Невероятен професионалист и анализатор! Браво!

  • Memoria de futuro Memoria de futuro каза:

   Виолета, не сме изтривали ваш коментар. Последната седмица правим основна профилактика и ремонт на сайта, възможно е това да е причината ;)

 15. audio in каза:

  А защо изтрихте моите коментари? Не бяха по темите ли, съдържаха обиди и лични нападки ли или причината е по-дълбока?!

 16. Румен каза:

  Корнелия била чупела системата отвътре? Стига бе, авторката да не е била напушена? Томата, дето от как съм се родил все него гледам по телевизията да коментира, бил великият избор? Елена Станишева, или както там се казва, Иво недоразумението?

  Съжалявам, но има още мноого да учите, липсва ви и жизнен опит, затова се лашкате от дясното в лявото. Показвате пълно неразбиране на духовните причини на явленията, а се плъзгате по повърхността. Спирам да чета тук, щом ще трябва да чета пропаганда на БСП! Този филм вече сме го гледали няколко пъти!

 17. таня каза:

  Това ми идва в повече. Жалко за честните и достойни хора, които ще бъдат смлени в месомелачката на на политическият бардак

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни