Льо Пен води в президентската надпревара. Засега

js116610421_tass_journalist-with-portraits-large_trans_nvbqzqnjv4bqdndc_syjqq4bbcvmom9z3itjhpmnbhxexzs9sohcftw

Martin-ArmstrongМартин Армстронг е един от най-добрите икономически анализатори в света, наричан „Американският Нострадамус“. Известен е със своите финансови и икономически прогнози, които в голяма степен се сбъдват и са базирани на развития от него Модел на икономическото доверие (Economic Confidence Model), както и на разработения от него т. нар. „Pi-Code“, който много експерти считат за „световна формула“. „ПИ-кодът“ показва как се развива световната икономика и разкрива нейните вечни приливи и отливи.

С наближаването на изборите във Франция, Марин Льо Пен възхвалява Доналд Тръмп за това, че поставя американците на първо място. „Европейският съюз се провали“, заяви тя. И също обеща да върне обратно на хората контрола върху съдбата на Франция. Льо Пен обеща и да излезе от ЕС, твърдейки, че съюзът окончателно се е провалил, и да въведе строго ограничаване на имиграцията, за да воюва с „ислямския фундаментализъм.“ Тя се представя като патриот. „Аз ще върна гласа на народа!“ Също така обеща „винаги да мисля за националния интерес.“ И продължи: „Моето обещание е да възстановя Франция в рамките на пет години.“  

Програмата на Льо Пен се състои от 144 предизборни обещания и напомня недвусмислено позицията Доналд Тръмп – „На първо място Франция“, като се ангажира да сложи край на „масовата имиграция“, да въведе протекционистки мерки за френската икономика и в рамките на шест месеца да свика референдум за оттеглянето на Франция от ЕС ( „Frexit“).

marine_le_pen_politician_france_ultra_right_national_frontЛьо Пен твърди, че обещанията на еврото са се провалили. Французите искат да са „свободни“ отново. Тя също така обеща да сложи край на Шенгенското пространство, да върне националната валута и да изведе Франция далеч от командната структура на НАТО. Тя обещава „политика на нулева толерантност“ спрямо престъпността и тероризма. Също – да наложи по-високи данъци за чуждестранните работници и вноса, както и да намали бюрократичните изисквания за малките предприятия, подобно на Тръмп. Льо Пен осъзнава, че Тръмп спечели, защото по-голямата част от избирателите се чувстват най-губещи от глобализацията. Протестите в САЩ идват предимно от средите на младите хора и на лявото движение, което е с непоносимост към всяка опозиция, в една истинска марксистка мода. Повечето протестиращи са “професионални” студенти, които все още не са влезли в реалния свят и като пародията SNL – живеят в малък балон.

0123100001483938083_586141_292x224Проучванията днес показват първо място за Льо Пен с 25%. Първият тур на президентските избори е на 23 април. Но експертите твърдят, че е малко вероятно тя да бъде в състояние да спечели втория тур на 7 май, когато ще се изправи срещу независимия кандидат за президент Еманюел Макрон или представителя на консерваторите.

falon-wifer-768x493А консерваторът е Франсоа Фийон. Въпреки това, Фийон е под голямо напрежение след аферата с мнимата заетост на неговата съпруга, на която той е платил € 500 000, за да бъде негова асистентка за сметка на данъкоплатците – но в крайна сметка никой не може да потвърди, че тя е работила реално. След този скандал консерваторите зад кулисите търсят „план Б“, тъй като последните проучвания показват, че те могат да бъдат елиминирани в първия тур на изборите. Това ще бъде от значителна полза за Льо Пен. Появи се видео от 2007 г., в което британската съпругата на Фийон, Пенелопе, признава: „Аз никога не съм била действително негов асистент или нещо подобно.“ Отгоре на всичко, тя не е французойка.

Когато погледнем месечните данни за еврото, можем да (пред)видим промяна в посоката през април; най-голямата повратна точка ще бъде през май. Ясно е, че потоците от капитал вече са насочени към френските избори. Трябва да имаме предвид, че ако Льо Пен спечели, еврото най-вероятно ще бъде твърде закъсняло. Германските избори през есента ще бъдат последната сламка. Победата на Льо Пен наистина би илюстрирала битката на мълчаливото мнозинство със стоящите вляво социалисти, които не припознават идеята всеки да живее собствения си живот, а се нуждаят от това да подчиняват всички останали, за да постигнат утопията си – нещо неосъществимо.

ibeuus-m-2-6-2017-600x448

Когато бъдат изготвени модели за последствията от връщането на стария френски франк, ще навлезем в една голяма повратна точка (2017-2018 г.). Това беше предопределено още през 1999 г. Интересно е как дългосрочните модели изглежда предсказват основни тенденции, чиято посока не можем да променим. На моменти ми хрумва аналогията със самолетоносач. За разлика от моторната лодка, която може да вземе обратен завой почти незабавно, за целта самолетоносачът трябва да измине мили.

frenchfranc-y-1900-1998-600x451

frenchfranc-y-array-1998-600x450

Забележете как данните на френския франк показаха промяна в курса през 1999 г. и първа ключова година 2000 г. Когато погледнем към еврото, можем да видим, че то достига много ниски стойности през 2000 г. Повратната точка в модела на френския франк бе пренесена върху представянето на еврото. Често изглежда, че „ще бъде каквото ще бъде“.

euro-ae-y-2016-600x449

Европа беше обречена от самото начало. И преди съм писал, че комисията, която планира и осъществи въвеждането на еврото, посети нашата Световна икономическа конференция в Лондон през 1997 г. Казах им, че ще се провалят, освен ако не консолидират дълговете на всички страни-членки. Те отговориха, че на дневен ред не е федерализирането на Европа – което е една голяма лъжа. Казаха ми, че разбират моето предупреждение, но искат първо да вкарат валутата в действие и след това, по-късно, да се притесняват за дълга.

euro-us Разбира се, те никога не адресираха въпроса за дълга, за да не може да има стабилно евро, което да се конкурира с долара. Европейският проект беше обречен от началото, защото те никога не биха казали на хората какво планираха в действителност – една федерализирана Европа, за да елиминират европейските войни. Чудесно се получи!  

Основните пунктове в програмата на Льо Пен:

1.Референдум за членството в ЕС.
2.Възстановяване на френския франк.
3. Край на Шенгенската зона.
4. Край на миграцията и бежанците.
5. Обществени поръчки, възложени само на френски фирми.
6. Международни търговски споразумения трябва да бъдат анулирани.
7. Данъкът върху доходите на лицата с ниски доходи да бъде намален с 10%.
8. Облекчаване на разходите около заплатите в малкия бизнес.
9. Възрастта за пенсиониране да бъде намалена от 62 години на 60 години.
10. Независими от дохода детски помощи.
11. Намаляване на разходите за газ и електроенергия с 5%.
12. Поддържане на работна седмица от 35 часа.
13. Работодателите трябва да плащат 10% данък върху заплатите на чужденците.
14. Безплатното образование да бъде само за французите.
15. Незаконните имигранти трябва да бъдат лишени от безплатно здравеопазване.
16. Имигранти без документи нямат шанс на статут за законно пребиваване.
17. За убежище да може да се кандидатства само във френските консулства в чужбина.
18. Френско гражданство да не се основава единствено върху раждането във Франция.
19. Увеличаване на полицаите по места с 15,000.
20. Изграждане на нови затвори с капацитет за 40 000 затворници.
21. Осъдените чужденци незабавно да се депортират.
22. Всички чужденци, които са свързани с ислямизма, да бъдат под контрола на тайните служби.
23. Всички радикални джамии да бъдат затворени.
24. Оттегляне от НАТО.

Превод: Момчил Вачев / Memoria de futuro

Източник: Armstrong Economics

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако нашият проект е полезен за вас и желаете да участвате като дарители, можете да ни подкрепите чрез PayPal или по БАНКОВ ПЪТ.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

 

Още от автора: Мартин Армстронг

Мартин Армстронг

Мартин Армстронг е един от най-добрите икономически анализатори в света, наричан „Американският Нострадамус“. Бивш председател на Принстън Економикс Интернешънъл. Известен е със своите финансови и икономически прогнози, които в голяма степен се сбъдват и са базирани на развития от него Модел на икономическото доверие (Economic Confidence Model), както и на разработения от него т. нар. „Pi-Code“, който много експерти считат за „световна формула“. Тя показва как се развива световната икономика и разкрива нейните вечни приливи и отливи.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни