Цецка Цачева – зрелищно харакири по БНТ

2016-11-10_234558

chukovТази вечер г-жа Цецка Цачева си направи по БНТ зрелищно харакири пред всички телевизионни зрители. С периодична иронична усмивка, както и с високомерно и снизходително изражение на лицето, когато говори нейният опонент, тя приличаше на член на Политбюро на ЦК на БКП преди да бъде свален от власт Тодор Живков. В нейния случай – преди да се самосвали от власт Бойко Борисов.

Имаше нещо много символично в г-жа Цецка Цачева. Тя ми напомняше на пребоядисалата се в „демократи“ деградирала комунистическа партийна номенклатура от началото на 90-те на миналия век. Госпожата повтори като отличничка-зубрачка всички опорни точки, които раздадоха преди двайсетина години на пребоядисаните в „демократи“ партийни секретари бившите членове на Политбюро на ЦК на БКП Александър Лилов и Андрей Луканов. Цецка Цачева почна от „лошите комунисти“ и свърши с „ужасната ДС“. Според мен Методи Андреев би се справил по-добре с дебата. Тази роля той я репетира вече 25 години.

Римейкът на скеча на Бойко Борисов „комунистите убиха дядо ми“ също бе изигран много трагикомично. Всъщност може и да не съм съвсем прав. Може би по-скоро г-жа Цецка Цачева да има нужда спешно от психоаналитик. Един кандидат за президент не може да насъсква българите едни срещу други. Особено в този момент, когато България преминава през изключително критичен период. Единият кандидат за президент бе човек, който живее в миналото и иска да се пресели в бъдещето. Другият кандидат за президент бе човек, който живее в настоящето и крачи към бъдещето. След три дни Цецка Цачева ще претърпи тежко поражение на втория тур от изборите. Този път тя ще има огромна заслуга за това!

Още от автора: Боян Чуков

Боян Чуков

Боян Чуков е съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар на съвета по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години. Бивш кадрови офицер от българското разузнаване.

  1. Людмил Кушинов каза:

    Тетка Цачева така и не остави генерала да си напише на спокойствие новогодишното обръщение към нацията. До преди този диспут му помагаше пасивно, сега вече и активно влизайки на моменти в ролята на водещата, даже Чешмеджиева за малко да си бие камшика в един момент.

  2. Станимир Ангелов каза:

    Цачева не е цвете за мирисане. Но за бивш военен – заклет комунист без грам политическа рутина, с проруски убеждения и застрашаващ евроатлантическите ни такива НИКОГА не бива да се гласува. Хора, полудяхте като американците. Как София ще е червена??? Колко краткопаметни са всички! Позор! Каквото и да е друго, но НИКОГА комунист или ДПС! И защо никой не спомена как тихо-мълком лекарите комуняги се „коалираха“ с ДПС… ОТНОВО?!?! Борбата е за лъвския пай, за паричките на Народа и на ЕС…

    • ББ и ЦЦ ало Ваньо каза:

      За това пък ГЕРБ се коалира с ДОСТ и то доста видно. Мамата обра гласовете на турците и циганите, които даже не знаеха името на мамата. А позор са такива малоуници като теб, които за 26 години не разбраха какво се случва в тая държава!
      След освобождението от ТУРСКО РОБСТВО, всички станаха поборници за освобождение. След 9-ти септември всички станаха партизани и ятаци. След 10-ти ноември всички станаха демократи и репресирани.
      Декларирам, че и аз съм репресиран преди 10-ти ноември! Няколко пъти на са ми слагали лед в уйскито, бирата ми е била на парцали защото нямаше консерванти, и няколко пъти са ми давали студени кебапчета.

    • Броуди каза:

      Червена е глупако- можеш ли да ми кажеш, след 89-, колко пъти София не е избирала комунисти за свои управници? Нито веднъж кретен с кретен! А за ГЕРБ- БКП-2, няма и смисъл да говорим- почти без изключение, всички са бивши комунисти от МВР и ДС, деца и внуци на комунистически фамилии,начело със самата Тиква, Цецо и Цеца и т.н. И докато има тъпаци и дебили като тебе, все комунисти ще ни управляват. Тъпанар прост!

    • Ана -Мария каза:

      Станимирчо,стан и мир чо….оо….о

  3. Станимир Ангелов каза:

    *Не лекарите, а ЛУКАВИТЕ комуняги – аутокорект

  4. съби иванов каза:

    Станимир Ангелов същия неграмотник си,като повечето герберски тикви.

  5. съби иванов каза:

    Повтаряш думите Цецито-една партийна секретарка нарича Радев комунист-този,който никога не е бил член на партията. Най-малко,това е некоректно. И стига с това делене на комунисти и некомунисти,на червени и сини,на русофили и американофили,на левскари и цесекари. До тук стигнахме,защото 27години се делим вместо да се обединяваме. А ония горе си плетат плетката. А що се отнася до избора на американския народ,недей да коментираш-много ти е малко мозъчето за да го разбереш. По-добре си плачи тихичко.

  6. крокодил каза:

    Вий представяте ли си Цецка да застане пред Тръмп…. тоя ще й се изсмее първо, после ще я заплюе в лицето, каква грозотия е. Ще я псуват на английски, а тя даже няма да го разбере….. хахахаха

  7. Н Лишев каза:

    Ц. Цачева не си направи „харакири“ . Тя беше принудена да си направи „харакири“ , показвайки предимствата на мажоритарната изборна система , която изисква кандидатите за управляващи да покажат и докажат качествата си пред очите на всички , като чрез селекцията на предизборните дебати, до управлението биват допустати само най- подготвените и качествените. Разбираемо стана и непригодността на партийната пропорционална избирателна система да излъчва качествен управленски състав , прикривайки зад организационната и финансова мощ на партийте, некомпетентни ,неподготвени и нисконравствени индивиди , които с тяхна помощ и без пряк контакт с избиратерите , стават техни управляващи , което е основната причина за незадоволителното състояние на всичко в държавата.

  8. sojourner каза:

    Много точен коментар за поведението на Цачева. Изключително нагла и безскрупулна, извъртаща истината. Една дама по-горе е коментирала, „че Цачева не познавала ситуацията в България и света извън Народното събрание“; аз бих казал, че Цачева не е човек, който се интересува от РЕАЛНАТА ситуация. А може би е станала и човек неспособен да приема реалността въобще. С други думи, за нищо не става. Как може в устата ѝ една истинна дума да няма… Но то тя ако имаше грам достойнство, трябваше да вече да е влязла в затвора с ефективна присъда. Чак ми стана неудобно заради водещата на какво беше подложена.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни