Позор за България – Евгений Михайлов изпрати донос в ЮНЕСКО и ООН срещу Ирина Бокова

Image_5678073_126

В решителния момент режисьорът Евгений Михайлов лъже в писмо, че у нас за нея няма „народна подкрепа“, а правителството я било номинирало под ляв натиск. И то в момент, когато дори президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов участват в нейната кампания и водят разговори за решаващия етап на гласуването на ООН. Щастлив ли е политикът Евгений Михайлов?

Срамната кореспонденция изуми десетки чужди дипломати в Париж и Ню Йорк.

2016-07-28_222821Бившият депутат Евгений Михайлов разпрати писмо срещу българския кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова до всички посланици на страните членки на Съвета за сигурност на ООН и до всички посланици в ЮНЕСКО.

В писмото се казва, че комунистическото минало на Бокова е смущаващ факт и се прилагат всички негативни публикации спрямо нея през последната година у нас.

Режисьорът Михайлов си позволява да говори от името на българите, обяснявайки че кандидатурата на Бокова била „изненадваща и разделила собствената й страна! „Народната подкрепа на практика не съществува“, твърди още той.

Михайлов обяснява на посланиците на 58 държави, които два пъти избраха с болшинство Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО, че у нея има „липса на почтеност и че е управлява ЮНЕСКО „лошо и разсипнически“!

58-годишният политик е режисьор на известниия филм „Сезонът на канарчетата“, но истинската му популярност идва с т.нар. „танкова касета“, в резултат на което Петър Младенов подаде оставка.

„24 часа“ разполага с текста на писмото, но няма да го публикува в пълния му вариант, защото приема текста за обиден, непочтен и унизителен за българите.

*Все пак Мемория реши да публикува текста на писмото без редакторска намеса:

 

Драги г-не/г-жо,

Позволяваме си да се обърнем към вас по една много обезпокоителна тема.

Може би сте информирани, че международни и български медии публикуваха множество разследващи репортажи за Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и настоящ кандидат за генерален секретар на ООН.

Бихме искали да насочим вниманието ви към разкритията в тези репортажи, които са напълно подкрепени с факти и документи и представят само сериозни доказателства. Разкритията засягат комунистическото минало на госпожа Бокова, липсата на лична неприкосновеност, пагубно лошо ръководство на ЮНЕСКО с практики, които повдигат въпроси на всички нива. Ние намираме тези разкрития за твърде тревожни и затова решихме да представим публикациите на вашето внимание.

Бихме искали да добавим, че номинацията на г-жа Бокова оставя собствената й страна разделена и слисана. Номинацията беше дълбоко спорна, българското правителство беше принудено да я номинира от крайно лява коалиционна партия, която заплаши, че ще го свали. Народната подкрепа за кандидатурата й на практика не съществува.

Прилагаме към това писмо подборка от най-големите разследващи публикации с най-важните извадки от всяка статия. Включени са и линкове към всяка публикация, както и списък на медиите, които са ги публикували.

Това писмо и приложението към него са изпратени на всички постоянни и непостоянни страни-членки на Съвета за сигурност, както и до 58-те членове на Изпълнителното бюро на ЮНЕСКО за тяхно сведение.

Моля не се колебайте да се свържете с нас, ако ви е необходима допълнителна информация.

С уважение,

Евгени Михайлов
Бивш член на Българското народно събрание
Съосновател  на Политическо движение 22 септември- Независимост


 

24 часа припомня, че на 8 юни 2016 г. известни французи се събраха в посолството ни в Париж, за да дадат публична подкрепа за Ирина Бокова.

На българска територия с открита и подкрепа дойдоха световни интелектуалци като Жан-Мишел Жар, Клаудия Кардинале, Катрин Лалюмиер, бивш зам.-председател на Европейския парламент, Едит Кресон, бивш премиер на Франция.

В България я подкрепят хора като Стефан Данаилов, Стефан Воденичаров, Андрей Райчев, Соломон Паси, Вежди Рашидов, всички български творчески съюзи.

Писмото на Михайлов е възмутително, защото се появява в решителен момент от надпреварата за поста Генерален секретар на ООН – гласуването във Съвета за сигурност. Това е най-важният момент и досега Ирина Бокова се представя повече от добре. В такъв момент нациите се обединяват. При нас дяволът си почива, защото ние сами се топим във врелия казан на ада.

Когато Бокова стана първа сред жените кандидати за ООН и влезе в тройката на отличниците са поста, имаше хора и медии, които веднага възкликнаха – представи се зле! Направиха го с необяснимо удоволствие!

А Бокова всънщост води, защото е първа сред дамите, а негласният консенсус вероятно този път ще избере жена от Източна Европа за шеф.

Проф. Божидар Димитров, директор на НИМ: Децата не отговарят за родителите си

Аз като историк ще припомня старото римско правило, че децата не отговарят за делата на родителите си.

Явно г-н Михайлов го е забравил.

Не знам какви са неговите родители, но ако правилно си спомням, той е възпитаник на Московския киноинститут.

Георги Първанов, АБВ: Това е долна завист

Ирина Бокова спечели поста в ЮНЕСКО в жестока конкуренция и с внушителна подкрепа. За два мандата тя има безспорен авторитет и никой не се сети да коментира миналото ѝ. Подобна позиция, каквато имат няколко души в България, е израз на най-долна завист. Гнусно е. Няма друга нация, която може да си направи такова нещо.

Проф. Огнян Герджиков, председател на 39-то Народно събрание: Разочарован и потресен съм

Потресен съм. Ако това не е някакъв як компромат срещу самия Евгени Михайлов, мога да кажа, че съм изключително неприятно изненадан, потресен и разочарован от този човек.

Той ми се струваше принципен и демократ. Но не мога да си представя какъв човек би действал по подобен начин срещу българска кандидатура, която има наистина шансове да представи добре страната ни. Обичам България и не мога да позволя човек като Бокова, която има шанс да заеме изключително висока световна позиция, да бъде омаскарен.

Иван Гранитски, поет и издател: Връщат ни към мрачното време на омразата

Изненадан съм. Такъв тип постъпки са недостойни и не носят добро за България. Те ни връщат към мрачни времена на омраза и злоба. Имама шанса българка да стане генерален секретар на ООН и сами правим така, че да я провалим. Такова поведение не ни носи добър имидж пред света. Жалко, много жалко.

Проф. Христо Пимпирев: Да подкрепим Бокова!

Подкрепям Ирина Бокова, тъй като тя е единствената българка в момента на толкова висок международен пост – при това избрана, а не назначена, от над 190 страни. Така че тя има много голям аванс в състезанието за генерален секретар на ООН, който не бива да се изпуска.

Трябва да подкрепим българката Бокова! Стига сме изпадали в черна завист! Стига доноси срещу една достойна българка, постигнала толкова много!

Андрей Райчев, социолог: Сезонът на канарчетата отдавна свърши

Изглежда, г-н Михайлов си мисли, че сезонът на канарчетата продължава. Но сезонът на канарчетата свърши мнооого, много отдавна. Това е методът, по който по-големите гадове измежду ченгетата замазваха предишния си живот и измолваха новата власт да ги обича. Това е гнусотия.

Мотивът е смесица между омраза и страх. Омраза към Бокова и страх, че тя ще спечели. Не е само г-н Михайлов тук. Вчера четох “цитат” от националното радио, че се е състояло второто гласуване (което не е вярно), че Бокова е пак трета, но че второто гласуване ще бъде на 5 август! Действително омразата оглупява човека!

Вежди Рашидов, министър на културата: Да се научим да се обединяваме

Хубаво е да се научим да се обединяваме, когато става въпрос за национални приоритети. Когато няма друга кандидатура и когато касае България, българите трябва да се научим – в името на тези 8 букви да се събираме на едно място и да защитаваме българския интерес.

Жалко, че докато светът се глобализира, ние отново търсим пътища за разделение. Етносите и цветовете нямат никакво значение, когато става въпрос за авторитета на българската държавност.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по въпросите на културата, образованието и спорта: Има защо да сме благодарни на Бокова

“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата”, е писал Иречек през 1881 г.

А всички има защо да сме благодарни на Ирина Бокова и на ЮНЕСКО за това, което се случи на София и на България – столицата ни стана град на киното, и то в конкуренция с Лос Анджелис. Приети бяха знакови традиции и обичаи в нематералното културно наследство – примерите са много.

Източник: вестник „24 часа“

 1. таня каза:

  Аз смятам че съм нормална, с образование и т.н. но въобще не ме ласкае тази възможност за България и за Ирина Бокова! Информирайте се какво точно е ООН,как кога и защо е съсдадено. Нямам нищо против човека Бокова,но тя е част от Система която нищо добро не е направила за Хората на планетата.

 2. Петър каза:

  Позор и петно за България е въпросната кадрова комунистка! Прав е г-н Михайлов, че тази персона разделя Българите! Вижте само кой се е юрнал да я защитава.
  Децата, когато ползват облагите на престъпните си родители, са също отговорни! Тя никога не се разграничи от тези престъпления нито от престъпленията на комунистическата диктатура! Какво бихте казали на жертвите и децата на жертвите на тези престъпления – че тя няма нищо общо?
  Тази руска/съветска агентка няма място като български предствител за поста Генерален Секретар на ООН!

  • Dan каза:

   Петърчо, виж кво пише тука за „г-н Михайлов“. Кратка биографична справка на поборника-антикомунист.

 3. Тодорова каза:

  Колко хубаво би било България – малката, бедната, унизената, продадената , дадената на концесия да
  има генерален секретар на ООН ! В този момент обаче отново си спомням оня виц – за Ада, за казана и за българите, които никой не връща отново в казана, защото те сами се теглят надолу. Има един , не е само един, поне стотина са като него – изрод, човек, мразещ всички, различни от него , нищожество, червей, изплувал от нищото, който както разбрахме, написал и изпратил до всички свързани с избора на Бокова донос срещу нея. Сигурна съм, че оная касета “ с танковете“ беше манипулация, тя именно го изстреля, даде му малко власт, сила, повече телевизионно време , може би пари, но не го направи по- добър, по- кадърен, по- обичан. Сега търси отново слава, за последно го видях на снимка с конкурентка на Бокова, която обаче нямаше никакви шансове, която ще бъде забравена, която ще си отиде в нищото, от което се появи в живота ни. Срамно, позорно, отвратително, Господ ще го съди, тук няма кой да го направи ! За съжаление !
  Била руска агентка – защо – защото е учила в Москва ли ? А въпросният доносник къде е учил, дали плювачите на Бокова знаят, че и той е руски възпитаник, завършил в Москва, имал е шанс да стане голям ,но е предпочел да бъде мръсник, влечуго, да сее отрова, да разединява !

  • Ангел Николов каза:

   Издигането и подкрепянето на кандидатурата на Бокова от официални институции на РБ е тревожен знак не само за състоянието на демокрацията ни, а преди всичко за българския суверенитет – Бокова представлява и ще представлява не България, а Русия. БКП/БСП винаги, от самото си създаване през 1919 година до днес е съветска/руска пета колона и не може да бъде нищо друго. Дори и вчера на Бузлуджанското сборище се вееха руски знамена. Да издига Бокова и да се опитва да анексира България, на БКП/БСП и е иманентно присъщо. Въпросът е: Защо политици и партии представящи се за нещо различно от нея се присъединяват към антибългарската кандидатура? За какво единство дрънкат – в името на какво? Защо поне не заявят открито, че искат да извадят България от ЕС и НАТО и да я направят отново 16-а република, респективно „Задунайская губерния“ на Путин.

 4. Ангел Иванов каза:

  Срамувам се от Евгени михайлов

 5. Ангел Иванов каза:

  Срамувам се заради евгени михайлов (не заслужава големи букви)

 6. Ангел Николов каза:

  Ангел Николов:Издигането и подкрепянето на кандидатурата на Бокова от официални институции на РБ е тревожен знак не само за състоянието на демокрацията ни, а преди всичко за българския суверенитет – Бокова представлява и ще представлява не България, а Русия. БКП/БСП винаги, от самото си създаване през 1919 година до днес е съветска/руска пета колона и не може да бъде нищо друго. Дори и вчера на Бузлуджанското сборище се вееха руски знамена. Да издига Бокова и да се опитва да анексира България, на БКП/БСП и е иманентно присъщо. Въпросът е: Защо политици и партии представящи се за нещо различно от нея се присъединяват към антибългарската кандидатура? За какво единство дрънкат – в името на какво? Защо поне не заявят открито, че искат да извадят България от ЕС и НАТО и да я направят отново 16-а република, респективно „Задунайская губерния“ на Путин.

 7. Дани каза:

  Ирина бокова не може да бъде обединител!тя носи огромния,нечовешки пасив на комунистите!да се примири и обърне към религията!

 8. Христо Марков каза:

  Това, което се пише и говори срещу социализма и комунизма би било напълно вярно ако пред тези два термина се постави „псевдо-„. Социализмът е изключително комплексна наука за развитие на обществата ни и света без, която няма да оцелеем независимо дали за напред ще ползваме термина социализъм, устойчивост на развитието и пр. Трябва да поясня, че смъртният враг на социализма е псевдосоциализма, както на демокрацията – псевдо демокрацията. Убеден съм, че истинската Демокрация е диктат на РАЗУМА, защото за разлика от животните сме лишени от инстинкти но сме надарени с разум. Така че донякъде разбирам нашенеца анти-боковист но не го оправдавам! Важното е дали Ирина Бокова е убедена и то достатъчно много в това, което споделих и би могла да го защитава. Тогава написанато от нашенеца тя би могла да превърне от пасив в актив, ако разбира се пред себе си срещне непредубедени идеологически Хора. За сега такива хора са много малко и то по вина както на псевдо-демократите, така и на псевдо-комунистите. Нека да се замислим!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни