Как да спасим Великобритания?

brexit_2650075

Притеснен съм. Вече няколко часа откакто Великобритания не е в Европейския съюз, а Росен Плевнелиев все още не й е обявил война. Не е хубаво така, все пак той каза, че ако Великобритания напусне, ще има война. Сега, ако си държи на думата, трябва да заповяда на българската армия да прати кораба, самолета и въртолета, както и танка (него през тунела под Ламанша), за да освободи бедните британски путинофили от заблудите им и да ги върне в правия път. В крайна сметка ние имаме традиции в оказването на братска помощ. През 1968 г. именно Тодор Живков е човекът, който предлага на СССР да организира окупацията на Чехословакия по време на Пражката пролет. Или ако няма да има война, поне някакви санкции да им въведем, както на Русия. Нали и там всичко беше пак заради референдум, само че в Крим?

Обаче ме е яд. Като не разбират британците как да правят референдуми, защо въобще ги организират? Я да ги управляваше ГЕРБ – щяха да им организират такъв референдум, че 102% щяха за гласуват за ЕС, а Камерън щеше да свали кралицата и да стане крал. В случай пък че искат да ги управлява кралица, пак нямаше да имат проблеми – от Плевнелиев би излязла страхотна монархиня. Но уви, нямат този шанс.

При все това все още не е късно. Все още бедните островитяни могат да бъдат спасени. Все още могат да си поканят български политици и те ще поправят стореното – Сергей Станишев ще им обясни, че е безотговорно да се дава право на хората да гласуват за такива неща, Радан Кънев ще им каже, че всъщност Путин е организирал всичко и е платил референдума, Соломон Паси ще вземе повод от думите му и в името на мира ще поиска превантивен ядрен удар срещу Русия, Иво Инджев ще нарече всички гласували за излизането от ЕС рубладжии, Александър Йорданов ще направи списък с путинофилите в страната, като ще почне с Елизабет II и Дейвид Камерън, защото са свикали референдума, Асен Генов ще организира протест срещу референдума, защото е бил фалшифициран, Бойко Борисов ще каже, че резултатите на значат нищо, важното е да сме живи и здрави, след което Цветан Цветанов ще организира нов референдум и всичко ще си дойде на мястото. Защо ли? Ами защото щом Цветанов организира избори, отсега можем да кажем какъв е резултата. Дано само да не се обърка и по навик да не пише ГЕРБ на бюлетините, че ще стане леко конфузно.

С две думи – не е късно. Все още може да се поправи стореното, преди моретата да пресъхнат, земята да се разцепи, а небето да се стовари на главите ни в резултат на небивалото бедствие за евроатлантическото човечество – излизането на Великобритания от ЕС.

kostadin

 

Още от автора: Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов е роден във Варна. Завършил е Балканистика и Право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В момента е общински съветник във Варна и директор на Регионален исторически музей – Добрич. Списва блога си от февруари 2010г – http://kostadin.eu/.

 1. Димитър Стоев каза:

  И мен ме стресна изявлението на г-н Плевнелиев. Но за да сме точни, той каза, че война ще има, ако се разпадне ЕС. Изобщо не коментирам това, какъв е ЕС. Но той имаше предвид, че ще започне война за преразпределение на на силите в Европа и нищо чудно да има пак „Здравствуйте, братушки“ А по отношение на паричната система на Великобритания – разбира се, една доказала се във вековете парична система е с големи слабости, открити от балкански финансови анализатори

  • чук каза:

   ми дагоркичкият все не го разбира народът тоз висок интелектуалец от паркинките в дойчовско….)))) лоша работа…..

 2. ХАДЖИ МИЛЕН МИНЧЕВ каза:

  Демократи от всички страни обединявайте се.Вземете че помогнете на президента Плевнелиев че ще се гътне от мъка и страх горкия.Също на Александър Йорданов, Иво Инджев и Соломон Паси.А за всички български патриоти УРА,УРА,УРА,има надежда за малка и ограбена България,скоро и ние може да се освободим от робството на това недоносче наречено Европейски съюз.

  • чук каза:

   ааа изцъкленото чифутче не го мисли както си е евроатлантик утре е пръв на орлов мост ако се обърне палачинката неговото племе е пословично с това

 3. чук каза:

  ха хза и аз се чудя що още нее турил каската нашият пишман стратег

 4. mihala каза:

  Защо плачете на чужди гробища.Вашите са много и отворени, а Плевнелиев не го мислете.Той направи това,което беше необходимо, ако някой го разбра. А Великобритания наистина си кове ризата и положението за бъдеща война, друг е въпросът кога и с кого.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни