Робърт Де Ниро в центъра на драма, свързана с аутизма и ваксините

2016-04-13_104628

Робърт Де Ниро е съосновател на страртиращия днес филмов фестивал Tribeca

 

Робърт Де Ниро е невероятен актьор, спечелил е през годините множество награди за своята майсторска игра. Наскоро той се въвлече в една драма, която може би осъжда милиони души да живеят в особения свят на аутизма. Това е драматично не само заради факта, че собственият син на Де Ниро страда от аутизъм.

На 25-ти март Ню Йорк Таймс публикува статия под името „Робърт Де Ниро защитава прожектирането на филм против ваксините на фестивала Трибека“. Това беше лично решение за Де Ниро и неговата съпруга. Актьорът, който е съосновател на филмовия фестивал Трибека, защити противоречивото си решение да излъчи документалния филм против ваксинацията Vaxxed: от потулване до катастрофа“. Де Ниро обясни своя мотив: „С Грейс имаме дете, което страда от аутизъм, и считаме за изключително важно всички въпроси около причините за това състояние да бъдат открито дискутирани и проучвани. Това е нещо много лично за мен и семейството ми и искам да има дискусия – затова ще прожектираме Vaxxed. Лично аз нито споделям изводите на филма, нито съм против ваксинацията; просто предоставям възможност за разговор по въпроса.“

screen-shot-2016-03-25-at-10-17-34-pm-e1458962337542

Предистория

Това си беше ясно заявление и смела постъпка. Де Ниро реши не само да излъчи премиерата на филма на своя фестивал, но и да представи лично неговия режисьор Андрю Уейкфийлд. Преди да вземе своето решение, Де Ниро се свързва с конгресмена Бил Поузи – същият Поузи, който разговаря подробно с Уилям Томпсън, разобличителя от Центъра за контрол на заболяванията в САЩ (ЦКЗ).

През 2014 г. Томпсън – бивш учен в ЦКЗ – информира Поузи, че Центърът разполага с документи, според които негови служители умишлено са потулили текстове, загатващи за връзка между ваксината MMR (ваксина против морбили, заушка и рубеола) и случаи на детски аутизъм. След едночасов разговор с Поузи относно това, което му е разказал Томпсън, Де Ниро решава да представи филма на Уейкфийлд. Неговото решение е посрещнато от същински медиен ураган, а 48 часа по-късно Де Ниро отменя прожектирането на филма.

william-thompsonПрез 2015 г. Томпсън, явно подтикнат от съвестта си, разказва на Поузи, че докато е бил старши учен в ЦКЗ, той и негови колеги си организирали среща с цел да унищожат документи по проведено от тях изследване относно връзката на ваксините със случаи на аутизъм при малки момчета. „Останалите четирима съавтори донесоха голяма кофа за боклук в стаята, прегледаха всички принтирани документи, които бяхме планирали да премахнем, и ги изхвърлиха“, заяви д-р Томпсън. Конгрес на САЩ се сниши и отказа дори да изслуша обвиненията на Томпсън, които можеха да доведат до сериозни последици за глобалната индустрия с ваксини. Фармацевтичната индустрия значително подпомага финансово кандидатите за ключови комитети в Конгреса.

Епидемията от аутизъм и ваксинацията

dr-andrew-wakefieldСлед като Де Ниро обяви, че ще излъчи премиерата на Vaxxed на своя фестивал, в американските мейнстрийм  медии като Ню Йорк Таймс и CNN се надигна огромна вълна от критицизъм. Всички се нахвърлиха върху режисьора на филма Андрю Уейкфийлд – британски доктор и учен, който в  близкото минало буквално беше разнищен, лишен от медицинския си лиценз във Великобритания и обявен за измамник, заради своя труд за възможните връзки между ваксинацията с MMR и притеснителното повишаване на случаите с детски аутизъм. Докладът му е публикуван през 1998 г. в уважавания научен журнал The Lancet. Чак през 2010 г., след дванадесет години неуморен натиск и обвинения срещу Уейкфийлд в грешна методология, The Lancet реши да оттегли статията.

Лично аз съм се срещал и съм разговарял подробно с Андрю Уейкфийлд и уважавам неговия отказ да се наведе пред фармацевтичния картел. Виждал съм и множество деца по клиниките и центровете за рехабилитация, които са били осакатени или умствено повредени в резултат от ваксинации. Техните истории са потулени от медицинската индустрия – картел на стойност трилион долара, свързващ безчет доктори, учени, фармацевти, Центровете за контрол на заболяванията и Световната здравна организация.

cdc-cover-up-1024x569-1

Това, което нито една от политически коректните медии на мейнстрийма не посмя да отрази по повод дебата Де Ниро – Уейкфийлд, е притеснителният факт, че в САЩ зачестяването на случаите с аутизъм през последните две десетилетия се превръща в епидемия. Между 2008 г. и 2010 г. те се увеличават с 30%. Според ново изследване на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията днес броят на децата, които страдат от разстройството на развитието, е над два пъти по-голям от този през 2000 г. Състоянието се наблюдава при едно на всеки 68 деца на 8-годишна възраст. Само преди две години нивото беше едно на 88 деца. Преди тридесет години в САЩ такива случаи почти не съществуваха.

Когато аутизмът е описан за пръв път от Лио Канър през 1943 г., се счита, че състоянието се появява при 4-5 на всеки 10 000 деца. Днес – при едно на 68!

ЦКЗ твърди, че не знае каква е причината за разпространението на заболяването. Тя очевидно не се корени в генетичната промяна, тъй като подобни промени започват да се проявяват след много поколения. Следователно причината трябва да се дължи на значителна промяна на средата, в която децата израстват.

ratcjzakПрез 2011 г. д-р Елена Ратажак, бивш старши учен във фармацевтичната индустрия, публикува статия в Журнал по имунотоксикология, озаглавена „Теоретични аспекти на аутизма – преглед на причините“. Ратажак направи нещо, което изглежда почти никой не си бе направил труда да направи: преглед на всички научни статии за аутизма от неговото откриване през 1943 г. Не една, а много от тях намекват за връзка с живачното съединение тиомерсал, съдържащо се в някои ваксини. (няма изрично доказателство, че тиомерсалът вреди, но въпреки това е изваден от широка употреба в САЩ – бел. ред.)

Статията обсъжда потенциално вредните ефекти от определени ваксинации и риска от честото ваксиниране в кратък период от време. В интервю за наградената журналистка на CBS Шерил Аткисън, Ратажак коментира: „Статията ми е силно съсредоточена около хиперчувствителността и дисбаланса в имунната система на тялото.“

Накратко, в своята статия Ратажак твърди, че „документираните причини за аутизъм включват генетични мутации и/или делеции, вирусни инфекции и енцефалит (възпаление на веществото на главния мозък) след ваксинация. Следователно аутизмът се появява в резултат от генетични дефекти и/или мозъчни възпаления.“

Превод: Момчил Вачев / Memoria de futuro

Източник: Journal-neo

Още от автора: Уилям Енгдал

Уилям Енгдал

Фредерик Уилям Енгдал е американец с немски произход, политолог и консултант по стратегически риск. Книгите му в областта на петрола и геополитиката са бестселъри.

 1. Batko каза:

  Ваксините, антибиотиците и медицинската стерилизация са основните причини за свърнаселеността на планетата. От това следва изразподване на крайни ресурси, а нататък е ясно какво ще се случва и се случва. Така че прогресът на медицината трябва да бъде спрян, защото в крайна сметка е деструктивен.

  • Медицината не е проблема каза:

   Свръхнаселеността идва от нежеланието да се намали раждаемостта в страните от третият свят като Близкият Изток и Африка, арабите и африканците имат над 3 до 7, 10 деца !

   • Мария каза:

    Абсолютно вярно. А причината за нежеланието да се намали раждаемостта в огромен брой от страните идва от забраната върху абортите и предпазването от бременност, залегнала в Корана. Изводът – опасност от доминиране на ислямисти в целия свят.

 2. Кака каза:

  Като предлагаш да се влоши качеството на живот с абсурдната идея “ един човек по-малко – един хляб в повече“, започни от себе си. Като за начало престани да ползваш вода и препарати за хигиенни нужди и медицински грижи.

 3. Силви Антонов каза:

  Браво, интересни коментари. Наистина, не трябва да влошаваме качеството на живот, а количеството на ражданите деца. Ярък е примера в бг с циганите. И абортите да се разрешат от църквата, също и противозачатъчна култура.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни