Да убиеш мъжкото в мъжа

6614608797_9a2f1f138c_b

Левият либерализъм трансформира човешката природа

Страстите около Кьолн отшумяват. Може да се поразсъждава, както се казва, на трезва глава. Да се обяснят някои явления, които ни се струват странни.

Много хора се вълнуват от въпроса: Защо немските мъже не защитават немските жени? Дори и самото поставяне на въпроса в Германия и други страни от Западна Европа се смята за архаично и реакционно. Според най-новата западна идеология, основана на т.нар. „джендър теория“*, покровителственото отношение на мъжете към жените е оскърбление за жените.

Както и мултикултурализмът, джендър теорията е една от базовите идеологически конструкции на съвременна Европа. Това не е наука, както се опитват да я представят нейните адепти, тя е идеология. Нейната цел, ако трябва да я формулираме пределно кратко, е да бъде убит мъжът в мъжа. Помните ли от съветската история „ликвидацията на кулаците като класа“? В този случай също става дума за ликвидиране (разбира се, с меки европейски методи) на биологична класа – мъжете, „страдащи“ от по-високо ниво на мъжественост. Мачизъм, както е прието да се казва.

Оттук и желанието да се замени биполярната полова система, основана на библейското „Бог създаде мъжа и жената“, в многополюсна, в която статусът на отделния пол придобива различни разклонения: хомосексуализъм, травестизъм, и така нататък. Това не е палячовщина, а стремеж да се разтворят в изкуствено създаваното разнообразие тези свойства на мъжете и жените, които сме свикнали да приемаме за фундаментални.

Тук няма никаква мистична конспирация, имаме работа с една идеология, завладяла умовете на образованата част от западното общество. По мои наблюдения 90% от хората, работещи в сферата на образованието, културата, информацията, поддържат такива възгледи. Именно тези хора, работниците на идеологическия фронт, осигуряват приемствеността в мирогледа, следователно, няма причина да смятаме, че тази идеология утре изведнъж ще се изпари като дим. В следващата генерация нейните носители ще бъдат още повече, отколкото в днешната.

Както и мултикултурализмът, джендър теорията е реакция срещу радикалния национализъм (нацизъм, фашизъм). Западните интелектуалци на ляво-либералната мисъл решиха, че мъжете, възпитани по еталоните на мъжествеността, са основната социалната база на фашизма. Оттук и изводът: като ликвидираме социалната база – ще изчезне и заплахата от възраждането на фашизма. Да го кажем просто: дори и да се роди нов, суперхаризматичен Хитлер, той няма да увлече след себе си милиони. Призивите към военни подвизи, както и към други прояви на мъжественост, просто няма да намерят отклик.

В някои отношения западното общество е по-екстремно от руското. Излизайки от едни крайности, то лесно хлътва в други, заобикаляйки оптималната точка. Само преди половин век в страните, които се наричат ​​цивилизовани (във Франция, например), жената не е имала право да си открие лична банкова сметка. А днес в Париж към един мъж могат да предяват претенции, ако твърде силно, „по бащински“, разговаря с една жена. По този начин той, видите ли, фиксира реакционната йерархия на неравенството между половете, като се опитва да доминира… Само преди няколко десетилетия хомосексуализмът беше углавно престъпление, а днес да се практикува еднополов секс не само е „възможно“, а дори и престижно и в повечето западноевропейски страни еднополовите бракове са легализирани.

Махалото се люшна в другата посока и се задържа там. Радикалният европейски антифашизъм се оказа точно това лекарство, което убива не само раковите, но и здравите клетки в организма. Превръща мъжа в „облак в гащи“**.

Не мисля, че нападенията срещу жени в Кьолн и други европейски градове ще подействат отрезвяващо на западните елити. Може би ще бъдат предприети някакви отделни полицейски и административни мерки, но доминиращата идеология няма да се промени, и това е главното. Засега няма никакви признаци, които да свидетелстват за такива промени.

Всичко написано по-горе се отнася за „старата“ Европа; в източноевропеските страни положението е различно – там местните национализми все още се справят. Но и това няма да е за дълго.

Превод: Цеца Христова / Memoria de futuro

Източник: Свободная пресса

* Т.нар. „джендър теория“ възниква в САЩ и поставя под въпрос съществуването на различните полове. Според тази гледна точка, дали човек се ражда мъж или жена, не оказва никакво влияние върху сексуалното му поведение, а човешкото същество по рождение е „неутрално“, т.е. представлява своеобразна tabula rasa. Така понятието „пол“ (каквито има само два) се заменя с понятието „джендър“ (каквито може да има много).

** „Облак в гащи“ е социално-критична поема на Владимир Маяковски, написана през 1915 г.

 

Още от автора: Владимир Линдерман

Владимир Линдерман

Владимир Линдерман е латвийски и руски политически деец и публицист, лидер на латвийската партия „За роден език”, активист за правата на рускоезичното население в Латвия.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни