Мемория – за вас и чрез вас

hr-hristova

Скъпи приятели и читатели на Мемория,

Вярвам, че изминалата 2015 година беше взаимно полезна за нас!

В началото на Новата 2016-та искам да ви благодаря за подкрепата и за това, че именно чрез вас нашият проект успя да продължи своето съществуване като поле на словото, стремящо се да прониква отвъд видимата и плоска страна на случващото се в реалността около нас и по света. Чрез вашите отзиви и писма, благодарности и препоръки, успяхме да продължим напред, следвайки вътрешния си глас и първоначалното си намерение – да търсим дълбоките, същностни причини и скрити механизми в движението на нашето време. Да бъдем не просто наблюдатели, а спътници и участници в това трудно и противоречиво движение.

И занапред  възраждането на националната памет и идентичността ще бъдат един от основните приоритети в концепцията на Мемория. За нас дъхът на новия Ренесанс е част от надигащия се европейски процес, насочен към опазване на държавния, икономическия, културния и цивилизационния суверенитет на държавите. Ако наистина е вярно твърдението, че е най-тъмно преди да се зазори, то всички имаме своя шанс да останем будни и да видим първите лъчи на Зората.

Бихме искали да сме максимално полезни за вас, нашите читатели, затова очакваме и вашите предложения за текстове и материали – на чуждестранни автори, на български автори или ваши собствени авторски материали.

Както вече знаете, Мемория не е комерсиален проект, а кауза, затова и занапред няма да се финансира от фондации, партии или други външни източници. Проектът разчита единствено на вашето спомоществователство и дарителство, които биха доказали нуждата от неговото съществуване – за вас и чрез вас.

Откликнахме на вашето предложение за дарителство и чрез PayPal, освен по банков път. Ако считате, че нашият проект е полезен за вас и искате да участвате като дарители на Memoria de futuro – Памет за бъдещето, можете да го направите и по двата начина ТУК.

Разбира се, размерът на дарението зависи изцяло от вас и вашите възможности.

Благодарим от сърце на всички, които ни подкрепиха дотук. Всеки един дарител може и има право да бъде информиран за размера на постъпилите средства и тяхното изразходване. Събраната сума ни дава възможност да поддържаме админ и добър, защитен хостинг.

И накрая – нека да си пожелаем успешна и по-добра 2016-та година! Нашият екип ще продължи да ви инфорира с полезни и стойностни четива!

Бъдете здрави!

Христина Христова

Гл. редактор

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни