Бъдещият US посланик в София: Ще се боря с руската пропаганда

usa-poslanik1

Агресивна борба с руската пропаганда в България обеща да води бъдещият посланик на САЩ Ерик Сет Рубин пред сенатската комисия по външните работи.

Той намекна, че определени групи и медии получават финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естетвеното си място – разбирай близо до Русия. „Мнозинството в парламанта и сред народа обаче са наши съюзници“, изтъкна Рубин.

Той беше попитан от сенаторката от Демократическата партия Джийн Шахийн дали българите се притесняват от руската пропаганда и влияние и какво би направил дипломатът, когато поеме поста.

На въпрос на републиканския сенатор Рон Джонсън за това как България се справя с бежанците, Рубин дава отлична оценка на работата на правителството и Гранична полиция, като казва, че от 90 000 души, опитали се да влязат нелегално, 30 000 са арестувани. „Какво става с останалите 60 000?“, пита Джонсън. „Не зная какво става, след като ги върнат в Турция“, отговаря бъдещият посланик. „Значи сега те се движат около България“, заключава сенаторът.

Рубин заявява още, че България може да се превърне в енергиен хъб на Балканите, а договорът за интерконекторната връзка с Гърция да бъде подписан преди пристигането му в София. Обеща и лично да се бори с корупцията в страната.

Източник: в-к „Труд“

 

  1. Ми4 каза:

    България не е ли вече суверенна държава ? Тоя като какъв се явява ? Мисионер ли ще е или поредния мазен , задокеански крадец налагащ чужди интереси . Не е ли представител на една държава която е избила и обрекла на глад и мизерия многократно повече народ от Хитлер ???

  2. Монов каза:

    А пък аз смея да твърдя, че мнозинството от българския народ, което не е оплетено в мрежите на масонството, е на противоположното мнение на тоя ястреб. И че българските ценности са ни по- скъпи oт атлантическите. Свърши времето , когато безрезервно вярвахме и се възхищавахме на Америка, явно и американците го разбират, щом са пратили тежка артилерия.

  3. Павлова каза:

    Господ да ни пази от г-н Рубин,неговата“ демокрация „и ценностна система.

    .

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни