Съмнения за бомба в микробус на летище София

aerogara
 

Районът около Терминал 1 на летище „София“ беше отцепен заради сигнал за съмнителен багаж в микробус. В него е открито взривно устройство, съобщиха от аеропорта.

Действително има бус, в който е открито взривно устройство на Терминал 1, до момента е това. Службите още не са приключили всички свои действия. Полетите си вървят нормално„, заяви пред журналисти Даниела Велева, експерт по връзки с обществеността към летището, предаде „Фокус”.

По-рано от пресцентъра на СДВР съобщиха, че сигналът е подаден малко преди 13:00 часа и веднага е започнала проверка.

Белият микробус, паркиран до терминала, е с белгийска регистрация, съобщи Канал 3.

На място има множество полицейски екипи, барети, линейки и обучено куче, което надуши експлозивите. Специалисти по взривните устройства, облечени в специални защитни облекла, изкъртиха вратите на багажника на буса и използваха специален робот, който извади от буса куфар и други багажи. Вероятно те ще бъдат взривени с контролиран взрив.

От аеропорта уточниха пред Дарик радио, че в момента на Терминал 1 няма пътници. Летището продължава да работи и към момента няма отменени полети, тъй като до 15 часа няма такива. Очаква се самолет от Малта да кацне на Терминал 1 в 16:15 часа.

Това е поредният сигнал за изоставен багаж в столицата – преди дни на няколко пъти полицията отцепи района на Лъвов мост заради сигнали за оставени куфари.

Преди минути изпълнителният директор на Летище София съобщи, че взривно устройство все още не е открито, но съмненията остават и проверката продължава.

(Очаквайте подробности)

Източник: Dir.bg

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни