Русия унижи официално Плевнелиев за „хибридната война“

Çàìåñòèòåëü äèðåêòîðà Äåïàðòàìåíòà èíôîðìàöèè è ïå÷àòè ÌÈÄ Ðîññèè Ìàðèÿ Çàõàðîâà  âî âðåìÿ êðóãëîãî ñòîëà, ïîñâÿùåííîãî ïåðâîé ãîäîâùèíå âîññîåäèíåíèÿ Êðûìà ñ Ðîññèåé â Ìîñêâå.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува твърденията на президента Росен Плевнелиев, че руски самолети са нарушавали въздушното пространство на България.

„По-старшите партньори“, както ги нарича самият Плевнелиев, биха могли да му обяснят разликата между неутрално въздушно пространство над Черно море и въздушното пространство на България, което руските ВВС, разбира се, не са нарушавали и нямат намерение да нарушават“, заяви тя на брифинг в Москва. „Искаме да се надяваме, че занапред политикът, който сега се явява президент на страната, с която ни свързва многовековна дружба, ще се въздържи от гръмки обвинения без доказателства и че той няма да се опитва да зарази с параноя своите избиратели, които в голямата си част продължават да изпитват уважение към Русия“, заключи тя.

В събота президентът Росен Плевнелиев даде интервю за „Индипендънт“, в което заяви, че „от кримската криза имаме 10 пъти повече нарушения от руски военни самолети“ в зоната за сигурност над Черно море и те са част от хибридната война чрез директна и косвена агресия срещу западните държави.

Източник: Вестник Сега

  1. Петя Василева каза:

    АЗ СЕ СРАМУВАМ ОТ ЧОВЕКЪТ-ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, ТОЙ НЕПРЕКЪСНАТО ПРАВИ ГАФОВЕ И ИЗЛАГА РОДИНАТА СИ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА И ТО МНОГО БЪРЗО, ЗАЩОТО Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

  2. АЗ каза:

    ТОЗИ ЧОВЕК Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

  3. ВАЛЕРИ каза:

    Когато що годе нормални хора почнат да заемат тези места може би “ ще започнем да се оправяме“.
    Кога ли?

  4. Dimi каза:

    Не е имало преди такъв фрапиращ позор за България. Управляващите в момента са напълно неадекватни!! Препоръчва се – да се запишат в специално училище за бавноразвиващи се….

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни