Турски самолети спасяват бойци на Ислямска държава в Йемен и Саудитска Арабия

turski-samoleti

Турски самолети извозват бойци на Ислямска държава, спасявайки ги от руските въздушните удари в Сирия. Това заяви официален представител на сирийските въоръжени сили, бригаден генерал Али Майхуб.

По данни на разузнаването, на 26 октомври на летище Аден в Йемен са пристигнали четири самолета от Турция. Два от тях принадлежат на Турските авиолинии, един на Катарските авиолинии и един на авиокомпанията на Обединените арабски емирства.

На борда им са се намирали повече от 500 бойци на терористичната организация, които са били изведени от Сирия. Според ген. Майхуб бунтовниците били посрещнати от офицери на Саудитската коалиция, които ги извели от летището на три групи. Първата се е отправила към град Ел-Баб, провинция Мандеб (Йемен), втората – към Мариб (Йемен), а третата – към саудитските провинции Джазан и Асир.

Memoria de futurio

Източник: ТАСС

 

  1. аноним каза:

    Очаквам поредната фаза на разцъфтяване на руско-турската дружба. Апропо, изключително подходящ момент за нашите политически идиоти да продължават да предизвикват Русия. НАТО ще ни пази!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни