Неонацистите в Кьолн излязоха срещу мигрантите

koln

В третия по големина град в Германия започна потестна акция, организирана от крайнодясното движение „Хулигани срещу салафити”. Основното искане на протестиращите към правителството е да не приема хилядите бежанци, пристигащи в страната.

Демонстрантите настояват, че имигрантите, пристигащи в Германия, се опитват да наложат на околните да живеят по техните правила и че не желаят да се адаптират към местния начин на живот.

В началото на акцията стотици, а вече хиляди протестиращи излязоха на демонстрацията, скандирайки против политиката на правителството. За поддържане на реда по улиците на града са мобилизирани 3500 полицаи.

До този момент няма данни за сериозни сблъсъци, въпреки излъчените кадри с бягащи по улиците полицаи и протестиращи, както и леко ранени демонстранти. Срещу протестиращите бяха пуснати водни оръдия.

koln2

Властите в Кьолн се опасяваха от провокации по време на митинга, затова се опитаха да блокират чрез съда разрешението за провеждането му, но без успех.

Припомняме, че групировката придоби популярност миналата година, след като обедини активисти от футболни агитки и неонацистки организации. По време на подобен митинг през октомври м.г. възникнаха масови сблъсъци между полицията и активистите, които оставиха след себе си погром в центъра на Кьолн.

Цеца Христова / Memoria de futuro

Източник: lifenews.ru

  1. STEVAN SEGAL каза:

    Бой по чалмите да си отиват от там откъдето са дошли

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни