Германия и Фейсбук въвеждат забрана за антиимигрантски публикации

anti-bezhanskite-komentari-16-09-2015-01-33-43

Да се създаде работна фейсбук-група, която да следи антимигрантските публикации и проявите на ксенофобия в интернет. Такова намерение заяви правителството на Германия заедно с представители на социалната мрежа Фейсбук. До това решение се е стигнало заради нарастването на расистките настроения във връзка с масовата миграция на бежанци от Близкия изток в Европа, пише The Wall Street Journal, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

„Групата ще търси неприемливо съдържание и ще го изтрива колкото се може по-бързо“, коментира създаването на наблюдателната група министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас. От фейсбук изразиха увереност, че тази мярка ще ускори откриването на публикации, критикуващи приема на мигрантите. При ксенофобски публикации потребителите на социалната мрежа ще бъдат изтривани. Представителите на компанията също така напомниха, че всеки човек може да обръща внимание на неприемливо съдържание.

От социалната мрежа подчертаха, че според действащите правила на социалната мрежа и в момента се ограничават публикациите на материали, съдържащи ненавист.

Източник:в-к „Труд“

  1. Християнин каза:

    Това е! Предаваме се на арабите без бой. Че даже ги и пазим. Затова и ще ни ебат! Само да попитам – транспаранти с послания „Децата ви ще се молят на Аллах или ще умрат“ не водят ли до „нарастването на расистките настроения“? Ta те нахлуват с агресия!!!!!!!! Какво са очаквали? А Германия се оказа голяма курва! Първо ги повика при себе си, което отприщи нашествието, после затвори границите си и поиска остатъкът да се разпредели между другите държави, сега въвежда и цензура. 1984!

  2. Виктор Кордон каза:

    Много е любопитно какво точно се крие зад термина „неприемливо съдържание“ и не е ли това една твърде обтекаема формула, която може да се тълкува много свободно и избирателно, така че да бъде осъществявана широка цензура върху естественото желание на хората да изразят недоволството си от безотговорното поведение на собствените им политици? Връщаме ли се в Средновековието, където критиките бяха забранени, а инакомислещите анатемосвани като еретици? Не е ли това диктатура на демокрацията, или по-точно на демократичните елити, която започва да борави с тоталитарни методи, за да елиминира неудобните и да не допусне критични мнения?

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни