Австрия, Чехия и Словакия последваха Германия и въведоха контрол над границите си

655-402-bezhanci-vyrviat-pesha-po-magistralata-kraj-nikelsdorf-na-ungarsko-avstrijskata

Берлин/Прага/Братислава/Виена. Германия въведе изненадващо стационарен контрол на границата с Австрия, броени дни след като канцлерът Ангела Меркел уточни, че предоставянето на закрила не може да има числени измерения.

Междувременно властите в Чехия последваха примера на Германия и въведоха контрол по границата с Австрия. Външният министър на страната Милан Хованец поясни, че мерките за сигурност ще бъдат засилени във връзка с изострената миграционна криза. По-нататъшни действия ще бъдат предприети, в случай че ситуацията го изисква.

По-късно словашкото вътрешно министерство съобщи, че възнамерява да въведе пограничен контрол на границите си с Унгария и Австрия заради бежанския наплив. За усилването на контрола са мобилизирани 220 граничаря.

Едновременно с това и Австрия последва примера на Германия и временно наложи контрол по границите си. Около 2200 австрийски военни са били мобилизирани, за да помогнат със справянето с мигрантския поток

Властите на трите държави внимателно следят ситуацията в чужбина и координират своите усилия. Според някои експерти това е поредният удар върху Шенгенското пространство.

 

Източник: Информационна агенция Фокус

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни