Орбан обвини Меркел в прав текст за кризата с мигрантите

0000147736-article2-420x280

Германският канцлер Ангела Меркел е основен двигател за генерирането на последователните вълни от икономически мигранти, които заливат Балканите, Унгария и Италия това лято. Как е възможно лидер на най-мощната държава да кани всички желаещи да се заселят в Европа, това ще е краят на този континент. 

На специален брифинг унгарският премиер Виктор Орбан за пореден път защити позицията си за бежанската криза – а именно – тя е проблем на Германия, а не на цяла Европа. Като основен аргумент Орбан посочи това, че стотиците имигранти са се насочили именно към Германия.

Унгарският министър-пресдедател заяви, че властите няма да позволят имигрантите да напускат територията на страната без уредени лични документи и регистрация.

Виктор Орбан, който основно понася критиките за това, че политиката на Унгаиря по въпроса с бежанците е антиевропейска и дискриминационна, заяви на напрегната среща с Мартин Шулц:

„Унгарците се страхуват. Хората от Европа се страхуват, защото виждат, че европейските лидери, сред които и премиери на отделни страни, са изпуснали ситуацията от контрол. Никой не иска да остава в Унгария, нито в Словакия, нито в Полша, нито в Естония – всички искат да стигнат до Германия. Нашата работа е само да ги регистрираме и ние ще го направим.“, продължи той.

0023

Мартин Шулц отвърна на тези думи с репликата:

„Това, което ние виждаме като реакция към момента е егоизъм, вместо европейски ценности и европейски дух на действие!“ 

От 15 септември Унгария ще привлече армията към охраната на границата от мигрантите. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в кулоарите на преговорите с председателя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

„От 15 септември в Унгария ще бъде създадена нова система за контрол на границите. Днес парламентът ще приеме необходимите закони. Ние ще внесем изменения в законите и наказателния кодекс, а също така ще привлечем армията към охраната на границите“, каза Орбан.

По неговите думи,Европа трябва да престане да създава илюзии у икономическите мигранти, че те ще бъдат приети“. „Хората, които не са бежанци, а икономически мигранти, са длъжни да чуят, че ние не можем да ги приемем. Не сме длъжни да пускаме всички в Европа – това ще е краят на Европа“, каза още Орбан.

 

Източник: 7plus7.net

  1. Мишо Константинов каза:

    Хора като Орбан и (донякъде за съжаление) Марин льо Пен са шансът ни да изплуваме от блатото на политическата коректност и слабоумието, обзело Европа. Другият вариант е да дойде фюрерът, но после става доста неприятно.

  2. валентин каза:

    Това е политик а не като нашите крадливи мърши.Дано скоро ви видят сметката боклуци мръсни.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни