Европа е в ступор. САЩ избраха да останат сами срещу света

az-final-a

„От гласа на кобен бог
ти с проклятие си кръстен;
злобен дух, жесток и строг,
те заплита в своя пръстен;
всяка радост и любов
ти отнема тъмен зов;
няма да намериш мир
в нощната спокойна шир…“

Джордж Байрон – „Манфред“ *

Европа е в ступор и вцепенение. Неспособна да пребори старите си страхове и грехове, тя остана прикована към срамното си минало от вкаменяващия поглед на Медуза, която 70 години броди из тъмните лабиринти на нейните кошмарни спомени. Призракът на Втората световна война умело беше редуциран до ролята на плашило, което не позволи на Европа и до днес да излезе от пещерата на Горгоните и да продължи пътя си през историята с ясен поглед в бъдещето и съхранена памет за уроците на миналото. Така Старият континент остана пленник на своя срам, до степен на пълна неадекватност спрямо реалностите на настоящето.

Защо се получи така?!

Всъщност честният разговор за същото това минало така и не се състоя. 70 години историческият дебат беше фокусиран почти единствено върху последиците, но не и върху съществените причини, довели Германия, а оттам Европа и света, до ужаса на Втората световна война.

Виновен остана само Хитлер. И Германия – за това, че създаде Хитлер.

Толкова.

Твърде елементарно, за да е истина, нали?!

Казионната историография срамежливо се плъзгаше по повърхността на въпроса – защо Хитлер въобще стана възможен? Как така един луд фюрер с болно его излъга, обедини и поведе цяла нация след себе си в унищожителен поход срещу света? Защо на 19 август 1934 г. в проведеното допитване до народа 90% от германците гласуват за сливане в едно на двете висши държавни длъжности – канцлер и президент – и легитимират съвсем съзнателно едноличната власт на Адолф Хитлер? Кой и защо възражда военно-промишления комплекс и икономиката на Германия след Първата световна война чрез плана Дауес? Защо Франция и Англия не реагират по никакъв начин, когато Хитлер, в нарушение на Версайския договор, през март 1936 г. си връща Рейнския демилитаризиран коридор и две години по-късно просто ей-така между другото присъединява Австрия към Германия с помощта на австрийските националисти? Защо антисемитското говорене на фюрера срещна толкова широка подкрепа в Германия и не само там? Защо на Евианската международна конференция през юли 1938 г., свикана от американския президент Рузвелт в търсене на изход за нарастващия поток еврейски бежанци от Германия и Австрия, нито една от 32-те държави-участнички (с изключение на Доминиканската република) не желае увеличаване на символичните си квоти за прием на еврейски бежанци? Защо „Моята борба“ става бестселър и е преведена на 11 езика още в първите години след издаването си?

Въпроси, които останаха без отговор.

Ето на тези и на други подобни въпроси трябваше да търсят отговори историците след края на Втората световна война. Вместо това обаче, на тях им беше позволено да се фокусират единствено върху заклеймяването на фашизма и недопускането той да се възроди отново на европейската и световната сцена. Германия беше победена и разделена, а с нея и цяла Европа. САЩ и СССР си поделиха света. Старият континент остана разполовен като най-ценен трофей между двете империи. И се превърна във второстепенен геополитически играч, прикриващ по-успешно васалния си статут на Запад, отколкото на Изток.

А всъщност именно оттогава Европа окончателно престана да бъде субект на своята история и съдба.

Нататък е ясно. Бяхме свидетели на всичко останало – как Съветската империя рухна, как Стената падна и ние жадно поехме на Запад към свободата. Как ни беше нужен четвърт век, за да проумеем, че това не е никаква свобода. И че Западна Европа е просто колония на Другата империя. А ние услужливо и глупаво й помогнахме да се разпростре на целия континент, като предоставихме доброволно и угоднически природния, икономическия и човешкия си ресурс в услуга на новия господар.

Днес Европа не е разделена. Тя е щастливо обединена васална територия на световния хегемон САЩ и има ново име – Европейски съюз, с административен център Брюксел. Но най-същественото – Европа вече е обезсилена и подчинена. Тя не е сериозна пречка в битката между двете световни сили – САЩ и Русия. Защото междувременно Русия някак си успя да се изправи, след като беше поднесена неразумно на Запада от своя неолиберален елит, и видиш ли, неочаквано реши да окаже съпротива. Което определено си беше неприятна изненада за метрополията. Така че се наложи досадното подпалване на Украйна. И забележете – същата Европа, която получава истеричен пристъп само от споменаването на думичката „нацизъм“, днес съзнателно и послушно затвори очите си пред издевателствата на новите фашисти в Украйна. Това доказа за пореден път пълното лицемерие, демагогия, несъстоятелност и неадекватност на нейния идеологически фундамент и изкара на дневна светлина късата каишка, на която я води нейният господар.

Ако беше само това, все пак щеше да има някаква обозрима надежда за бъдещето.

За съжаление, истината е по-смущаваща – налице е патологичен феномен, който е обладал европейския дух. Европа е в пълен ступор и е абсолютно неспособна на самостоятелно действие, защото старателно е промит дори най-първичният й инстинкт – инстинктът за самосъхранение.

Населението на Стария континент е препрограмирано и фиксирано в една безконечна медитация върху своята вина спрямо евреите и всички видове малцинства, репресирани по времето на Втората световна война. Тази вина се изживява в настоящето като жесток комплекс и е вградена вещо в основата на новите евроатлантически ценности, които се базират на представата за свръхтолерантност към малцинствата до степен на саможертва на собствените цивилизационни устои. Порочният модел се заиграва безпроблемно с чувствителността на съвременния човек, принасящ се доброволно в жертва пред олтара на новия глобален свят, в който всички са не просто равни, но и еднакви. Спуснатите „отгоре“ евроатлантически „ценности“ нямат никакъв аналог и корен в нито една национална култура – те са чужд елемент в тялото на народите. Но въпреки това програмата, внедрена манипулативно в човешкото съзнание, работи безотказно. Нациите постепенно се превръщат в безлична хомогенна маса без раса, етнос и пол, без памет и идентичност, без национален суверенитет. Процесът на подмяната е глобален и е особено успешен на европейския континент. Цивилизационното и културното обезличаване на населението, заедно с всичките екстри, които този процес води след себе си – социална и личностна апатия, липса на продуктивна обществена рефлексия, аполитичност, десакрализация на живота, загуба на изконните животоподдържащи ориентири и на смисъла на съществуването – всичко това е само първата стъпка към обезкървяването на континента откъм автентично коренно население и етническата му подмяна чрез започналото и добре планирано ново преселение на народите от Азия, Африка и Близкия Изток.

Европа целенасочено се варваризира и ислямизира – и този стратегически план вече не може да бъде нито прикрит, нито спрян. А ако бъде все пак спрян, не е възможно това да се случи без да се плати висока цена, защото процесът е твърде напреднал и на практика вече е необратим.

Така, докато Европа продължава да се срамува от себе си и да страда за прогонените и убити от фашистка Германия евреи, новите малцинства я превзеха отвътре и задушиха с гъвкавите си пипала европейската й душа, която им се даде покорно, толерантно и „без бой“ – даде им не само да смучат на воля от социалната й система, а им осигури автономии в градовете си, построи им джамии, остави ги да се самоуправляват, позволи им да не признават законите и традициите на държавите-приемнички. Всичко това стана възможно благодарение на продажния европейски елит, който изпълнява безпрекословно повелите на американския сателит Брюксел. Съпротивата от страна на населението е непродуктивна и безрезултатна, защото междувременно то се превръща планирано в население от някакъв трети пол, неспособен да опази инстинктите на автентичната човешка природа.

Скоро не бях ходила във Виена. Сигурно затова неотдавна ме изуми количеството бурки и фереджета, които са навсякъде по улиците – обикновено бутащи бебешки колички, тоест трайно уседнали и активно размножаващи се. За миг имах усещането, че съм попаднала някъде в арабския свят, във времето преди да бъдат свалени светските режими. Пред катедралата „Свети Стефан“ се провеждаше шумен митинг-протест на арабски активисти, които развяваха знамена с надписи „Свобода“. Явно си беше съвсем законен протест, озвучен по всички правила и огласяващ с високи децибели целия площад. Така и не влязох в катедралата. Предпочетох тя да остане както е в спомените ми отпреди и бързо се изнесох от площада в малка странична уличка, за да изпия едно сантиментално виенско кафе. В същото време пред Виенската опера имаше друг протест в подкрепа на гей-браковете. Странно защо беше озвучен с ориенталски музики и танци. Развяваха се знамената на дъгата. Като отивах към двореца Белведере, в мен беше едно такова… как да ви го кажа… Виена я нямаше тук. Духът й си беше отишъл оттук или просто се беше скрил на потайни и невидими места. После пред двореца видях инсталирано някакво футуристично и некадърно безумие – не знам как да го нарека това нещо, някакъв кич, на фона на бароковия дворцов комплекс от 18 век. И така. Тръгнах си с горчивото усещане, че тук нещо вече генерално е сбъркано и не е наред, че е останала една архитектурна черупка на миналото културно величие, която днес е изпразнена от съдържимото си и е напълнена с някаква нова блудкава течност.

Така е в много градове и столици на Европа. Да не говорим за Осло и скандинавските страни, където на много места положението е изцяло извън контрол и властите не са способни да се справят с него. Вместо поне да се опитат обаче, европейските васали като обезумели бардове, записани на стари грамофонни плочи, продължават да въртят брюкселските песни за солидарност и толерантност – не виждайки, или по-скоро правейки се, че не виждат цунамито от човешки тела, което връхлетя европейския материк и пълзи със страшна сила към сърцето на европейската цивилизация, превземайки педя по педя нашата обща земя.

Европейските лидери се държат напълно неадекватно и малоумно. Те не са в състояние да взимат отговорни и самостоятелни решения. Медиите и пропагандата са впрегнати в максимална степен. Затова и няма останало достатъчно количество будно население, което да е способно да ги разтърси и да ги спре.

Същото беше преди 80 години, когато всички европейски лидери се правеха, че не забелязват появата на Хитлер. Сега не забелязват и фашистката хунта в Киев, не забелязват и Новото велико преселение на народите. Нещо повече – те съзнателно служат на силите, които създадоха тези кризи, защото там, отвъд Атлантика, Големият брат е решил, че не иска да има силна Европа по пътя му към Русия, Китай и Иран.

САЩ са на крачка да реализират пълното си световно господство, хвърляйки Европа в пропастта на собственото й безумие.

Все пак, в някои европейски медии започнаха плахо да се прокрадват догадките, че САЩ финансират огромния трафик на бежанци от Азия, Африка и Близкия изток. Няколко държавни глави призоваха за вразумяване и отпор на ислямската заплаха. Виктор Орбан вече не е сам, Марин льо Пен набира скорост, Чехия, Словакия и Словения се възпротивиха на бежанските квоти… Малкото останало мислещо население в Европа осъзнава ясно причината за огромния бежански поток от юг и югоизток – и тя е дестабилизирането на арабските и африканските държави, както и на Афганистан, чрез военните интервенции на САЩ, които потопиха в кръв и смърт огромни региони, сваляйки светските режими и финансирайки военните формирования, като създадоха Ал Кайда и ИДИЛ, и оттам – Ислямска държава. Истината вече не може да се скрие от света и дори кандидатът за президент Доналд Тръмп публично призна, че САЩ вече са мразени от целия свят. Не само от Путин.

Погубвайки Европа чрез изкуствено създадени конфликти и чрез планираната й ислямизация, САЩ скоро ще останат съвсем сами срещу целия свят.

Но какъв ще бъде този свят, който те ще притежават?!

Какво ще представлява светът без Европа?!

Старата римска максима „Разделяй и владей“ важи за определени локални територии, но няма как да разделиш и да завладееш цялата планета. Това е невъзможно. Всички империи, пожелали да притежават целия свят, са се провалили – защото не знаят докъде да спрат. Все някъде, все някога, все някой ще спре и днешната империя. И тогава тя наистина ще разбере, че е останала сама срещу целия свят. Това ще бъде и началото на нейния край. Жалкото е, че Европа и цялото човечество ще платят огромна цена за това прозрение.

Неотдавна Марин льо Пен извика: „Европейският съюз трябва да бъде разрушен!“. Не случайно в последните и най-пресни социологически проучвания тя е посочена от французите като най-предпочитания кандидат за президент. Вместо да се замислят и стреснат от увеличаващата се подкрепа в Европа за националистическите партии и движения, продажните казионни елити продължават да плашат поданиците си с плашилото на Холокоста и да строят паметници на спасените евреи – докато в същото това време си отгледаха чисто новичък Холокост в Украйна и останаха слепи за истинската опасност пред Европа, не чувайки гласа на разума: „Hannibal ante portas!“

Малко преди смъртта си през октомври 2011 г. Муамар Кадафи каза следното в прословутата си реч, с която се обърна към ООН и световните лидери, молейки ги да спрат безумните бомбардировки над Либия и да пощадят невинния либийски народ:

„А сега, вие хора от НАТО, чуйте! Вие бомбардирате стената, която не пропуска африканската миграция в Европа, стената, която спира терористите от Ал-Кайда. Тази стена бе Либия. Вие я разрушавате. Вие сте идиоти. За хилядите емигранти от Африка, за подкрепата на Ал-Кайда, вие ще горите в ада. Така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега“.

След тази реч отговорът на НАТО се изрази в нови бомбардировки над цивилни и граждански обекти и убийството на самия Кадафи.

Същото се случи в Ирак. Същото днес се случва в Сирия. Стотици хиляди жертви на тези войни днес търсят спасение в Европа.

Да, Европа заслужава съдбата си. Политиката на Европейския съюз е насочвана дистанционно и тази политика сее огън и смърт – вече и в самата Европа. Украйна е само началото. Гърция е само началото. Тълпите от бежанци са само началото. Подготвяното секретно Трансатлантическо споразумение за свободна търговия със САЩ е само началото. Лошото тепърва предстои.

Затова предпочитам да го кажа направо и без заобикалки:

Марин льо Пен е права. Европейският съюз трябва да бъде разрушен. ЕС доказа недвусмислено, че е престъпна организация, тумор в сърцето на Стария континент. Тя не само подкрепя войните на САЩ по света. Тя воюва със собствените си народи.

Какво можем да направим ние?

Наскоро проф. Силвия Минева написа следното в социалната мрежа:

”Мистерията с хладилния камион в Австрия е подозрителна като цялата история с бежанските вълни, които все повече заприличват на варварските набези по време на късната Римска империя. С тази разлика, че онези са били стихийни, а сегашните са предварително организирани и планирани съвсем целенасочено, за да се дестабилизира европейският регион. Време е да се направи една доброволна мобилизация за отпор на бежанските вълни. Европейските държави отдавна нямат истински армии и затова се налага да се направят опълчения, след като отдавна е ясно, че НАТО обслужва интереси, различни от тези на европейските народи.“

Виждам как някои от вас се усмихват скептично и дори развеселено от тези думи. Да, аз също знам, че няма да бъде създадено никакво опълчение.

Само че аз знам и друго.

Европа се събужда.

Едновременно бавно и стреснато, но се пробужда от неолибералния си сън.

Дали ще успее да се събуди докрай преди да е станало фатално късно, можем само да гадаем. А нашето, българското събуждане, е просто част от този общ процес. Когато нещата в Европа се обърнат, ще се обърнат и у нас. Ние винаги сме копирали Големите – не само Големите началници, както се изразява нашият сегашен пастир. Понякога сме копирали и Големите народи.

Затова от българския политически „елит“ не очаквайте нищо, преди нещото да се случи в по-важните административни територии на колонията Европа. Политическият ни елит дори не е със статут на колониална администрация. Нашите държавници са със статут на надзиратели в една разсипана балканска подмандатна територия. И те си знаят много добре мястото, както и че нямат право дори да гъкнат – затова са инсталирани на тези постове – за да са послушни и да се изказват правилно. Те са най-продажните, некадърни и безродни типове на Майка България.

Но въпреки че не сме способни да си направим сами опълчение, за да се защитим (в крайна сметка за това не са готови и „напредналите“ с материала европейски народи), можем да поддържаме духа си буден. Защото рано или късно ще бъдем принудени да се защитаваме сами, както това ще се случи и с другите ни европейски събратя. Всъщност, ние и сега се защитаваме и оцеляваме сами. В изоставените български села, подложени безконтролно на циганските набези, нашите майки, бащи, баби и дядовци сами са си опълченци. Ще дойде, рано или късно, един момент, в който ще почне да ни пука за тях – когато бедата почука и на нашата врата. Този момент не е толкова далече, колкото ни се иска.

Рано или късно ще ни се наложи да си спомним, че сме един народ. Ще бъдем принудени да си го спомним, защото няма да има друг начин да оцелеем.

Тази есен предстоят местни избори. С помощта на семейно-приятелско-партийните кръгове, на корпоративния и циганския вот, гарнирани с радиоактивно медийно облъчване и политически апатичен електорат, евроатлантическото статукво ще бъде възпроизведено. Това е предопределено, защото няма друга сериозна политическа алтернатива.

Чувам как някой тук извиква: „Има! Атака и Волен!“.

Ще ви отговоря. Атака не успя да узрее до висотата на своите идеи. Не успя да си отговори на най-важния въпрос – „Как?“. Не успя да създаде печеливша стратегия в неравната борба. Просто скачаше стихийно и шумно от битка в битка, от скандал на скандал, и затова винаги губеше. Понякога изговарянето на истината не е достатъчно, приятели. Трябва да знаеш КАК. Трябва да имаш способните хора, които да отговорят на този въпрос и чак след това да се впуснеш с ясен поглед в борбата. Казвам го с болка и горчивина и констатацията на този тъжен факт не ме прави щастлива.

Но това е друга тема и е обект на друг анализ.

Така или иначе това, което можем да направим днес, е да останем с ясно съзнание. Това е първото и най-важното. И ако ситуацията в Европа наистина се обърне, ако народите се раздвижат от вцепенението си, да бъдем подготвени и ние за това като част от голямото европейско семейство. На местните избори можем да разклатим непоклатимостта на евроатлантическото статукво. Това не е невъзможно. И е важно. Въпреки разочарованията си, да подкрепим антиглобалистките партии, да им бъдем активен и критичен коректив и да не им отнемаме шанса да пораснат.

Не слушайте тези сред нас, които ви казват, че няма изход и всичко е безнадеждно. Те искат да повярвате в това. Дръжте се като субект, въпреки че сте обект на собствената си съдба.

Рано или късно кобният час ще настъпи за всички.

Един шамар по статуквото винаги е полезен. Той Е някакво начало. Другият, големият шамар, ще дойде неизбежно – с цялата сила на Историята. Защото те могат да излъжат нас, и дори да излъжат себе си. Но това, което научих в моята любима гимназия, е че Историята никога не може да бъде излъгана. От никого.

Краят на този свят, такъв, какъвто го познаваме днес, вече се прокрадва зад хоризонта. Дали ще оцелеем в световния Армагедон и как ще прекрачим в бъдещето, което днес си кове светът, зависи от всички нас.

Повярвайте, приятели, вие, които осъзнавате всичко това и сте обърнали с надежда поглед на Изток. Наивно и смешно е да си мислите, че съдбата на света зависи САМО от Русия. Някой просто иска да вярвате в това, за да останете безобидни деца и никога да не пораснете.

Защото този Някой знае, че съдбата ни зависи от всички нас.

Някой, който избра да остане сам срещу целия свят.

* Превод – Гео Милев

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. Симона каза:

  Мъдра Христина. Благодаря ти, че те има.

 2. Светослав Атаджанов каза:

  Е, този път разсъжденията ви са в пълен синхрон с моите, изразени в редица публикации. Процеса на събуждане е започнал. И всички, подкрепящи сегашното статукво ще плащат и то с кръв. У нас промяната винаги идва отвън и то като Ахокалипсис….

 3. Михаил каза:

  Труден беше месец август без нищо написано от Вас… суша…
  Господ да Ви пази, г-жо Христова!

 4. Любомир каза:

  И още нещо много важно …………… Докато не се изхвърлят всички крадци,продажници и изроди докарали ни до това дередже,нямаме оправяне.Докато не се забрани на хора от чуждо потекло и със чуждо самосъзнание да влизат където и да било и на каквото и да е било ниво на управление в държавата ни,ние свършваме.Тези хора,дали е Мюмюн,дали е Аарон,дали е Джордж или някои прекръстен,винаги са работили и ще продължават да работят за техните си интереси и за интересите на техните си държави,което и правят от години !!!

 5. Галина Златарева каза:

  Съгласна съм с всяка дума от статията! И аз съм споделяла подобни идеи във фейсбук, коментирайки разговори по актуални събития, подхванати от познати и приятели. Осъзнавам колко много хора мислят точно така. Този порцес на африканизация и ислямизация го видях как започваше в Париж още преди 20 години също така просто минавайки за няколко дни през града. Стъписа ме и се зачудих как го търпят французите. Бях убедена, че няма да го изтърпят дълго, ще надигнат глас и ще го преобърнат. Нищо такова не се случи, „кризата“ се задълбочава и усилва в геометрична прогресия. Питам се – след като всъщност мнозинството хора не са съгласни със случващото се, как да противодействат в средата на практическа изолираност и безгласност? А тази среда комфортно се създава от огромното медийно звучене и писане на послушковската журналистика, подчинена на проамериканските правителства. Интернет създава измамното усещане, че всичко можеш да кажеш и да дадеш израз на своята борбеност и решителност. Но в общества, приучени да живеят удобно, няма саможертвени млади или по-стари хора, които да се надигнат от клавиатурата на компютъра си и реално да направят нещо. Добре, неколцина ще излязат на улицата, а останалите с възхита ще споделят снимки за тях в профилите си и ще си пият биричката насаме с екрана. Както го правят и сега. Ето, ние аплодираме статията ви! А какво следва? Ще ни поведете ли на борба? Ще ви последваме ли? КАК ДА СТАНЕ, ПРИЯТЕЛКО?

  • Memoria de futuro Memoria de futuro каза:

   Скъпа Галина, процесът на осъзнаване е едновремнно рационален и ирационален – без узряването и на двата компонента не е възможно преминаване в ново ниво на обществено съзнание и действие. Може да се опитам да ви отговоря по-подробно със специален текст :)

  • Dino каза:

   Галина ,
   Чуствам болката Ви ……..
   И не само на ВАС ,а на мнозинството от хората ,лугани ,използвани употребени от партията маика която роди всички партий участащи във власта през последните 25 г. и още триста малки
   партии за отклоняване на вниманието на хората от истинският път за заставане на пътя на
   убиственното статукво ,геноцида на българският народ.
   “ КАК ДА СТАНЕ, ПРИЯТЕЛКО?“
   Как да стане го казва Дора Апостолова от „Идея за Булгария“ .
   Тя е носител на наука единственна по рода си за цяла Европа.
   Четете нейната ДОКТРИНА….

 6. Тодорка Стоичкова каза:

  Здравейте, мила Христина! Ваша почитателка съм и четях всичко от Вас в Поглед Инфо. Много се озадачих, когато изведнъж спряхте да публикувате там статии и се чудех защо. И ето че едва днес открих случайно този Ваш сайт! Поздравления! Великолепна работа! Тепърва ще изчета всичко тук, но прочетеното дотук е вдъхновяващо и респектиращо с високото ниво и интересните теми. Пожелавам Ви успех в делото! Жалко само за Вашите читатели от Поглед Инфо, защото и те като мен едва ли са разбрали за този нов сайт. Но там публикуват доста неща от други сайтове, може би е добре да споделят и Вашите материали от този сайт, за да знаят хората и да Ви четат! Имаме нужда от Вашите анализи и прозрения, от надеждата и куража, които давате на хората! Успех, мила Христина! Много ми липсвахте и се радвам, че Ви открих отново!

  • Memoria de futuro Memoria de futuro каза:

   Благодаря за милите думи :) Няма забрана от моя страна да се препубликуват текстове оттук в други издания и има Условия за ползването им – http://memoriabg.com/uslovia-za-polzvane/ . Поглед Инфо сами преценяват какво да публикуват и какво – не ;)

 7. Димитър Филев каза:

  Vae victis!

 8. Алекси Алексиев каза:

  Поздравления ! Народът е търпелив , но мисля че всяко търпение си има граница !!?? Явно на нас Българите тази граница е по голяма !! Децата ни заминават в лелееният Запад да слугуват , умните и интелигентните също .В БГ-то остават стрите , не можещи вече и циганите които подклаждани и без наказани от тъпата ни “ самоизбираща се върхушка “ тормозят хорицата . Изтупват народа ни като брашнян човал ( ограбват , рекетират ( ток , вода , непосилно за джоба ни гориво , данаци , тежка и коромпирана администрация ) но явно има какво още да се отккрадне след като все още се натискат за власт , а може и добре да имсе плаща за това че продават народа си на чужди интереси ! Аз вярвам , ще доиде Видов ден и тези същите където и да се скрият ще отговарят ! Вярвам че Г-Ж ХРИСТИНА ХРИСТОВА не е ве че сама !!! Защото Аз съм с Нея !!!

 9. Мунчо каза:

  За сетен път се убеждавам, че Джордж Оруел(Eric Arthur Blair) е гениален пророк. Иначе случващото се днес в Европа и света е отчаян и безнадежден опит да се задържи статуквото. Ако съвремените политически Франкенщайновци не докарат нещата до „греща“ война, само след 8-10 години Китай и неговите съюзници ще доминират света. Пак ще сме към губещите, ако и този път оцелеем!

  • Бай Оня каза:

   То е ясно че руснаците отново ще са разходят до Париж като освободители! Учете руски, ви по-младите, че ще ги посрещате! А за еврогейценностите какво ще кажете след снощните атентати в Париж!

 10. Бисер Тачев каза:

  Тотално съм съграсен със написаното.И не само Оруел се е доближил до истината.Като малък прочетох един роман/не си спомням автора/в който обществото е омаламощено и обездушено по рождение.Наричаше се бертранизация.И днес всичко се доближава много до това.Безразличие,апатия и пълно примирение.

 11. polite каза:

  Спокойно моряци кораба потъва бавно,има кой да кормува,капина е изпипан безупречен и сигурен!

 12. Itzo каза:

  Mnogo tochen analiz! Lichi si poznavane na geopolitikata v detaili. I za Ataka e verno. No ne vijdam za kogo drug da glasuvam osven za neq! P.S. Sajalqvam za latinitza, no na gsm-a nqmam kirilitza!:-(

 13. Марияна каза:

  Здравейте Христина, много ми хареса вашата статия и аз също мисля като вас. Все по арогантни и нагли стават американските ни
  “ братя“ и обслужващите ги еврозомбитата . Не харесвам европейските “ ценности“ и все повече се замислям над идеята за обезличаването на евро народите. И в крайна сметка знаете ли какво си мисля, добре, побеждава USA и какво печели: всичките икономики, хората са прости и добре манипулирани, организират си минивойнички в даден регион щото така трябва, вкарват си този нов световен ред и после…какво ? Пак революции, войни, смърт, защото хората все някога ще се осъзнаят и до кога така…

 14. Благовест Ангелов каза:

  Аз дълбоко се съмнявам, че ако някой който има задълбочено и цялостно разбиране от световната история и взаимосвързаността на геополитически и икономически интереси, които се простират извън сферата на кнспиративните теории, би написал тази статия. Ценното в случая, което е в някаква степен е и иронично, е че авторката е свободна да израси мнението си, което както тя самата изтъква „ни беше нужен четвърт век, за да проумеем, че това не е никаква свобода.“ В едно друго по-свободно време тя би могла свободно да напише подобна статия наблюдавайки плавните пориви на река Дунав през решетките на своята доживотна обител.

  • vesela каза:

   Абсолютно подкрепям написаното от Благовест Ангелов!
   Така менторски написано и със самочувствие, а всъщност според мен елементарно и едностранчиво.Дайте с сметка, че Вие също може да изглеждате заблудена в очите на тези, които смятате за такива. В този смисъл ми беше интересно да прочета и мнение, далеч по-различно от моето.

   • иванов каза:

    В написаното има добър анализ на ставащото у нас и по светът, в ЕС, и докъде и накъде ни води и може да ни доведат тези, които правят политиката днес.
    Перспективите не са добри и нашето утре, и на човечеството, на светът като цяло никак, ама никак не е радващо.
    Ще поживеем и увидим …
    Поздрави за хубавата статия.

  • Валентина Иванова каза:

   Интересно ми е защо винаги когато някой плюе Америка, този който се опитва да го опровергае намесва Русия? Изтъкват се аргументи от рода – „По комунизма по-добре ли беше?“ , „Защо ходите на Запад, а не в Русия тогава?“,….. и „плюещият“ Америка бива автоматично обвиняван в необуздана любов към Русия. Щом някой търси косурите на Запада, веднага бива линчуван в русофилство. Някак си не го разбирам това…… Дайте от страх от комунизма да си затваряме очите за всички малоумщини на Запада.

 15. Иван Иванов каза:

  Самата истина. САЩ и Израел са туморът, който трябва да бъде унищожен!!!

 16. Н Лишев каза:

  Всеки ден гледаме спортни състезания, които са аналог на взаимоотношенията в Природата, но не забелязваме, че там няма наличие на демократични принципи, отстъпчивост и толерантност. Всеки отбор или спортист се стреми да постигне върхово индивидуално или колективно качество и да го докаже в борба с противника. Качественият подбор и борбата между противоположностите, са движещите сили в обществото и Природата и на това истински загрижените за нас се опитваха да ни научат поколения наред, очевидно безуспешно . Наивните, бавно възприемащите и т.н., са законна плячка на другите и това е върхова справедливост.

 17. minder каза:

  Айде, който иска да се правят опълчения да вземе да се запише в такова опълчение. Умници всеки мисли, че разбира нещо от политика.

 18. Борислав Иванов каза:

  „Скоро не бях ходила във Виена. Сигурно затова неотдавна ме изуми количеството бурки и фереджета, които са навсякъде по улиците – обикновено бутащи бебешки колички, тоест трайно уседнали и активно размножаващи се. За миг имах усещането, че съм попаднала някъде в арабския свят, във времето преди да бъдат свалени светските режими. “

  Странно, преди две седмици и аз бях във Виена и не видях нито едно фередже, камо ли бурка.

 19. Aglika каза:

  Гудериан e ПОСЕТИЛ Казан 1929 ( това не е завършване на школа , апропо ) по време когато Фашистка Германия и нейната политика e била ОДОБРЯВАНА В ЦЯЛА ЕВРОПА , ВКЛ . И ОТ ЧЪРЧИЛ ( освен това никой не е знаел каква ще e политиката на Хитлер , който се e представял за …“социалист „, национал -социалист ,то-ест. Четете история , момко , a не инфантилни google сeлекции i манипулации на разни деграданти . ПРОВЕРЯВАЙТЕ ФАКТИТЕ ВИНАГИ ! ( za Berov)

 20. Dino каза:

  Do -Галина ,
  Чуствам болката Ви ……..
  И не само на ВАС ,а на мнозинството от хората ,лугани ,използвани употребени от партията маика която роди всички партий участащи във власта през последните 25 г. и още триста малки
  партии за отклоняване на вниманието на хората от истинският път за заставане на пътя на
  убиственното статукво ,геноцида на българският народ.
  “ КАК ДА СТАНЕ, ПРИЯТЕЛКО?“
  Как да стане го казва Дора Апостолова от „Идея за Булгария“ .
  Тя е носител на наука единственна по рода си за цяла Европа.
  Четете нейната ДОКТРИНА….

 21. Юлияна П. каза:

  Много съм впечатлена от тоя блестящ анализ!
  Дайте статията за превод на английски (френски, немски) за да може да се прочете от други, не говорещи български, хора. Трябва да се разпространи, например чрез reddit.com, сайт посещаван от умни и любознателни млади хора от цял свят. Предложете я също на zerohedge.com.
  Европа, и не само, има спешна нужда от хора като Вас!

 22. Ilea каза:

  Драга Христина,
  Интересна статия, която започвате с важни въпроси , на които за съжаление не даватe отговори, което е и причината за грешките в някой ваши разсъждения по късно? Ако трябва да проведем „честен разговор“ , сигурен съм че няма да бъде лесно, тъй като всеки разбира честността по различен начин . Въпреки всичко , ще се опитам направя точно това, тъй като смятам, че дискусията си заслужава и искрено се надявам да бъда разбран правилно.
  Първият ви неверен извод е: “ САЩ и СССР си поделиха света” . Точният отговор е: САЩ , Англия и СССР си поделиха света! Това е много важно да бъде подчертанo , тъй като ролята на Англия – като третата държава която не принадлежи към Европа, но активно участва в деградацията и разрухата и – до голяма степен е много по-важна от ролята на САЩ.
  Втората ви грешка и много напревален въпрос е: “Защо Франция и Англия не реагират по никакъв начин, когато Хитлер, в нарушение на Версайския договор, през март 1936 г….” – си връща Рейнския коридор и присъединява Австрия към Германия.
  Истината: – защото Версайският договор е един от най-порочнитe документи, подписани някога от представителите на така наречените цивилизованите народи. Хитлер е бил в пълното си морално право за присъединяването на Рейнския басейн, Елзас и Лотарингия, населени с над 90% етническо немско население, Силезия, Гданск , Саар и Австрия, така както България е имала пълното си морално право да присъедини Източна Ромелия или Македония , след Берлинският договор.

  Правилният и по-важен въпрос тук е : – Защо Франция и Англия не реагират по никакъв начин, когато през Септември 1939 Сталин напада и окупира Полша, акт който е в нарушение на Англо-Френското – Съветско споразумение, кето гарантира защитата на Полша и Румъния от Германска агресия. Тук дори не е обходимо да споменавам напълно лудата история с окупацията на Балтийските републики както от Русия, така и от Германия.

  Тука е важно да се подчертае, че ако някога е имало истинско изтребление на „неподходящи елементи“ през Втората Световна война – огромен процент от които са били евреи – то унищожаването им в Балтийските райони е престъпление, което обаче не е било директно действие изпълнено от ръцете на германците.

  Следващитe важни проблеми в статията ви, които според мен тълкувате погрешно сa: “патологичен феномен който е обладал европейския дух” , “евроатлантически ценности” , свръхтолерантност към малцинствата”, “ социална и личностна апатия”, ”безконечна медитация и вина”.
  Аз лично смятам, че “патологичният феномен, който е обладал европейския дух “ e именно “инстинктът за самосъхранение” (страхът) като причина за “неспособността на самостоятелно действие и съзнание на Европа “, а не липсата на такова. До огромна степен този страх се дължи и на безкрайната болшевишка пропаганда, вилнееща и в двата идеологически лагера на Европа още от 1917, което неминуемо доведе до разпростиращо се невежеството и погрешно схващане в огромна част на населението, по отношение на това кой наистина манипулира и контролира Старият Континент. И до сега, както и вашата статия се опитва да докажe, огромна част от европейците продължават да смятат, че това са САЩ и Русия! А невежеството, вилнеещо в Европа (и Америка), което вие наричате “истеричен пристъп от споменаването на думичката „нацизъм“ ( истинската дума е „болшевизъм“ ), както и оприличаването на старите Хазари-Болшевики , с вкоренени родствени връзки в Израел , като “ нови(те) фашисти в Украйна” – граничи с малоумност.
  Колко дълго ще продължи това невежеството и малоумност е въпрос на друг разговор.
  Продължавайки по листа от вашите тълкувания, аз лично не смятам ,че европейците са “ в една безконечна медитация върху своята вина спрямо евреите и всички видове малцинства” . Европейците са в безкрайнa “ социална и личностна апатия” граничеща с лицемерие, а в същото време в прикрита алергия и дълбока неприязън към евреите; неприязън която не са в състояние да изразят открито, тъй като “инстинктът за самосъхранение” (страхът) и невежеството не им позволяват. Преди да реши да си даде мнението , страхът изяжда душата на на европееца: “Помисли си какво ще кажат хората за теб! Не си създавай врагове ! Не си отваря устата, ако не искаш да си имаш неприятности с властите и законите?! “!!! Това са само някой от самобичуващите въпросите които всеки европеец си задава, преди да се реши да даде открито мнeнието си за евреите , или Мита за холокоста, страхувайки се да не бъде обвинен в антисемитизъм . Естествено, в 95 % от случаите, всеки „здравомислещ човек с инстинктът за самосъхранение” ще си премълчи, без дори да си зададе въпросът , какво значи антисемитизъм и защо 80 % от днешните 16 милиона евреи не могат да бъдат квалифицирани като семити и дори се смятат за “превъзхождаща и избрана раса “.
  Доста малко ,според мен, се е променило отношениетo към евреите от 15 Век насам. Това което се случва “в съзнанието на европееца “ през последните 70 години е летаргична форма на безразличие продиктувано от “инстинктът за самосъхранение” (страх ) по отношение на евреите и болшевизма като цяло, а не ”безконечна медитация и вина”. Това обаче далеч не значи, че тази летаргия и страх е тенденция която ще продължи вечно . Независимо от факта че Израел съществува , че монопола в медиите , финансите, военната индустрия , фармацевтиката и хранителната промишленост, 20 -те най- големи световни конгломерати, киноиндустрията, проституцията, наркотиците и четирите най-големи шпионски организации се притежават или ръководят от евреи и крипто-евреи-ционисти, както и от техните марионетки – Свободнитe Масони и Католическите дясно сектантски Сатанисти – това не значи,че европейците не си дават сметка за какво наистина става въпрос в Европа, Америка, Канада , Англия и останалата част на света.

  Колкото до останалите малцинства – смятам ,че отново грешитe; на Европееца не му пука много за циганите, черните или мюсюлманите и показва доста открито неприязаността си към тези малцинства , раси или религиозна група – много по открито от Американските, Канадците или Австралийците например. Дори и вие го правите в стаята си. Причините за този феномен са две:

  – първо, няма наказателен закон и зловеща гонитба от (ционистки ) организации, в които да ви обвинят в расисъм , религиозна или етническа дискриминация,така както ще бъдете обвинен/а, гонен/а или съден/а ако се опитате да говорите срещу евреите, та дори да имате в предвид ционизъмa, а не евреите като цяло;

  -втората причина е ,че общественото мнение спрямо циганите, черните и мюсюлманите е толкова манипулирано и извратено, че независимо от лицемерно-хуманитарната политика към прииждащите оргии от Близкия изток и Африка на никой в Европа не му пука ако се говори или действа открито срещу тях. Точно обратното : правителствата, медиите , задкулисни лобита и организации (по голямата част от които са ционистки) , подстрекават негативното и расистко отношение на европееца към тези хора или етнически и религиозни групи, които са жертви на войните запалени от същите правителствата, медиите , задкулисни лобита и организации.

  Не е далеч обаче времето , когато европееца ще излезе на улицата с единствената мисъл в главата си : “Трябва да сe сложи край на това ! Вън на Мюсюлманите от Европа!” или по лошото : “Смърт на Мюсюлманите!” Или “Смърт на циганите и черните!” (които засега са в сянка , заради брутално вилнеещия анти-ислямизъм). След което, в един слънчев ден европеецa ще излезе навън , без да мисли повече…

  Убеден съм, че всеки здравомислещ човек може да си представи какво ще се случи след това по улиците на „Единна Европа“ !

  Двата основни въпроси тук са : Кой наистина доведе тази ситуация в ЕC и кой има интерес да го направи ?

  Вашите разсъждения продължават:
  “Всичко това стана възможно благодарение на продажния европейски елит, който изпълнява безпрекословно повелите на американския сателит Брюксел.”

  моят въпрос към вас е: – “Кой смятате, че властва в Брюксел , контролира и манипулира правителсвото и масите в Америка?”

  Моят отговор за вас е : Погрешно се смята, че Студената война беше спечелена от САЩ .

  Сигурен съм че сте запозната с геополитическатa игра, наречена „идеологическа диверсия“. Това няма нищо общо с шпионажа. Само около 15% от време, пари и човешки ресурси се изразходват за шпионаж. Другата 85% е бавен процес, който призовава: „идеологически подривна дейност“, активни мерки, или психологическа война.

  Болшевизма, в лицето на КГБ ( се проповядва и налага в САЩ и Канада и близо 70 години – достатъчно дълго време, за да могат да се измият мозъците на три поколения студенти, учени, доктори, фармасисти, инженери, артисти, продуценти и политици , които в последствие да бъдат превърнати в марионетки и слуги на световният Болшевишко-Ционистки клан.

  В същото време под прикритието на демокрацията и опазването на световния мир , поддържано от 3 милиарда долара годишно (или тотална сума $ 121 милиарда от 1948 година насам, без да се смятат платените репарации от Германия), циониското правителство на незаконно създаденият Израел в продължение на 60 години , методично и безнаказано избива невинни деца и жени.

  От самият си зародиш Израел е създаден на базата на насилие, тероризм , болшевишки порядки и методи , на разпалванeто на политически и религиозни войни, които довеждат до “добре планиранотo (старо) ново преселение на народите от Азия, Африка и Близкия Изток”.
  Истината, Драга Христина е много простичка.

  Това което се случва тази дни в Европа и Америка е следствие на Първата и Втората световни войни, които бяха разпалени ОТ и ЗАРАДИ евреите, чиято единствена цел беше и продължава да е – тоталитарен контрол и поробване на Европа, и създаването Мита за холокоста, който води до създаването на Израел.

  Този , който не вижда и не проумява това е сляп, невежа и с промит мозък.

  Всеки , който се опитва , да защитава или прикрива каузата, мотивацията , задкулисните игри и престъпления на световният Болшевишки-Ционизъм, който се разпростира като чума по целият свят; всеки, който се опитва да “ носи води от десет кладенеца“ и да манипулира истината , е етнически, политически, социално или финасово мотивиран.

  Накрая ще си позволя да дам мнението си на един от важните ви въпроси без отговор: “Защо на 19 август 1934 г. в 90% от германците гласуват за едноличната власт на Адолф Хитлер?”

  Отговора е простичък , за тези които знаят истинските събития в историята на Германия.

  Затворете си очите и си представете Берлин през 1930: “Голямата депресия” вилнее с пълна сила, икономиката на Германия е напълно разрушена, гигантската инфлацията и безработицата ,проституцията, безнравственостa и падението на морала са в епогея си.

  Точно в този момент в епопея си е и друга много по-опасна тенденция в Германия: вилнеещ еврейски болшевизъм и тотален бойкот върху всички германски стоки в целият свят , финансиран и организиран от aмериканските, английски и немски евреи.

  Kогато Хитлер идва на власт, c всичко това се свършва и евреите загубват тяхната власт в Германия с изключение на 50, 000 евреи (9 % от еврейското население на Германия), които доброволно стават членове на националсоциалистическата партия, огромен процент от които влизат в редиците на Гестапо, а след войната много от тях ставата основоположници на ЦРУ.

  Същото се случи в Русия през 90-тe години на 20 век: – корупцията и узурпацията политическата власт и националните богатства на Русия от еврейската олигархия, проституцията, безнравственостa ,падението на морала, гигантската инфлацията и безработицата по времето на Елцин, доведе до избирането и приемането на тоталитарната власт от Владимир Путин , който до огромна степен спря Хазарско-Украинскитe еврейски безчинства.

  Това, Драга Христина е истинската причина, която успява да „изправи на крака “ Русия.
  Тук трябва да подчертая нещо изключително важно, което умишлено се прикрива и подминава както от историците , така и от пресата . Исторически факт е , че Хитлер е единственият политик в света по онова време, (с изключение на Сталин, който създава Еврейската Автономна Oбласт ) , които подкрепя и подпомага установяването на евреите в Палестина. Така нареченият „еврейски въпрос“ ,не е геноцид срещу евреите в Германия, а е акт за преселването им в Палатина. “ Хааварско споразумение: (на иврит „прехвърляне“ – “transfer agreement”) cе сключва през август 1933 г. между Ционистката федерация на Германия, Англо-Палестинската банка (под директивата на Еврейската агенция) и властите в Нацистка Германия. По силата на това споразумение между 1933 г. и 1941 г. , 10% от еврейското население на Германия или 60, 000 немски евреи емигрират в Палестина. 10 милиона долара сe депозират в специална банкова сметка в Германия – пари които са били използвани за подпомагането на тези евреи.

  Междувременно от 1938-1941 г. САЩ (и Англия) не упражнява организирана и специфична спасителна политика за евреите. Точно обратното, правителствата на двете държави по всякакъв начин се опитват да спре емиграцията на евреи от Европа. Десетки са примерите за връщане на кораби или отказване входни визи на евреи в тези две даржави. Причината: основателен страх, че евреите са болшевики, което неминуемо ще разпространяват, коварната си идеология в Америка. За съжаление, страхът на тогавашните политици се оказва една съвременна кошмарна действителност.
  Ционистите (а.к.а Болшевиките) са раса извън контрол, която трябва да бъде спряна ! Ако съумеем да ги поставим там където им е мястото – останалата част от еврейството е контролируема.

  Aбсолютно и неопровержимo доказателствo на изложеното от мен по горе, е следният цитат на новият Израелски Министър на Правосъдието – Айлет Шакед:

  “Зад всеки терорист стоят десетки мъже и жени, без които той не може да се ангажира с тероризма. Участници във войната са тези, които подбуждат в джамии, които пишат убийствена учебната програма за училищата, които дават подслон, които предоставят превозни средства, както и всички онези, които ги почитат и им дават морална подкрепа. Това са всички тези вражески бойци (палестинци), и тяхната кръв трябва да се лее върху главите им.. В това число се включват и майките на мъчениците, които ги изпращат в ада с цветя и целувки. Те трябва да умрат така както синове им и нищо не би било по-просто. Те( майките) трябва да изчезнат , така както трябва да изчезнат и домовете, в които те отглеждат своите змийчета.. В противен случай, повече и повече малки змии ще бъдат отглеждани в тях. “

  Това , с което напълно съм съгласен с вас Драга Христина е че:
  “Понякога изговарянето на истината не е достатъчно” …но все пак помага.
  “Рано или късно кобният час ще настъпи за всички” – включително и за тези , които се прикриват под маската на невинни жертви, а в действителност са тези ,които подклаждат политически и религиозни войни , които са виновниците за най-големият геноцид в историята на човечеството – унищожаването на 60 милиона християни в Русия, Арменския геноцид ,както и за безнаказано и методично избиват невинни жени и деца в Палестина.. „Превъзхождаща и избрана раса“, която се бори за свобода, равенство и братство …. единствено и само за СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ !

 23. Бай Оня каза:

  Христина, те не само си красива, но и същевременно много мъдра!
  И като продължение на твоето есе! Да Европа сега е в ступор, но утре тя ще преоткрие Хитлер и „Моята борба“ и Мусолини с „Учениетона фашизма“! Защото това е спасението. Не трябва да се копира дословно, всички знаем че дословното повтаряне е невъзможно. Но и ти не отговаряш на въпроса, защо дойдоха Мусолини и Хитлер! Защото онази Европа на 20-те години на 20 в., беше подобна на днешната – либерална, демократична, Европа на олигарсите, на безумните плямпала в парламентите, на безотговорното управление и юнашкото крадене, властта в условията на парламентарзъм е единствено източник на забогатяване за тези които се докопат до нея. Демокрацията е една измама, тя не може да съществува освен в утопиите на хората, също както и комунизма! Хората сме примитивни, глупави, и най-вече алчни, нямаме насищане, затова няма универсална система която да гарантира справедливо съществуване. Вижте ги само нашите колониални пазачи – новобогаташката измет, нямат насищане, изпокрадоха всичко що остана от соц. времето, но продължават, строят ли строят хотели, въпреки че няма кой да ги посещава, купуват си коли като да оборудват с автомобилен парк цяла армия…., но няма насищане. Фашизмът, както и социализмът бяха опити да се построи такава система, но се провалиха заради голямата алчност и прекалената емоционалност на създателите си! Днес Европа трябва да тръгне отново към централизиране и сплотяване. Какво значи партия – част, разцепление. Колкото повече плурализъм има в едно общество, толкова то е неспособно да съществува като общност! А ние се нуждаем от обратното: Айн фолк, айн райх, айн фюрер“ – безпартиен режим и мъдра диктатура, когато всички българи се научат да мислят като един, България ще стане силна! Насилието е част от човешката история, този факт трябва да се приеме! Нова България ще се създаде с желязо и кръв, в която мангали, педали и либерасти не може да има, не си правете илюзии, че ще стане с избори, протести и ха-ха-ха, тъпото ви гражданско общество! Държавата има нужда от поданици, работна ръка и войници, а не от граждани!

 24. Бай Оня каза:

  След снощните атентати в Париж, статията придобива още по-актуално значение!

 25. Чичо Боре каза:

  Тъп съм и не мога да проумея пропагандата (финансирана,безплатна няма) на глобалния свят населяван от космоплити ( сигурно косми и полипи, а бе с две думи маясъл). Преди години на няколко години веднъж се случваше психар да влезе да трепе в кинослон, черква и училище съученици и учители защото са му писали двойки. Днес тези инцдиенти в USA станаха ежедневие, пренесоха се и в Европа.Пак повтарям тъп съм, ама много съм тъп и не се вземам на сериозно, но в „глобално космополитното“ обшество довело до тези явления има нещо болно. Пак преди години си разказвахме анекдот визирайки USA, които все още бяха символ на прогрес, лафа , че капитализма е като мушмула, колкото по гние – по сладък става.За жалост днес мушмула е толкова гнил, че трябва незабавно да се изхвърли на бунището на историята и да се откъсне по fresh плод, Иначе „God save America and queen“ или „Ни шагу назад.За нами Севастопол“ са красиви но са лозунги.

 26. Розалия Владимирова каза:

  Благодловена да си,мъдра Христина,която пробуждаш мъдростта у читателите си,та и техмите коментари са толкова ерудирани,компетентни и политически грамотни и далновидни.ХОРА,С БЛАГОДЛОВЕНО МИСЛЕНЕ И ВИЖДАНЕ,ВИЕ СТЕ И МЛАДИ,ОСВЕН УМНИ И ОБРАЗОВАНИ,ИЗЛЕЗТЕ ОТ КАБИНЕТИТЕ СИ,НЕ САМО ПИШАТЕ,СЪЗДАЙТЕ,ОГЛАВЕТЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ ЕЛИТ! НАРОДЪТ И С ОПТЛЧЕНСКА ТАКТИКА ЩЕ ВИ СЛУЖИ,СЪДЕЙСТВА,ПАЗИ! ВЯРВАЙТЕ СИ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ,А И СВЕТА! БЪДЕТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА,,URBI ET ORBI „АМИН!

 27. дръндер каза:

  Когато им хване паяжина оная работа, пренебрегнатите жени започват да се изявяват като обществени личности, ….ми то, ако беше един здрав секс на дневен ред, щеше ли да я бистриш толкова обстоятелствено световната проблематика , ей това му е майката – ебня хайдушка , иначе мислите за глупости !

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни