Антитерорист Славчо Велков: В какво качество на стрелбата в Анево са присъствали чужди граждани?

2015-06-08_160037

Притеснителното в случая с гръмналия боеприпас е, че с такива оръжия се воюва предимно в страни от Близкия изток и Арабския полуостров, заяви Славчо Велков

Може да се предположи с голяма доза сигурност, че в Анево се е взривил боеприпас – най-вероятно граната от РПГ-7. Това каза в сутрешния блок на БНТ експертът по сигурността Славчо Велков.

Вниманието ни трябва да бъде насочено не към конспиративни теории, а трябва да си отговорим на въпроса как толкова много хора са поразени след взрива. Явно е имало неспазване на мерките за безопасност. Учудващо е и че на мястото не е имало линейка, което е задължително по процедура, добави Велков.

По думите му не става съвсем ясно в какво качество на стрелбата са присъствали чужди граждани. Притеснителното в случая е, че с такива оръжия се воюва предимно в страни от Близкия изток и Арабския полуостров. С голяма степен на вероятност би могло да се предполага, че тези оръжия са предназначени за там. По косвен или по пряк път те може да попаднат в ръцете на „Ислямска държава“, посочи Славчо Велков.

Припомняме, че фаталният тест на стари гранати на полигона в Анево завърши с един убит и четирима ранени. Загиналият на място американец е с корейски произход. От четиримата ранени най-тежко е положението на другия 38-годишен американец, за чийто живот все още се борят лекарите от университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив.

 

Източник: Faktor.bg

 

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни