ВИЕ ни направихте „етнически нетолерантни”

7326_big

Автор: Гергана Шумкова

Аз никога не съм смятала, че цветът на кожата те прави различен. Винаги съм вярвала, че всеки човек, независимо от произхода си има право на равен старт. Все още вярвам, че хората трябва да имат равни права, независимо дали са християни, мюсюлмани или индуисти.

Равни права, обаче, в България е „цинична” дума.

Цинична я направиха управляващите ни.

Равни права не са – българите да работят, а циганите да се изхранват с техните данъци.

Равни права са всеки да получава нужното образование, с което един ден да е полезен за икономиката на страната ни.

Равни права са, както аз си плащам данъците, така и те да плащат своите.

С течение на годините „демокрацията” в България ме превърна в тесногръд, етнически нетолерантен човек.

Аз имам проблем с ромите, не защото са от друг етнос, а защото  решиха, че България им е бащиния, в която могат да си правят, каквото си искат.

Защото всеки месец от моята заплата се взимат пари, с които се покриват техните социални помощи.

Защото те на 20 години имат вече няколко деца, които отглеждат с моите осигуровки.

Защото аз съм на 26 години и в моето обкръжение са хора с няколко висши образования, които работят от сутрин до вечер за 600 лева и казават, че на този етап не могат да си позволят да гледат дете.

И, макар че звучи като теория на коспирацията, аз съм сигурна, че това е умишлена политика, която има за цел да доведе до демографски срив сред българите.

Много по-лесно е да управляваш един необразован човек,  за когото е достатъно да живее в незаконно построена барака, да се радва на предизборни кебапчета и нещастният данъкоплатец да изхранва челядта му.

Ужасява ме, че хора, които не могат да си напишат името на български език, решават моето бъдеще.

Ужасяват ме всички онези автобуси, които пристигат преди избори в страната ни.

Отвращават ме всички селски кметове, които си затварят очите пред беззаконието сред ромите само и само, за да спечелят поредния мандат.

И никога няма да приема предизборната агитация на турски език, защото това е БЪЛГАРИЯ и щом си избрал да живееш тук си длъжен да гововориш БЪЛГАРСКИ език. Това не е расизъм, а най-нормалното нещо.

Така както, ако искаш да живееш в Турция няма да гледаш по националния им канал новини на български и няма да изискваш те да научат твоя език, а ще ти се наложи да се приспособиш към техния начин на живот.

Има едно решение на проблема, което обаче никога няма да бъде прието, защото ДПС ще изгуби 80 процента от електората си, и това е да бъде гласуван закон, според който могат да гласуват само хора със средно образование и такива, които плащат данъци.

Звучи крайно, но само крайни мерки могат да ни спасят от помията по изборите. А и няма нищо по-нормално от това право на глас да имат тези, които плащат заплатите на политиците ни.

Познавам и роми, които не са легнали като „свиня” върху гърба на бедния данъкоплатец, а са взели живота си в ръце и са доказали, че цветът на кожата им не ги прави „различни”, но те са малко…

Останалите живеят в една порочна система, която ние позволихме да се случи. Защото в България има бедни, цигани и богати. Това е истината, която не ни се ще да приемем.

И етническото напрежение не се насажда от българите, а от управляващите, защото те направиха  разделението „българи” и „цигани”. Само дето в това „вечно дерби” губещ в повечето случаи е българинът.

А търпението на българите вече се изчерпва и ситуацията в село Гърмен е показателна за това, че чашата е започнала да прелива…..

И на всички онези правозащитни организации, които скачат като опарени, когато чуят думата „циганин” ще кажа, че до голям степен те създадоха разделението „ние” и „те”, защото, ако вместо да се чудят кой да осъдят за „етническа нетолерантност” бяха впрегнали силите си да образоват ромите, за да ги направят полезни за обществото, напрежения нямаше да има!

Източник: Lentata.com

  1. Мо каза:

    Съгласен, че в страната ни има богати и бедни. Сред бедните има и цигани, и арменци и българи и какви ли още не. Но основното разделение не може да бъде етническо защото не би било обективно. Защото точно тези – богатите дърпат шлифера насам-натам и се опитват да управляват процесите в страната. Народът пък е виновен, че не е на улицата като испанците -да стачкуват и да се борят вече 3 години. Ето затова сме виновни, но не сме виновни, че се раждаме бели или черни, това впрочем е без значение. Ужасяваща е пълната импотентност на министрите да вземат управленски решения, те ако бяха в някоя частна фирма тия и се държат по подобен начин и 2 седмици нямаше да ги изтърпят. Имало незаконни постройки, имало незаконно пребиваващи, имало нерегистрирани и хора без лични карти. И какво ще направи вътрешната министърка, ами ще отиде да изслуша пребитите хора! С едно изслушване ще се оправи то всичко, зер нали само от 2011 са заповедите за премахване на гетото. И какво реши да направи цялата държ. машина – ами ще им продаде незаконно застроената земя! Браво! Галфони!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни